صالحی امیری: برادران امیدوار سرمایه‌های ماندگار ایران هستند

وزیر میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با تجلیل از نقش تاریخی برادران امیدوار در معرفی فرهنگ و هویت ایران به جهان، آنان را «سرمایه‌های مانای ایران» توصیف کرد و گفت: روایت سفرها، مجاهدت‌ها و میراث‌فرهنگی این دو جهانگرد پیشگام فراتر از یک تجربه فردی، بخشی از حافظه تاریخی و سرمایه نمادین ملت ایران است.

به‌ گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، آیین وداع با زنده‌یاد عیسی امیدوار، از پیشگامان جهانگردی، مستندسازی فرهنگی و روایتگران هویت ایرانی در عرصه جهانی، صبح امروز _یکشنبه بیستم اردیبهشت_ با حضور سیدرضا صالحی‌امیری و جمعی از مسئولان فرهنگی، پژوهشگران، هنرمندان و علاقه‌مندان حوزه میراث‌فرهنگی در محل موزه برادران امیدوار در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار شد.

صالحی امیری در این مراسم با اشاره به جایگاه ممتاز برادران امیدوار در تاریخ معاصر ایران اظهار کرد: یقین دارم که از برادران امیدوار همواره به نیکی یاد خواهد شد؛ چراکه این دو برادر، تمام عمر و ظرفیت وجودی خود را وقف شناخت انسان، فرهنگ و تمدن کردند و میراثی کم‌نظیر از خود بر جای گذاشتند.

وی با تاکید بر نقش تمدنی و هویتی سفرهای برادران امیدوار افزود: سفر این دو جهانگرد ایرانی به اقصانقاط جهان، روایتی تاریخی از حضور فرهنگ ایرانی در گستره جهان محسوب می‌شود؛ روایتی که از قطب شمال تا قطب جنوب امتداد پیدا کرد و تصویری انسانی، فرهنگی و تمدنی از ایران را در حافظه جهانی ثبت کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تبیین مفهوم «سرمایه ماندگار» در عرصه فرهنگ و میراث، تصریح کرد: بعضی سرمایه‌ها با گذر زمان از میان می‌روند، اما بعضی دیگر به سرمایه‌های جاودانه ملی تبدیل می‌شوند؛ برادران امیدوار از جمله چهره‌هایی هستند که فراتر از زیست فردی، به بخشی از حافظه تاریخی ملت ایران بدل شده‌اند و بی‌تردید نسل‌های آینده نیز از آنان به نیکی یاد خواهند کرد.

صالحی امیری خاطرنشان کرد: انسان‌ها همگی طعم مرگ را خواهند چشید، اما تفاوت در آن است که برخی افراد پس از کوچ از جهان فانی نیز در قلب مردم زنده می‌مانند و نامشان با احترام و بزرگی یاد می‌شود؛ برادران امیدوار از جمله همین شخصیت‌های ماندگار و الهام‌بخش هستند که تاریخ فرهنگی ایران، آنان را فراموش نخواهد کرد.

عیسی امیدوار به همراه برادرش عبدالله امیدوار، در سال ۱۳۳۳ سفر تاریخی خود را به دور دنیا آغاز کردند و به‌عنوان نخستین جهانگردان ایرانی، با سفر به ۹۹ کشور جهان، مجموعه‌ای ارزشمند از آثار فرهنگی، مردم‌شناختی و مستندات تمدنی را گردآوری کردند؛ گنجینه‌ای که امروز در موزه برادران امیدوار در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد نگهداری می‌شود و به‌عنوان بخشی از حافظه فرهنگی ایران معاصر شناخته می‌شود.

پیکر مرحوم عیسی امیدوار پس از آیین تشییع، در قطعه نام‌آوران بهشت‌زهرا(س) آرام گرفت.

کد خبر 970060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.