تدوین برنامه کاهش فشار بر منابع آب و انطباق کشاورزی با تغییر اقلیم در اصفهان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از تدوین برنامه کاهش فشار بر منابع آب و انطباق کشاورزی با تغییر اقلیم در شهرستان‌های دارای دشت بحرانی خبر داد و گفت: کشت گیاهان دارویی، پسته، گلخانه و پرورش ماهیان سردابی با آب شور در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهرداد مرادمند امروز _شنبه پنجم اردیبهشت_ در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و استانداری اصفهان برای طراحی، آماده‌سازی و اجرای پایلوت دو برنامه سه‌ساله مهارت‌محور در استان اصفهان اظهار کرد: این برنامه با هدف کاهش فشار بر منابع آب، بحث انطباق کشاورزی با تغییر اقلیم و حفظ معیشت خانوارهای روستایی بنا شده است.

وی با اشاره به وضعیت منابع آب استان افزود: با توجه به شرایط آبی استان، ضرورت ایجاد می‌کرد که علاوه بر تأمین امنیت غذایی با میزان آب در اختیار کمتر، به حفظ معیشت روستاییان نیز فکر کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد:  آموزش نقش اساسی و پررنگی در این زمینه ایفا می‌کند و همکاران در سازمان فنی و حرفه‌ای و آموزش و پرورش همکاری کامل و خوبی در این راستا داشته‌اند.

مرادمند گفت: ما در چند فاز این کار را انجام می‌دهیم؛ فاز نخست گذر فنی به کشاورزی کم‌آب‌بر با ایجاد روش‌های نوین آبیاری و آبیاری هوشمند است که در کشور و استان پیشرو هستیم.

وی ادامه داد: فاز دوم،  تقویت معیشت و ایجاد زنجیره ارزش است که کسب‌وکار و مباحث بازاریابی را در جامعه روستایی پیگیری می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: فاز سوم، پیوند حکمرانی آب و برنامه تغییر اقلیم استان است که با دستگاه‌های همکار از جمله شرکت آب منطقه‌ای، منابع طبیعی، فنی‌وحرفه‌ای و بهزیستی تدوین شده است.

مرادمند گفت: برای شهرستان‌های مختلف استان که دارای دشت‌های بحرانی هستند، جدولی تدوین کرده‌ایم که شامل برنامه‌های مشخص در هر منطقه است.

وی افزود: در شهرستان تیران و کرون، کشت گیاهان دارویی کم‌آب‌بر، در آران و بیدگل، توسعه کشت پست و در شهرستان دهقان، توسعه گلخانه در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد: در شهرستان هرند، کشت گلرنگ، در شهرستان ورزنه، پرورش ماهیان سردابی با آب شور و در شهرستان برخوار و اصفهان، کشت جو را در برنامه داریم.

مرادمند گفت: امیدواریم با همکاری کامل بتوانیم بخشی از مشکلات کم‌آبی استان را رفع کنیم.

وی ادامه داد: این برنامه‌ها با هدف حفظ معیشت روستاییان و انطباق با شرایط اقلیمی و منابع آبی محدود استان طراحی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اجرای این طرح‌ها می‌تواند گام مؤثری در جهت کاهش فشار بر سفره‌های آب زیرزمینی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی باشد.

کد خبر 966212

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.