نبود فضاهای فراغتی شهر اصفهان را به چالش می‌کشد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد گفت: اگر برنامه‌ریزی مناسبی برای ایجاد فضاهای فراغتی برای جوانان و سالمندان انجام نگیرد، در آینده با شورش‌ها و نارضایتی‌های شهری روبه‌رو خواهیم شد و شهر با مشکلات جدی زیست‌پذیری روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمید صابری امروز _دوشنبه بیست‌وهفتم بهمن_ در نشست هم‌اندیشی پژوهشگران با مدیریت شهری با اشاره به وضعیت فعلی شهر اصفهان اظهار کرد: اگر برنامه‌ریزی مناسبی برای ایجاد فضاهای فراغتی برای جوانان و سالمندان انجام نگیرد، در آینده با شورش‌ها و نارضایتی‌های شهری روبه‌رو خواهیم شد و شهر با مشکلات جدی زیست‌پذیری روبه‌رو خواهد شد.

وی افزود: در اصفهان تصمیمات مقطعی گرفته می‌شود و این اقدامات اغلب توسعه شهر را به سمت صنعت هدایت کرده و گردشگری و زندگی شهری را تحت تأثیر قرار داده است. متأسفانه این روند باعث مهاجرت بازنشستگان و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری در شهر شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد تأکید کرد: توسعه دوچرخه و سایر سیاست‌های زیست‌محیطی زمانی مؤثر است که آلودگی هوا کنترل شود وگرنه این اقدامات ناکارآمد خواهند بود و فرصت‌ها برای زیست شهری و گردشگری از دست خواهد رفت.

صابری گفت: پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد که هوای اصفهان در ۵۰ سال آینده مشابه هوای اهواز خواهد شد و اگر سرانه اکولوژیک و وام‌های سبز تقویت نشوند، شرایط سکونت در شهر برای شهروندان و گردشگران به شدت دشوار خواهد شد.

وی ادامه داد: باوجود تلاش‌های شورای شهر و مشاوران شهری، محدودیت‌های بودجه و فقدان اختیار قانونی در مقیاس مجموعه شهری مانع تحقق برنامه‌های بلندمدت می‌شود و بسیاری از اقدامات انجام‌شده به صورت مقطعی باقی می همچون و اثرگذاری کافی نخواهند داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد خاطرنشان کرد: نیاز است تا ساختار حکمرانی شهری به گونه‌ای طراحی شود که بتواند برنامه‌های جمعیتی، اقتصادی و فضایی را هم‌راستا با نیازهای زیست‌پذیر شهر و سرمایه‌گذاری شهری اجرا کند و تبعات هر تصمیم به صورت جامع ارزیابی شود.

صابری گفت: پژوهشگران، دانشگاهیان و مشاوران شهر با آگاهی کامل از مسائل زیست‌محیطی و اجتماعی تلاش می‌کنند برنامه‌های جامع‌تری برای شهر ارائه دهند، اما همکاری نهادهای سیاسی و نظارتی در دسترسی به داده‌ها و اجرای سیاست‌ها برای موفقیت این برنامه‌ها حیاتی است.

وی افزود: امید داریم با تعامل میان دانشگاه، مدیریت شهری و نهادهای نظارتی، بتوان مسیر توسعه شهر اصفهان را به سمت یک شهر پایدار، زیست‌پذیر و امن برای همه اقشار جامعه هدایت کرد و زمینه مشارکت سرمایه‌گذاری و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان فراهم شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد تأکید کرد: آینده اصفهان به برنامه‌ریزی صحیح، مدیریت جامع شهری و ایجاد فضاهای مناسب برای زندگی و فراغت شهروندان وابسته است و بدون این اقدامات، سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار امکان‌پذیر نخواهد بود.

صابری گفت: هدف از ارائه این تحلیل‌ها و پیشنهادات، کمک به مدیریت شهری است تا شهروندان در محیطی سالم و امن زندگی کنند و گردشگری و سرمایه‌گذاری شهری به شکلی متوازن و پایدار توسعه یابد.

کد خبر 949004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.