آموزش کمک‌های اولیه به بخشی از آموزش رسمی تبدیل شود/ فعالیت تیم‌های سحر در مناطق آسیب‌دیده

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با تاکید بر ضرورت وارد شدن آموزش کمک‌های اولیه از سطح پیش‌دبستانی تا دانشگاه در قالب آموزش رسمی گفت: تیم‌های سحر در زمان بحران، خدمات کمک‌های اولیه روان‌شناختی به حادثه‌دیدگان ارائه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خاطره آزاد امروز _یکشنبه بیستم اردیبهشت_ در نشست خبری جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به اهمیت آموزش‌های همگانی امداد و کمک‌های اولیه اظهار کرد: سال‌هاست مطالبه‌گری می‌کنیم تا آموزش کمک‌های اولیه از سطح پیش‌دبستانی تا دانشگاه در قالب آموزش رسمی وارد کتاب‌های درسی شود، زیرا بخش مهمی از ناتوانی افراد در مدیریت شرایط بحرانی ناشی از نبود آموزش‌های پایه و کاربردی است.

وی افزود: امروز در تمام مدارس استان کانون دانش‌آموزی هلال‌احمر فعال است، اما گاهی برخی مدیران و معلمان به دلیل اولویت دادن به مباحث درسی، از برگزاری دوره‌های رایگان آموزشی توسط مربیان هلال‌احمر استقبال نمی‌کنند، در حالی که این آموزش‌ها جزو آموزش‌های حیات‌بخش و ضروری محسوب می‌شود و در بسیاری از کشورهای دنیا به‌عنوان بخشی از نظام آموزشی رسمی شناخته شده است.

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به نقش جوانان در ترویج فرهنگ سلامت و بشردوستی تصریح کرد: جوانان و نوجوانان عضو هلال‌احمر می‌توانند پرچمداران فرهنگ سلامت، مهربانی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی باشند و هرچه تعداد اعضای جوان این مجموعه بیشتر شود، فرهنگ پیشگیری، سلامت و نوع‌دوستی نیز در جامعه گسترش بیشتری پیدا خواهد کرد.

آزاد ادامه داد: امروز بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت و سکته‌های قلبی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در کشور به شمار می‌روند و حوزه جوانان هلال‌احمر در زمینه پیشگیری و فرهنگ‌سازی سلامت نقش مهمی ایفا می‌کند تا جامعه کمتر با آسیب‌ها و بحران‌های درمانی روبه‌رو شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از حوادث با اقدامات ساده امدادی قابل کنترل است، گفت: گاهی یک آموزش ساده کمک‌های اولیه می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد؛ از جلوگیری از خفگی کودکان گرفته تا کنترل خونریزی‌های شدید. در بعضی موارد افراد تنها به دلیل ناآگاهی و نبود امدادرسانی اولیه جان خود را از دست می‌دهند، در حالی که می‌توان با آموزش‌های ساده از چنین اتفاقاتی جلوگیری کرد.

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با تأکید بر اهمیت آمادگی پیش از بحران خاطرنشان کرد: به طور معمول هنگام وقوع حادثه به فکر آموزش و آمادگی می‌افتیم، در حالی که توانمندسازی باید پیش از بحران انجام شود. کسی که در دریای طوفانی قرار می‌گیرد، دیگر فرصت یادگیری شنا ندارد و باید مهارت‌های لازم را از قبل آموخته باشد.

آزاد به فعالیت تیم‌های سحر یا سفیران حمایت‌های روانی اجتماعی اشاره کرد و گفت: این تیم‌ها در زمان بحران، خدمات کمک‌های اولیه روان‌شناختی به حادثه‌دیدگان ارائه می‌کنند، زیرا همان‌طور که جسم افراد در بحران آسیب می‌بیند، روان آن‌ها نیز دچار آسیب می‌شود و نیازمند حمایت تخصصی است.

وی افزود: تیم‌های سحر علاوه بر خدمات روانی، فعالیت‌های محله‌محور نیز انجام می‌دهند و در مناطق آسیب‌پذیر با شناسایی ظرفیت‌های محلی همچون معلمان، پزشکان، مشاوران و سایر نیروهای داوطلب، مردم را برای کمک به یکدیگر سازماندهی می‌کنند و زمینه دسترسی بهتر به خدمات حمایتی را فراهم می‌سازند.

معاون امور جوانان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به فعالیت‌های رسانه‌ای این تیم‌ها اظهار کرد: تولید محتوای آموزشی کوتاه، موشن‌گرافی، کلیپ و انیمیشن‌های آموزشی از دیگر اقدامات تیم سحر است که با هدف انتقال آموزش‌های سلامت، امدادی و بشردوستانه به کودکان، نوجوانان و جوانان تولید و منتشر می‌شود.

آزاد درباره ظرفیت رسانه‌ای هلالیتا گفت: کانال هلالیتا بستری آموزشی برای کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان است که آموزش‌ها را به‌صورت کوتاه، جذاب و متناسب با سلیقه نسل جوان ارائه می‌کند و از اصحاب رسانه درخواست داریم در معرفی این بستر آموزشی همکاری بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در تمام شهرستان‌های استان اصفهان حداقل یک تیم سحر فعال است و هر تیم با ۱۴ عضو آموزش‌دیده، در زمان وقوع حوادث و بحران‌ها برای حمایت از مردم وارد عمل می‌شود.

کد خبر 970151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.