تداوم جنگ در خاورمیانه قیمت نفت را تا ۱۲۵ دلار افزایش می‌دهد

مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول هشدار داد: تداوم جنگ در خاورمیانه می‌تواند قیمت نفت را تا ۱۲۵ دلار افزایش داده و اقتصاد جهان را به آستانه رکود بکشاند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از بلومبرگ، «کریستالینا جورجیوا» مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول _دوشنبه چهاردهم اردیبهشت_ در همایشی که مؤسسه «میلکن» برگزار کرد، هشدار داد در صورت تداوم جنگ در خاورمیانه تا سال ۲۰۲۷ و افزایش قیمت نفت به ۱۲۵ دلار در هر بشکه، اقتصاد جهانی با پیامدهایی بسیار وخیم‌تر از پیش‌بینی‌های فعلی روبه‌رو خواهد شد.

وی افزود: اقتصاد جهان اکنون با تهدیدی جدی‌تر نسبت به برآوردهای قبلی روبه‌رو است و سناریوی خوش‌بینانه قبلی صندوق که بر اساس آن جنگ تنها تأثیر محدودی بر رشد اقتصادی و قیمت‌ها داشت، دیگر چندان قابل اتکا نیست. به گفته او، در حال حاضر سناریوی معکوس و نامطلوب بیش از گذشته به‌عنوان وضعیت محتمل مطرح است.

بر اساس سناریوی موسوم به «بدترین حالت» که پیش‌تر در گزارش «چشم‌انداز اقتصاد جهان» صندوق بین‌المللی پول مطرح شده بود، قیمت نفت در سال ۲۰۲۶ به‌طور متوسط به ۱۱۰ دلار و در سال ۲۰۲۷ به حدود ۱۲۵ دلار در هر بشکه خواهد رسید.

در چنین شرایطی، رشد اقتصاد جهانی ممکن است تا نزدیکی آستانه رکود جهانی، یعنی حدود ۲ درصد، کاهش پیدا کند و نرخ تورم جهانی نیز از حدود ۴.۴ درصد در سناریوهای معمولی به بیش از ۶ درصد افزایش پیدا کند.

این سناریو در حالی مطرح می‌شود که به‌دلیل درگیری‌های نظامی در اطراف تنگه هرمز و اختلال در عرضه نفت، منطقه خلیج فارس به یکی از کانون‌های اصلی بی‌ثباتی در بازار جهانی انرژی تبدیل شده است.

مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول با اشاره به روند شاخص‌های اقتصادی جهان اظهار کرد: تورم در بسیاری از اقتصادهای جهان در حال افزایش است.

وی افزود: انتظارات تورمی در بلندمدت همچنان تا حدی مهار شده و هنوز وارد خطرناک‌ترین محدوده نشده‌ایم.

به گفته جورجیوا، این وضعیت به آن معناست که بانک‌های مرکزی همچنان تا حدی امکان انعطاف در تصمیم‌گیری درباره سیاست‌های پولی، از جمله نرخ بهره را دارند، اما در صورت تداوم درگیری‌ها، این فرصت ممکن است به سرعت از بین برود.

کد خبر 968862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.