در شرایط جنگی چگونه از آسیب موج انفجار و ترکش در امان بمانیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: موج انفجار، ترکش‌های ریز، دود و گرد و غبار و نورهای شدید می‌توانند بینایی را تهدید کنند.

سید جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در شرایط جنگی قرار داریم، در زمان انفجار و حملات، چشم‌ها از آسیب‌پذیرترین بخش‌های بدن هستند. موج انفجار، ترکش‌های ریز، دود، گردوغبار و نورهای شدید می‌توانند به‌سرعت بینایی را تهدید کنند، بنابراین آشنایی با کمک‌های اولیه چشمی در این شرایط، تفاوت بین حفظ و از دست دادن بینایی را رقم می‌زند.

وی افزود: چشم سطح وسیعی ندارد اما بسیار حساس است، ذرات کوچک با سرعت بالا وارد چشم می‌شوند و فشار موج انفجار به چشم ضربه وارد می‌کند، همچنین دود و حرارت می‌توانند سطح چشم را بسوزانند یا خشک کنند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: تاری دید و دوبینی، درد شدید و احساس وجود جسم خارجی در چشم، اشک‌ ریختن غیرعادی ،خونریزی اطراف و داخل چشم ،حساسیت شدید به نور وناتوانی در باز نگه‌داشتن چشم از نشانه های آسیب به چشم هنگام انفجار است.

وی ادامه داد: اگر ذرات ریز خاک و گردوغبار وارد چشم شد، اطرافیان شخص را تشویق کنند پلک بزند تا اشک طبیعی ذرات را خارج کند و از مالش چشم جلوگیری کنند چون باعث خراش قرنیه می‌شود، اگر آب تمیز در دسترس است، آرام چشم را شست‌وشو دهند، در صورت درد و تاری دید چشم را ببندند و به مرکز درمانی مراجعه کنند.

ملکی اضافه کرد: اگر جسم تیز و ترکش وارد چشم شده بود جسم را به‌هیچ‌وجه خارج نکنند، حتی اگر کوچک به‌نظر می‌رسد، دستکاری آن می‌تواند آسیب را افزایش دهد، یک محافظ ساده درست کنند یک لیوان یک‌بارمصرف یا یک کاغذ تا شده را دور چشم قرار دهید تا فشاری به آن وارد نشود و چشم سالم را هم ببندند ،محافظ بگذارند، چون حرکت یک چشم، چشم دیگر را هم تکان می‌دهد.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: اگر چشم با حرارت دود دچار آسیب شد، فرد را سریع به هوای تازه منتقل کنند، چشم را با آب خنک به‌مدت چند دقیقه شست‌وشو دهند و اگر سوزش همچنان ادامه داشت، چشم را ببندند و محافظ سبک قرار دهند.

وی گفت: اگر بعد از انفجار، شنوایی کم و سپس دید تار ایجاد شد، این نشانه ها می‌تواند آسیب موج انفجار باشد؛ فرد را در حالت نشسته یا نیمه‌نشسته قرار دهند، هر دو چشم را ببندند همچنین می‌توانند با گاز استریل بپوشانند.

ملکی با بیان اینکه اگر هنگام انفجار و حملات چشم آسیب دید، اقداماتی را نباید انجام دهند، تصریح کرد: از چکاندن قطره چشمی ناشناس خودداری و از دست‌زدن، فشار دادن و ماساژ چشم بپرهیزند، برای خارج کردن اجسام تلاش نکنند، همچنین از آب بسیار سرد برای شستشوی چشم استفاده نشود و از قرار دادن نور شدید و مستقیم مانند چراغ‌قوه قوی و نور موبایل در چشمان او خودداری کنند.

کد خبر 958520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.