تأمین ناوگان، شرط حیاتی بهره‌برداری از خط ۲ متروی اصفهان است

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی فاز نخست خط دو متروی این کلان‌شهر به مرز تکمیل رسیده است، گفت: بدون حل چالش تأمین ناوگان، امکان بهره‌برداری مؤثر و تحقق کارکرد واقعی این خط وجود نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی روح‌الامین امروز _جمعه هشتم اسفند_ در چهل‌ودومین جلسه مشترک مجمع نمایندگان شهرستان و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ارائه گزارش مکتوب آخرین وضعیت پروژه در جلسه برگزارشده در ایستگاه آستانه زینبیه، اظهار کرد: گزارش جامع بهره‌برداری فاز نخست خط دو آماده شده و در آن، علاوه بر وضعیت اجرایی، چالش‌ها و موضوعاتی که نیازمند تصمیم‌گیری در سطح مدیریت شهری و ملی است، به‌صورت شفاف مطرح شده است.

وی با بیان اینکه فاز اول خط دو قطار شهری شامل پنج‌ونیم کیلومتر مسیر و پنج ایستگاه است، افزود: از این تعداد، سه ایستگاه برای مسافرگیری پیش‌بینی شده و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، این بخش از خط تا بیست‌وپنجم ماه جاری آماده بهره‌برداری آزمایشی خواهد بود و شرایط عبور قطار فراهم می‌شود.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان تاکید کرد: قرارداد زودهنگام تأمین تجهیزات از مرداد ۱۴۰۲ آغاز شد و تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۴۷ درصد پیشرفت داشت، اما در ۱۰ ماه نخست امسال روند اجرا شتاب گرفت و اکنون پیشرفت تجهیزات به حدود ۹۲ درصد رسیده است.

روح‌الامین گفت: نصب تجهیزات اصلی از جمله ترانس‌ها، تابلوها و سامانه برق بالاسری در حال انجام است و عملیات کابل‌کشی با توجه به ارزش بالای تجهیزات، طبق روال حرفه‌ای، نزدیک به زمان بهره‌برداری آغاز می‌شود تا ریسک‌های اجرایی و نگهداشت کاهش یابد.

وی ادامه داد: در خط دو قطار شهری از سیستم برق بالاسری ریجید استفاده شده که برای نخستین‌بار در کشور اجرا می‌شود و طراحی آن با همکاری مشاور خارجی و شرکت مبنا انجام شده است، روشی که در آینده نگهداشت ساده‌تر و بهره‌برداری ایمن‌تری را برای مترو به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بخشی از تجهیزات موردنیاز این سیستم توسط مجموعه‌های صنعتی داخلی و زیرمجموعه وزارت دفاع تولید شده که در مقاطعی به دلیل شرایط خاص کشور و توقف موقت فعالیت‌ها، پروژه با چالش تأمین روبه‌رو شد، اما این موانع با پیگیری‌های مستمر در حال رفع است.

روح‌الامین گفت: در حوزه روسازی، ریل‌گذاری تونل‌های شرقی و غربی خط دو با پیشرفت قابل‌قبولی در حال انجام است و طبق برنامه، تا فروردین‌ماه سال آینده، حدود ۱۵ کیلومتر ریل‌گذاری در این تونل‌ها به‌طور کامل به پایان خواهد رسید.

وی افزود: پروژه روسازی از ابتدای امسال آغاز شده و پیشرفت تونل شرقی به حدود ۵۷ درصد رسیده است، به‌گونه‌ای که قطار در بخشی از این مسیر در حال عبور آزمایشی است و تونل غربی نیز تا ایستگاه ابن‌سینا ریل‌گذاری شده و روند اجرا ادامه دارد.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان تاکید کرد: ایستگاه زینبیه به‌عنوان یکی از ایستگاه‌های مهم فاز نخست، طی ۱۱ ماه گذشته به پیشرفت حدود ۷۱ درصدی رسیده و بخش عمده عملیات اجرایی آن انجام شده است و تنها برخی جزئیات نهایی مانند هندریل‌ها و کف‌سازی باقی مانده است.

