ترامپ در باتلاقی افتاد که سال‌ها دیگران را بابت آن مسخره می‌کرد

نشریه فارن افراز در تحلیلی تند از جنگ آمریکا علیه ایران نوشت:« دونالد ترامپ که سال‌ها رؤسای‌جمهور پیشین آمریکا را به خاطر ورود به «جنگ‌های بی‌پایان» سرزنش می‌کرد، اکنون خود در تله‌ای گرفتار شده که خروج از آن هر روز دشوارتر می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نشریه فارن افرز با اشاره به انتقادهای گذشته ترامپ از جنگ‌های عراق و افغانستان می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا تصور می‌کرد با اتکا به برتری نظامی و فناوری پیشرفته می‌تواند در مدت کوتاهی ایران را وادار به تسلیم کند؛ اما واقعیت میدان مسیر دیگری را رقم زد.

به نوشته این نشریه، اهداف اصلی عملیات آمریکا شامل تغییر حکومت در ایران، نابودی برنامه هسته‌ای و وادار کردن تهران به پذیرش شروط واشنگتن بود؛ اهدافی که به گفته نویسنده هیچ‌یک از آن‌ها محقق نشدند.

از «خشم حماسی» تا بن‌بست راهبردی

فارن افرز با استناد به تحلیل «دانیل فریدمن» این وضعیت را مصداق «مغالطه جنگ کوتاه» توصیف می‌کند؛ این تصور که یک قدرت بزرگ می‌تواند با حمله‌ای برق‌آسا، دشمن را در زمانی اندک از پای درآورد. به باور نویسنده، جنگ اوکراین و درگیری با ایران بار دیگر نشان داده‌اند که پیروزی نظامی لزوماً به معنای دستیابی به اهداف سیاسی نیست.

این گزارش تأکید می‌کند که تهران با وجود تحمل ضربات نظامی، ساختار فرماندهی خود را حفظ کرد، جانشینان مقامات هدف قرار گرفته را به سرعت جایگزین کرد و توان عملیاتی خود را از دست نداد. از نگاه فارن افرز، مهم‌ترین هدف سیاسی ایران نیز محقق شد؛ حکومت سقوط نکرد و همچنان توان اثرگذاری بر معادلات منطقه‌ای را حفظ کرده است.

ترامپ در باتلاقی افتاد که سال‌ها دیگران را بابت آن مسخره می‌کرد

نویسنده در جمع‌بندی می‌نویسد آمریکا شاید در برخی عملیات‌های نظامی به موفقیت‌های تاکتیکی دست یافته باشد، اما در سطح راهبردی با شکست روبه‌رو شده است.
فارن افرز هشدار می‌دهد که قدرت نظامی عظیم اغلب این توهم را ایجاد می‌کند که جنگ‌ها سریع و آسان به پایان می‌رسند، در حالی که تجربه‌های اخیر خلاف این ادعا را ثابت کرده‌اند.

فارن افرز در پایان نتیجه می‌گیرد: بزرگ‌ترین اشتباه ترامپ، باور به این ایده بود که می‌تواند با نسخه‌ای از «پیروزی سریع» وارد جنگ شود؛ اما اکنون رئیس‌جمهوری که روزی مخالف جنگ‌های بی‌پایان معرفی می‌شد، خود در میانه همان کابوسی ایستاده که سال‌ها علیه آن شعار می‌داد.

کد خبر 975486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.