کشف اراضی ثبت‌نشده شهرداری در بررسی ۴۰ هزار پرونده ملکی

عضو شورای اسلامی شهر شیراز از بررسی نزدیک به ۴۰ هزار پرونده ملکی طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: در این فرآیند، اراضی متعددی از جمله حدود یک هکتار زمین و هزاران مترمربع ملک در مناطق مختلف شناسایی شد که پیش‌تر در بانک اطلاعاتی شهرداری ثبت نشده بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ابراهیم کمالی امروز _یکشنبه بیست‌وششم بهمن_ در صحن علنی امروز شورا با اشاره به شرایط تاریخی کشور و نقش مردم در عبور از بحران‌ها، اظهار کرد: پایداری و همراهی جامعه در مقاطع حساس نشان داده که سرمایه اصلی نظام و مدیریت شهری، اعتماد و حضور مردم است و مسئولان باید با عمل به تعهدات خود، قدردان این سرمایه اجتماعی باشند.

وی با یادآوری اینکه شفافیت از میثاق‌های اصلی شورای ششم با شهروندان بوده است، افزود: شورا متعهد شد هیچ موضوعی که به حقوق و منافع مردم مرتبط است پنهان نماند و یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که باید در آن شفاف‌سازی صورت گیرد، حوزه املاک و دارایی‌های شهری است؛ زیرا این بخش، پشتوانه مالی و سرمایه‌ای مدیریت شهر محسوب می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه بخش قابل توجهی از منابع بودجه‌ای شهرداری از محل املاک تأمین می‌شود، گفت: در سال جاری بیش از ۳۰ درصد بودجه از طریق فروش یا بهره‌برداری از املاک تأمین شده، اما با وجود چنین اهمیتی، تاکنون بانک اطلاعاتی جامع، یکپارچه و قابل اتکایی که تمام دارایی‌های ملکی شهرداری را در بر بگیرد، ایجاد نشده است.

کمالی اظهار کرد: نبود یک سامانه مشخص باعث شده اطلاعات دقیقی از اراضی، املاک باقی‌مانده از تفکیک‌ها، معابر، تملک‌ها و سایر دارایی‌های شهری در دست نباشد. بررسی‌ها نشان داد بخش عمده اسناد به‌صورت پرونده‌های کاغذی و پراکنده در مناطق یازده‌گانه، اداره کل املاک و نواحی مختلف نگهداری می‌شود؛ در حالی که بسیاری از دستگاه‌های اجرایی سال‌هاست فرآیندهای خود را الکترونیکی کرده‌اند.

وی با اشاره به پیامدهای این وضعیت افزود: این خلأ اطلاعاتی می‌تواند زمینه سوءاستفاده را فراهم کند. در یک نمونه، زمینی بیش از هزار مترمربع از اموال عمومی، به دلیل نبود ثبت دقیق و نبود دفاع مؤثر حقوقی، از چرخه دارایی‌های شهری خارج شده است موضوعی که نشان می‌دهد بی‌توجهی به ثبت و صیانت از املاک، مستقیماً به تضییع حقوق شهروندان منجر می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین از شناسایی مواردی با عنوان اراضی یا املاک فراموش‌شده خبر داد و گفت: زمین‌هایی که در نتیجه طرح‌های شهری، تفکیک‌ها یا تملک‌ها به شهرداری تعلق داشته، به‌دلیل نبود نظام مدیریت یکپارچه، در گذر زمان از چرخه نظارت خارج شده و حتی در برخی موارد در فهرست‌های قابل پیگیری نیز قرار نداشته‌اند.

کمالی اظهار کرد: از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ ایجاد سامانه جامع املاک با هدف سامان‌دهی این وضعیت در دستور کار قرار گرفت و برای بازخوانی پرونده‌های کاغذی، از کارشناسان با تجربه این حوزه استفاده شد تا تمامی املاک پراکنده در یک سامانه مادر تجمیع و برای هر ملک شناسنامه مشخص صادر شود.

