۸۵۵ واحد در جنگ رمضان آسیب دیدند؛ ۱۷ پروژه پیشران در حال اجراست

فرماندار بروجرد از خسارت به ۸۵۵ واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان و اجرای ۱۷ پروژه پیشران در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، قدرت‌الله ولدی، امروز _ یکشنبه هفدهم خرداد_ در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بروجرد با تشریح آخرین وضعیت خسارات ناشی از جنگ رمضان و روند اجرای طرح‌های توسعه‌ای شهرستان، اظهارکرد: در جریان حملات رژیم آمریکا و صهیونیستی، بروجرد در ۱۴ مرحله هدف قرار گرفت که در نتیجه آن ۵۰ نفر به شهادت رسیدند.

وی با اشاره به آمار شهدای این حملات افزود: از مجموع شهدای بروجرد، ۲۸ نفر از شهروندان، ۹ نفر از نیروهای نظامی مستقر در شهرستان و ۱۳ نفر نیز از نیروهای نظامی بودند که خارج از بروجرد به شهادت رسیدند.

فرماندار بروجرد همچنین از خسارت گسترده به واحدهای مسکونی و تجاری خبر داد و گفت: در مجموع ۸۵۵ واحد دچار آسیب شدند که شامل ۷۸۳ واحد مسکونی و ۷۲ واحد تجاری است. از این تعداد نیز ۲۵ واحد به‌طور کامل تخریب شده‌اند.

ولدی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای جبران خسارات گفت: تاکنون ۶ میلیارد تومان برای جبران خسارت شیشه واحدهای آسیب‌دیده پرداخت شده و ۵۲ نفر نیز برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شده‌اند که در مجموع ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات خسارت دریافت کرده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای شهرستان اظهار کرد: در بروجرد ۱۷ پروژه پیشران تعریف شده که برای اجرای آن‌ها ۲۳ همت اعتبار پیش‌بینی شده است. تاکنون نزدیک به ۸.۵ همت از این میزان تخصیص یافته و روند تأمین منابع همچنان ادامه دارد.

فرماندار بروجرد با بیان اینکه برخی حوزه‌های اقتصادی از کمبود اعتبارات رنج می‌برند، افزود: اعتبارات اختصاص‌یافته به بخش‌های کشاورزی، دامپروری، میراث فرهنگی و تعاون متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای شهرستان نیست و باید مورد بازنگری قرار گیرد.

ولدی از شناسایی ۲۷ ملک در قالب طرح مولدسازی خبر داد و گفت: ارزش دارایی‌های شناسایی‌شده در این بخش حدود ۵.۷ همت برآورد شده است که می‌تواند در تأمین منابع مالی طرح‌های توسعه‌ای نقش مؤثری ایفا کند.

وی با اشاره به مشکلات مردم در دریافت تسهیلات بانکی تصریح کرد: متقاضیان وام‌های ازدواج و فرزندآوری مدت زمان طولانی در صف انتظار قرار دارند و روند پرداخت تسهیلات پاسخگوی حجم تقاضا نیست.

فرماندار بروجرد به وضعیت نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: در این شهرستان ۱۲ هزار نفر واجد شرایط طرح نهضت ملی مسکن شناسایی شده‌اند و در قالب ۲۰ تعاونی، دو هزار و ۷۲۰ متقاضی در حال پیگیری روند تأمین مسکن هستند.

ولدی با اشاره به عملکرد اقتصادی شهرستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته در حوزه‌های اقتصادی و عمرانی حدود ۲۰ همت سرمایه‌گذاری در بروجرد محقق شده که ۱۵ همت بیش از تعهدات تعیین‌شده برای شهرستان بوده است.

