عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز با قواعد ایران انجام می‌شود/ هیچ کشتی متخاصمی حق عبور ندارد

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز تنها با رعایت مقررات جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و هیچ کشتی متعلق به کشورهای متخاصم حق عبور از این آبراه را ندارد.

عباس مقتدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت تردد دریایی در تنگه هرمز اظهار کرد: موضوع عبورومرور کشتی‌های تجاری در این منطقه، در امتداد مواضعی است که پیش‌تر نیز از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده بود.

وی افزود: در مقطعی که موضوع توقف درگیری‌ها و آتش‌بس در منطقه مطرح بود، ایران نیز اعلام کرد که چارچوب‌های مشخصی برای تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز وجود دارد، اما با توجه به نقض تعهدات از سوی برخی طرف‌ها، جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب حقوق خود، اعمال نظارت و مقررات لازم را در این مسیر در دستور کار قرار داد.

مقتدایی تصریح کرد: در شرایط کنونی، کشتی‌های تجاری که قصد عبور از این آبراه راهبردی را دارند، تنها در صورت پذیرش قواعد و مقررات جمهوری اسلامی ایران و پرداخت عوارض تعیین‌شده امکان تردد خواهند داشت.

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: این اقدام در راستای تثبیت حقوق حاکمیتی ایران در تنگه هرمز و تأمین منافع ملی کشور صورت گرفته و نشان‌دهنده اجرای عملی مواضعی است که پیش‌تر نیز اعلام شده بود.

وی با اشاره به برخی فضاسازی‌ها و اخبار منتشرشده در رسانه‌های خارجی گفت: آنچه از سوی برخی رسانه‌ها یا مقامات خارجی مطرح می‌شود نباید مبنای تحلیل قرار گیرد، چراکه واقعیت میدانی بر اساس تصمیمات و چارچوب‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجراست.

مقتدایی تأکید کرد: هیچ‌گونه کشتی متعلق به کشورهای متخاصم، از جمله کشتی‌های نظامی یا مرتبط با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده، اجازه عبور از این مسیر را نخواهند داشت و تنها کشتی‌های کشورهای غیرمتخاصم در چارچوب ضوابط مشخص امکان تردد خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با دقت روند تحولات را رصد می‌کند و اطلاع‌رسانی‌های لازم در این خصوص به‌صورت مستمر انجام خواهد شد.

کد خبر 964192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.