درآمدهای نفتی خلیج‌فارس دچار بحران شد

جنگ در منطقه و اختلال در تنگه هرمز، اقتصاد کشورهای عربی را فلج کرده و درآمدهای نفتی را تا ۸۵ درصد کاهش داده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نشریه فایننشال تایمز در تحلیلی عمیق، پیامدهای اقتصادی جنگ اخیر در منطقه و اختلال در تنگه هرمز بر کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس را بررسی کرده است، این گزارش حاکی از آن است که تنش‌های ژئوپلیتیکی اخیر، منجر به کاهش بی‌سابقه و چشمگیری در درآمدهای ارزی این کشورها شده است.

دولت‌های عربی منطقه در حال حاضر با افت تاریخی درآمدهای هفتگی ناشی از فروش نفت مواجه هستند که در بعضی موارد به ۶۵ تا ۸۵ درصد نسبت به دوران پیش از جنگ می‌رسد. قطر با تجربه کاهش ۸۵ درصدی، بیشترین آسیب را متحمل شده است. کویت نیز با ۸۰ درصد کاهش و بحرین با ۷۰ درصد، در وضعیت بحرانی قرار دارند.

امارات متحده عربی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با کاهش ۲۰ درصدی درآمدهای نفتی خود، شاهد تأثیرات منفی این بحران بوده است. این وضعیت، زنگ خطری جدی برای ثبات اقتصادی منطقه به‌شمار می‌رود و می‌تواند تبعات اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای را به همراه داشته باشد.

در نقطه مقابل این بحران، عمان با افزایش ۶۵ درصدی درآمد نفتی و عربستان سعودی با ۱۰ درصد افزایش، توانسته‌اند ثبات نسبی اقتصادی خود را حفظ کنند  و حتی از شرایط پیش آمده بهره‌مند شوند. این تفاوت فاحش، نه‌تنها گویای آسیب‌پذیری متفاوت این اقتصادها در برابر شوک‌های خارجی است، بلکه بر لزوم تنوع‌بخشی به منابع درآمدی و کاهش وابستگی صرف به نفت در این منطقه تأکید می‌کند. تحلیلگران معتقدند که این بحران، نقطه عطفی برای بازنگری اساسی در سیاست‌های اقتصادی و به‌کارگیری رویکردهای پایدارتر در بلندمدت خواهد بود.

درآمدهای نفتی خلیج‌فارس دچار بحران شد

کد خبر 965975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.