۴۰ هزار شهروند بروجردی از سالن ورزشی محروم‌اند

فاطمه مقصودی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به کمبود زیرساخت‌های ورزشی در این شهرستان، گفت: حدود ۴۰ هزار نفر در شهرک‌های بروجرد سکونت دارند اما این مناطق از داشتن حتی یک سالن ورزشی نیز محروم هستند و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی باید در اولویت دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: نمایندگان مجلس به واسطه ارتباط مستقیم با مردم، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف از جمله بخش نیرو و خدمات زیربنایی قرار دارند و رسیدگی به این مطالبات می‌تواند زمینه‌ساز توسعه متوازن شهرستان‌ها باشد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده رودخانه‌های بروجرد افزود: پس از وقوع سیل سال ۱۳۹۸، در برخی نقاط سطح بستر رودخانه‌ها تقریباً هم‌تراز با سطح روستاهای مجاور شده است که این موضوع در زمان بارندگی‌های شدید می‌تواند تهدیدی جدی برای ساکنان این مناطق باشد. از این‌رو تخصیص اعتبارات لازم برای لایروبی و ساماندهی رودخانه‌ها ضروری است.

مقصودی با تأکید بر ضرورت تعیین سهم شهرستان از اعتبارات شرکت آب و فاضلاب ادامه داد: اجرای پروژه‌های مهمی همچون سد آبسرده، شبکه آبرسانی سه‌راهی برکت‌آباد، کانال سفید و محدوده شیخ‌میری تا فیال نیازمند تأمین اعتبار و توجه ویژه در برنامه‌ریزی‌های استان است.

وی بر لزوم تسریع در تکمیل سالن چندمنظوره مسکن مهر تأکید کرد و گفت: این پروژه باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف و به بهره‌برداری برسد؛ چرا که توسعه فضاهای ورزشی علاوه بر ایجاد بستر مناسب برای فعالیت ورزشکاران، نقش مؤثری در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت عمومی جامعه دارد.

۵ هزار پروژه نیمه‌تمام میراث تصمیمات غیرکارشناسی در لرستان است

سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان با انتقاد از روند اجرای برخی طرح‌های عمرانی در سال‌های گذشته اظهار کرد: حدود پنج هزار پروژه در استان بدون پشتوانه کارشناسی مناسب آغاز شده که تکمیل و بهره‌برداری از بخش قابل توجهی از آن‌ها عملاً امکان‌پذیر نیست.

وی با تأکید بر ضرورت مدیریت هدفمند منابع و اعتبارات افزود: رویکرد مدیریت استان بر تمرکز ظرفیت‌ها و منابع موجود برای اجرای پروژه‌های پیشران و اولویت‌دار است و این طرح‌ها هم‌اکنون در مسیر اجرا قرار دارند. امیدواریم با تأمین اعتبارات مورد نیاز، بخش مهمی از آن‌ها تا پایان فعالیت دولت به بهره‌برداری برسند.

استاندار لرستان با اشاره به جایگاه بروجرد در توسعه استان گفت: همه شهرستان‌های لرستان از اهمیت برخوردارند، اما برگزاری شورای برنامه‌ریزی در بروجرد نشان‌دهنده توجه ویژه به مسائل و مطالبات این شهرستان و تلاش برای تسریع در رفع مشکلات آن است.

شاهرخی بروجرد را یکی از ظرفیت‌های مهم توسعه‌ای لرستان دانست و افزود: این شهرستان به‌عنوان قطب صنعتی استان و یکی از مناطق مهم کشاورزی، از توانمندی‌های قابل توجهی برخوردار است و با توجه به پیشینه، ظرفیت‌های اقتصادی و مردم سخت‌کوش و اصیل آن، نیازمند توجه و حمایت بیشتری است.

وی تصریح کرد: مسائل و مطالبات مطرح‌شده در این نشست در مرکز استان مورد بررسی قرار گرفته و روند پیگیری و رفع آن‌ها با جدیت دنبال خواهد شد.

استاندار لرستان همچنین از نقش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در تأمین منابع پروژه‌های مهم استان قدردانی کرد و گفت: همکاری و پیگیری نمایندگان در پیشبرد طرح‌های اولویت‌دار و توسعه‌ای لرستان مؤثر بوده است.

شاهرخی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در سطح ملی برای تأمین اعتبار پروژه‌ها خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی در اختیار وزارتخانه‌ها قرار دارد و باید با برنامه‌ریزی، تعامل و استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس، سهم مناسبی از این اعتبارات را برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای لرستان جذب کنیم.

کد خبر 977500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.