روح‌الامین گفت: تمامی تجهیزات تکمیلی ایستگاه زینبیه سفارش داده شده و مراحل ساخت آن‌ها به پایان رسیده و تا بیست‌وپنجم ماه جاری نصب می‌شود تا این ایستگاه برای عبور مسافر در بهره‌برداری آزمایشی آماده باشد.

وی ادامه داد: در ایستگاه عاشق، تمرکز فعلی بر آماده‌سازی زیرساخت‌های برق‌رسانی از جمله TPS و LPS بوده است تا برق به خط و ایستگاه‌ها برسد و نازک‌کاری این ایستگاه در مراحل بعدی انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: تجهیزات کلیدی نظیر دی‌سی سوئیچ‌گیر از مسیرهای پیچیده لجستیکی و از طریق چند کشور وارد ایران شده و این فرایند نشان‌دهنده دشواری‌های تأمین تجهیزات مترو در شرایط فعلی کشور است.

روح‌الامین گفت: یکی از چالش‌های جدی پروژه، تأمین پله‌های برقی است که بخش قابل‌توجهی از آن‌ها در چین آماده شده، اما محدودیت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی و موانع انتقال کالا باعث شده برنامه‌ریزی‌های جایگزین از جمله تخلیه در بنادر جنوبی کشور در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: ایستگاه عمان سامانی نیز با پیشرفت حدود ۴۸ درصدی در حال اجراست و این ایستگاه به یکی از پرترددترین خطوط اتوبوس تندرو شهر متصل می‌شود که نقش مهمی در جابه‌جایی مسافران و یکپارچگی شبکه حمل‌ونقل عمومی خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان تاکید کرد: مجموع پیشرفت فیزیکی پروژه در فاز نخست به حدود ۹۴ درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان ماه جاری به مرز تکمیل برسد، هرچند در برخی بخش‌ها انحراف زمانی وجود دارد که با تلاش شبانه‌روزی در حال جبران است.

روح‌الامین گفت: مهم‌ترین محور این جلسه، چالش تأمین ناوگان خط دو بود که بدون تردید حیاتی‌ترین مسئله پیش‌روی پروژه به شمار می‌رود و در سطوح مختلف مدیریتی و ملی پیگیری‌های گسترده‌ای برای آن انجام شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا، موضوع تأمین قطارها در جلسات متعدد با مسئولان کشوری از جمله دستگاه قضا مطرح شده و قول‌هایی برای پیگیری و تسریع در آزادسازی قطعات و تکمیل رام‌های نخست داده شده است.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از قطعات موردنیاز در گمرک متوقف مانده و آزادسازی آن‌ها می‌تواند امکان مونتاژ حداقل یک رام قطار را فراهم کند، اما تحقق دو رام قطار همچنان با ابهام همراه است.

روح‌الامین گفت: در صورت تأخیر در تأمین ناوگان، این نگرانی وجود دارد که سایر کلان‌شهرها اولویت دریافت قطار را به دست آورند و در آینده، تأمین قطار برای اصفهان با دشواری بیشتری روبه‌رو شود، به‌ویژه اگر شرایط بین‌المللی و مذاکرات به نتیجه مطلوب نرسد.

وی افزود: یکی از گزینه‌های مطرح، حرکت به سمت تولید یا قراردادهای داخلی برای ساخت قطار است، اما در این زمینه نیز شهرهایی مانند شیراز، قم و مشهد گام‌های عملی‌تری برداشته‌اند و اصفهان نیازمند تصمیم‌گیری جدی و فوری است.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل ریلی شهرداری اصفهان تاکید کرد: چالش دیگر پروژه، موضوع دپوی خط دو و مشکلات حقوقی مرتبط با اراضی مجاور است که احکام صادرشده در این زمینه نیازمند بازنگری و همراهی نهادهای ذی‌ربط برای حل‌وفصل نهایی است.

روح‌الامین گفت: مجموعه مدیریت شهری با وجود همه محدودیت‌ها، عزم خود را برای تکمیل خط دو قطار شهری جزم کرده و امیدوار است با حمایت مدیریت استان، مجلس و دستگاه‌های ملی، موانع باقی‌مانده به‌ویژه در حوزه ناوگان برطرف شود تا این خط بتواند نقش واقعی خود را در حمل‌ونقل عمومی شهر ایفا کند.

کد خبر 951847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.