لاستیک‌های فرسوده در قم بازیافت می‌شود

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم از راه‌اندازی نخستین خط بازیافت و تبدیل لاستیک‌های فرسوده در این شهر خبر داد و گفت: این اقدام با هدف توسعه زیرساخت‌های مدیریت پسماند اجرا شده است.

مهدی اصفهانیان‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: این پروژه در زمینی به مساحت ۳۰۰۰ و با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان احداث شده است؛ عملیات اجرایی آن در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ آغاز شد و طی حدود سه ماه به مرحله بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به کارکرد این مجموعه افزود: لاستیک‌های فرسوده جمع‌آوری‌شده از سطح مناطق شهری که در مراکزی همچون آپاراتی‌ها و تعویض روغنی‌ها تولید می‌شود در این سایت بازیافت و فراوری خواهد شد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم ادامه داد: ظرفیت این خط بازیافت ماهانه حدود ۳۶۰۰ حلقه لاستیک فرسوده است که در مجموع سالانه بیش از ۴۰ هزار حلقه لاستیک سطح شهر را پوشش می‌دهد.

اصفهانیان‌مقدم با اشاره به مشکلات ناشی از رهاسازی این لاستیک‌ها در سطح شهر گفت: در گذشته انباشت لاستیک‌های فرسوده علاوه بر ایجاد نازیبایی بصری، بعضی مواقع زمینه بروز آتش‌سوزی و ایجاد مزاحمت برای شهروندان را فراهم می‌کرد و موجب اعزام‌های مکرر نیروهای آتش‌نشانی می‌شد.

وی عنوان کرد: با دستور شهردار قم، احداث نخستین خط بازیافت لاستیک‌های فرسوده در سایت موقت بازیافت انتهای کوه سفید در دستور کار قرار گرفت و اکنون این مجموعه به بهره‌برداری رسیده است.

معاون شهردار قم درباره فرایند فعالیت این مجموعه خاطرنشان کرد: این سایت دارای دو خط عملیاتی شامل خط تبدیل لاستیک‌های فرسوده به پرک و خط جداسازی و بازیابی سیم‌ها و مفتول‌های فلزی موجود در لاستیک‌ها با استفاده از دستگاه‌های خردکن و مغناطیسی است.

اصفهانیان‌مقدم اضافه کرد: تمام مراحل فراوری در شهر قم انجام می‌شود و محصولات تولیدی توسط سرمایه‌گذار و بهره‌بردار مجموعه جمع‌آوری و به بازار مصرف عرضه می‌شود؛ پرک‌های تولیدی برای استفاده در صنایع تکمیلی مرتبط با مشتقات نفتی به تهران ارسال می‌شود و مفتول‌های بازیافتی نیز در صنایع فلزی کاربرد دارند.

اصفهانیان‌مقدم تأکید کرد: اجرای این پروژه علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی‌های شهری، در بازگشت مواد به چرخه طبیعت، صرفه‌جویی در منابع طبیعی و ایجاد درآمد با رویکرد اقتصاد مقاومتی نیز نقش مؤثری دارد.

وی از برنامه‌ریزی برای توسعه این صنعت در قم خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود، راه‌اندازی صنایع تکمیلی در این حوزه در سال جاری در دستور کار قرار گرفته و برنامه‌هایی نیز برای تکمیل تجهیزات و توسعه فرایند بازیافت در نظر گرفته شده است تا در آینده نزدیک امکان بازیافت لاستیک خودروهای سنگین نیز در این مجموعه فراهم شود.

کد خبر 978001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.