توجه به ۷ بعد سلامت کلید موفقیت در دوران بازنشستگی است

رئیس اداره رفاه، تعاون و ورزش شهرداری اصفهان با اشاره به ۷ بُعد سلامت در دوران بازنشستگی گفت: بازنشستگان با توجه به ابعاد مختلف سلامت شامل معنوی، روحی، روانی، عاطفی، اجتماعی، جسمی و شغلی می‌توانند دوران بازنشستگی را به فرصتی برای رشد، نشاط و تداوم نقش‌آفرینی در جامعه تبدیل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی حلاجیان امروز _پنجشنبه بیست‌ویکم خرداد_ در مراسم تجلیل و تکریم بازنشستگان سال ۱۴۰۴ شهرداری اصفهان اظهار کرد: لازم می‌دانم در جمع بازنشستگان شهرداری اصفهان به موضوعی مهم اشاره کنم و راهکارهایی را درباره تقویت سلامت در دوران بازنشستگی ارائه دهم که اگر هفت بعد سلامت یک فرد را در هر محدوده سنی در نظر بگیریم، نخستین بعد آن سلامت معنوی است.

وی افزود: با توجه به دین مبین اسلام و تأسی به سیره پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع)، می‌توانیم در تمام عرصه‌های زندگی از نظر سلامت معنوی در جایگاه مطلوبی قرار بگیریم و با عبادت خالصانه، توکل به خداوند و اخلاص در بندگی، سطح سلامت معنوی خود را ارتقا دهیم.

رئیس اداره رفاه، تعاون و ورزش شهرداری اصفهان با بیان اینکه دومین بعد سلامت، سلامت روحی است، تاکید کرد: این بعد ارتباط مستقیمی با عزت نفس افراد دارد و بسیاری از بازنشستگان عنوان می‌کنند که تا پیش از بازنشستگی روزانه تماس‌های متعدد و مراجعات فراوانی داشتند، اما پس از آن ناگهان با کاهش ارتباطات روبه‌رو می‌شوند و ممکن است احساس انزوا کنند.

حلاجیان گفت: فرد باید این باور را در خود تقویت کند که مأموریت و مسئولیت مهمی را در طول سال‌های خدمت انجام داده است و اکنون نیز باید با عزت نفس بالا مسیر زندگی را ادامه دهد و از تجربیات ارزشمند خود بهره ببرد.

وی ادامه داد: بعد سوم سلامت، سلامت روانی است که با سلامت روحی تفاوت دارد. بسیاری از افراد پس از بازنشستگی به دلیل کاهش فعالیت‌های ذهنی در معرض مشکلاتی همچون فراموشی و آلزایمر قرار می‌گیرند و بهترین راهکار برای پیشگیری از این شرایط، مطالعه، تفکر، تعقل و خردورزی است.

رئیس اداره رفاه، تعاون و ورزش شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: سلامت عاطفی نیز از دیگر ابعاد مهم زندگی در دوران بازنشستگی است که در این دوره از زندگی، هیجانات دوران جوانی کاهش یافته و اهمیت ارتباط عاطفی میان اعضای خانواده بیشتر می‌شود؛ بنابراین لازم است همسران و فرزندان بیش از گذشته بر تقویت روابط عاطفی و مهربانی در محیط خانواده تمرکز کنند.

حلاجیان با اشاره به اهمیت سلامت اجتماعی گفت: حضور در اجتماع، شرکت در برنامه‌های فرهنگی و ورزشی و ارتباط مستمر با دیگران موجب تقویت سلامت اجتماعی می‌شود، سال‌ها است افرادی را می‌بینم که باوجود سن بالا همچنان در برنامه‌های ورزشی همگانی حضور دارند و همین موضوع نقش مهمی در حفظ نشاط و سلامت آن‌ها داشته است.

وی افزود: از بازنشستگان درخواست می‌کنم در برنامه‌های ورزش همگانی، کلاس‌های ویژه پیشکسوتان و فعالیت‌های اجتماعی مرتبط با شهرداری حضور فعال داشته باشند، زیرا این حضور علاوه بر تقویت سلامت جسمی، موجب افزایش نشاط و تعاملات اجتماعی خواهد شد.

رئیس اداره رفاه، تعاون و ورزش شهرداری اصفهان با تاکید بر اهمیت سلامت جسمی تصریح کرد: کم‌تحرکی موجب کاهش فعالیت سلول‌های استخوان‌ساز و افزایش خطر پوکی استخوان می‌شود، تحرک بدنی، ورزش منظم، استفاده از دوچرخه ثابت، شنا و حضور در فضاهای عمومی و پارک‌ها از جمله راهکارهایی است که می‌تواند به حفظ سلامت جسمی کمک کند.

حلاجیان گفت: امروز بسیاری از بازنشستگان شهرداری اصفهان در مجموعه‌های ورزشی حضور مستمر دارند و این موضوع نشان می‌دهد ورزش تا چه اندازه می‌تواند در حفظ شادابی، نشاط و سلامت افراد مؤثر باشد.

وی ادامه داد: بعد هفتم سلامت، سلامت شغلی است، برخی تصور می‌کنند با بازنشستگی، فعالیت حرفه‌ای آن‌ها به پایان رسیده است، در حالی که این‌گونه نیست و افراد می‌توانند با حضور در کارگاه‌های آموزشی، فعالیت‌های داوطلبانه و انتقال تجربیات خود به نسل‌های بعدی همچنان نقش مؤثری در جامعه ایفا کنند.

رئیس اداره رفاه، تعاون و ورزش شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: نمونه‌های موفق بسیاری در جامعه وجود دارند که سال‌ها پس از بازنشستگی همچنان منشأ اثر هستند و با فعالیت‌های علمی، فرهنگی و ورزشی نقش‌آفرینی می‌کنند. این افراد نشان داده‌اند که بازنشستگی پایان مسیر نیست، بلکه آغاز مرحله‌ای جدید از زندگی است.

حلاجیان گفت: اگر این هفت بعد سلامت شامل ابعاد معنوی، روحی، روانی، عاطفی، اجتماعی، جسمی و شغلی به‌صورت متوازن مورد توجه قرار گیرد، افراد می‌توانند دوران بازنشستگی را با نشاط، موفقیت و رضایت بیشتری سپری کنند.

وی افزود: امیدوارم همه بازنشستگان در هر جایگاه و منزلتی که قرار دارند، با سلامت، آرامش و عاقبت‌به‌خیری زندگی کنند و ثمره سال‌ها تلاش و خدمت خود را در کنار خانواده و جامعه شاهد باشند.

کد خبر 978692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.