ایران و عمان عوارض عبور از تنگه هرمز را دریافت خواهند کرد

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد: در طول دو هفته آتش‌بس میان ایران و آمریکا، ایران و عمان برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز عوارض دریافت خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از آسوشیتد پرس، یک مقام آگاه منطقه‌ای _چهارشنبه نوزدهم فروردین_ گفت که طرح آتش‌بس دو هفته‌ای شامل اجازه دادن به ایران و عمان برای دریافت هزینه از کشتی‌هایی است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند.

این مقام گفت: ایران از این درآمد برای بازسازی استفاده خواهد کرد، هنوز مشخص نیست که عمان از درآمد حاصل شده برای چه هدفی استفاده خواهد کرد.

این تنگه در آب‌های سرزمینی عمان و ایران قرار دارد، جهان این گذرگاه را یک آبراه بین‌المللی می‌دانست و تاکنون برای عبور از آن عوارضی پرداخت نکرده بود.

به گزارش ایمنا، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی ( هفتم آوریل ۲۰۲۶ برابر با هجدهم فروردین ۱۴۰۵) در بیانیه‌ای در شبکه تروث سوشال پس از ۴۰ روز جنگ علیه ایران عقب‌نشینی کرد.

ترامپ اعلام کرد: «بر اساس گفت‌وگوها با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان و فرمانده کل ارتش پاکستان، که طی آن از من خواستند نیروی مخرب در نظر گرفته‌شده برای امشب علیه ایران را متوقف کنم و مشروط به این‌که جمهوری اسلامی ایران با بازگشایی کامل، فوری و امن تنگه هرمز موافقت کند، من موافقت می‌کنم بمباران و حمله به ایران را به مدت دو هفته به حالت تعلیق درآورم. این یک آتش‌بس دوطرفه خواهد بود.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه نیز بامداد _چهارشنبه نوزدهم فروردین_ در پیامی به نمایندگی از شورای عالی امنیت ملی درباره آتش‌بس شکل‌ گرفته میان ایران و آمریکا نوشت: از برادر عزیز جناب شهباز شریف نخست وزیر محترم پاکستان و جناب فیلد مارشال عاصم منیر فرمانده محترم ارتش پاکستان به خاطر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر ایشان برای خاتمه جنگ در منطقه تشکر و قدردانی می‌کنم.

عراقچی ادامه داد: در پاسخ به درخواست برادرانه نخست وزیر پاکستان مندرج در توییت ایشان و با توجه به درخواست  آمریکا برای مذاکره در پیشنهادات ۱۵‌بندی آن کشور و اعلام رئیس‌جمهور امریکا مبنی بر پذیرش کلیات پیشنهادات ۱۰بندی ایران به‌عنوان مبنای مذاکره، بدینوسیله از طرف شورای عالی امنیت ملی ایران اعلام می‌کنم:

۱. چنانچه حملات به جمهوری اسلامی ایران متوقف شود، نیروهای مسلح قدرتمند ما نیز حملات دفاعی خود را متوقف می‌کنند.

۲. به مدت دو هفته تردد امن در تنگه هرمز در هماهنگی با نیروهای مسلح ایران و با نظرداشت محدودیت‌های فنی موجود مقدور خواهد بود.

کد خبر 961872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.