راه‌آهن رشت ـ آستارا نقش کلیدی در توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه دارد

استاندار گیلان در دیدار با سرکنسول جدید روسیه در رشت با تأکید بر اهمیت تکمیل راه‌آهن رشت ـ آستارا گفت: این پروژه به‌عنوان حلقه مفقوده کریدور شمال ـ جنوب، می‌تواند زمان و هزینه جابه‌جایی کالا میان ایران، روسیه و کشورهای منطقه را به شکل چشمگیری کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس عصر امروز_چهارشنبه بیستم خرداد_ در دیدار با سرگئی آذراف، سرکنسول جدید روسیه در رشت، با اشاره به پیشینه تاریخی روابط ایران و روسیه اظهار کرد: گیلان از دیرباز یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ارتباطی ایران با روسیه و کشورهای حوزه خزر بوده و بخش مهمی از تعاملات اقتصادی و تجاری دو کشور از این مسیر شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه حجم تجارت دریایی ایران و روسیه در دریای خزر متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست، افزود: با وجود برخورداری دو کشور از ظرفیت‌های گسترده حمل‌ونقلی و اقتصادی، باید برای افزایش مبادلات تجاری از طریق دریای خزر برنامه‌ریزی جدی‌تری انجام شود.

استاندار گیلان با تأکید بر اهمیت تکمیل راه‌آهن رشت ـ آستارا به‌عنوان حلقه مفقوده کریدور بین‌المللی شمال ـ جنوب خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از اراضی مورد نیاز این پروژه آزادسازی شده و عملیات اجرایی در برخی قطعات نیز آغاز شده است.

حق‌شناس خاطرنشان کرد: هرچه اجرای این پروژه سریع‌تر انجام شود، منافع اقتصادی بیشتری نصیب ایران و روسیه خواهد شد و این مسیر می‌تواند زمان و هزینه جابه‌جایی کالا میان آسیا، روسیه و کشورهای منطقه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده ترانزیتی و حمل‌ونقلی گیلان گفت: بنادر انزلی، آستارا و منطقه آزاد انزلی از زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با روسیه برخوردار هستند و آمادگی لازم برای گسترش مبادلات تجاری را دارند.

استاندار گیلان افزود: در بنادر استان امکان پهلوگیری، تخلیه و بارگیری همزمان چندین کشتی وجود دارد و همه ظرفیت‌های موجود برای تسهیل روابط اقتصادی و تجاری با روسیه به کار گرفته خواهد شد.

حق‌شناس با اشاره به نیازهای متقابل اقتصادی دو کشور اظهار کرد: واردات کالاهایی همچون گندم، چوب، کاغذ و نهاده‌های دامی از مناطق مختلف روسیه از طریق دریای خزر می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

وی با تأکید بر اینکه تحریم‌های خارجی ضرورت توسعه همکاری‌های منطقه‌ای را دوچندان کرده است، افزود: امروز بهترین فرصت برای ارتقای روابط اقتصادی، تجاری و ترانزیتی میان ایران و روسیه فراهم شده و باید از این ظرفیت برای ایجاد پیوندهای پایدار اقتصادی استفاده شود.

استاندار گیلان با اشاره به برگزاری نشست استانداران مناطق حاشیه دریای خزر در رشت خاطرنشان کرد: گیلان آمادگی دارد نقش فعال‌تری در توسعه همکاری‌های بین‌المللی ایفا کند و از هرگونه تعامل سازنده با طرف روسی استقبال می‌کند.

حق‌شناس با بیان اینکه دولت چهاردهم بر توسعه مناسبات با کشورهای همسایه تأکید دارد، گفت: با اختیارات و حمایت‌های رئیس جمهور محترم ، آماده گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری، حمل‌ونقل، گردشگری و سرمایه‌گذاری مشترک با روسیه هستیم.

وی تأکید کرد: روابط ایران و روسیه نباید تنها به تعاملات سیاسی محدود شود، بلکه باید سطح همکاری‌های اقتصادی به اندازه‌ای افزایش پیدا کند که دولت‌ها و مدیران آینده ناگزیر به ادامه این مسیر باشند.

سرگئی آذراف، سرکنسول جدید جمهوری فدراسیون روسیه در رشت نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های مشترک دو طرف اظهار کرد: زمینه‌های گسترده‌ای برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان گیلان و مناطق مختلف روسیه وجود دارد.

وی با قدردانی از استاندار گیلان برای برگزاری این نشست، افزود: آماده هستیم با همکاری مسئولان استان، طرح‌ها و پروژه‌های مشترک را با جدیت دنبال کرده و زمینه گسترش هرچه بیشتر روابط میان روسیه و گیلان را فراهم کنیم.

کد خبر 978463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.