وی افزود: طی دو سال گذشته نزدیک به ۴۰ هزار پرونده ملکی در مناطق مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در همین فرآیند، اراضی متعددی که پیش‌تر ثبت نشده بود شناسایی شد؛ از جمله در یک منطقه حدود یک هکتار زمین و در چند منطقه دیگر هزاران مترمربع زمین که اساساً در بانک اطلاعاتی شهرداری وجود نداشت.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: حتی اسنادی از دهه‌های گذشته کشف شده که نشان می‌دهد اراضی قابل توجهی متعلق به شهرداری بوده، اما اطلاعات آنها به‌صورت منسجم ثبت نشده است. این موضوع اهمیت ایجاد یک سامانه دقیق، به‌روز و قابل استناد را دوچندان می‌کند.

کمالی با بیان اینکه روند اجرای این سامانه هنوز به سرانجام نرسیده است، اظهار کرد: با گذشت نزدیک به دو سال، پروژه همچنان به‌طور کامل عملیاتی نشده و در هفته‌های اخیر نیز با وجود برگزاری جلسات متعدد، قرارداد مشخصی برای ادامه کار کارشناسی و ثبت اطلاعات منعقد نشده است.

وی افزود: برخی کارشناسان حتی بدون قرارداد رسمی مشغول فعالیت شده‌اند و اطلاعات استخراج‌شده نیز در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد. این در حالی است که املاک شهری، ذخایر راهبردی شهر و امانت مردم در اختیار مدیریت شهری محسوب می‌شوند و کوچک‌ترین اهمال در حفظ آنها قابل چشم‌پوشی نیست.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر لزوم تسریع در تعیین تکلیف سامانه جامع املاک، از مدیریت شهرداری شیراز خواست با جدیت بیشتری موضوع را دنبال کند تا امکان نظارت دقیق، جلوگیری از سوءاستفاده و برنامه‌ریزی مالی شفاف فراهم شود.

کمالی در پایان ضمن قدردانی از کارشناسان و بدنه تخصصی شهرداری اظهار کرد: پیشرفت شهر حاصل تلاش نیروهای متخصص و متعهدی است که در حوزه‌های مختلف از صیانت از باغات تا مسائل پیچیده ملکی فعالیت می‌کنند و حمایت از این سرمایه انسانی، لازمه تحقق مدیریت شهری سالم و پاسخگو است.

غلامحسن اسکندری عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز با اشاره به شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور، بر اهمیت حفظ همدلی و جهت‌دهی توان مدیریتی به حل مشکلات ملموس شهروندان تأکید کرد.

وی با بیان اینکه مردم در مقاطع مختلف نشان داده‌اند پای کار کشور و نظام خود ایستاده‌اند، مسئولیت مدیران را در چنین شرایطی سنگین‌تر دانست و افزود: انتظار عمومی از مدیریت شهری، کار و نتیجه است؛ نه ورود به حواشی و مباحثی که کمکی به بهبود زندگی شهروندان نمی‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر اینکه شورا و شهرداری باید سنگر خدمت باقی بمانند، گفت: رویکرد مدیریت شهری باید معطوف به رسیدگی به محلات کم‌برخوردار، بهسازی زیرساخت‌ها، آسفالت معابر خاکی، رفع مشکلات خدماتی و توانمندسازی خانواده‌هایی باشد که چشم‌انتظار اقدام عملی هستند.

اسکندری اظهار کرد: شهروندان بیش از هر چیز درباره سرنوشت پروژه‌های شهری و زمان به ثمر رسیدن آنها سؤال دارند و از مدیران انتظار دارند انرژی مجموعه مدیریت شهری صرف گره‌گشایی از مشکلات روزمره شود.

وی با اشاره به ضرورت هوشیاری در برابر فضاسازی‌های منفی و جنگ روانی، افزود: تقویت امید و اعتماد در جامعه، نیازمند عملکرد میدانی، پرهیز از اختلافات فرسایشی و تمرکز بر حل مسائل واقعی مردم است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خدمت به محرومان و مناطق کمتر توسعه‌یافته را محور اصلی برنامه‌ها دانست و گفت: مسیر انتخابی مدیریت شهری باید کاهش فاصله خدماتی در سطح شهر و رساندن امکانات به محلاتی باشد که سال‌ها از برخی زیرساخت‌ها بی‌بهره مانده‌اند.

اسکندری اظهار کرد: تجربه رویدادهای اخیر نشان داد مطالبات مردم باید به‌موقع شنیده و پاسخ داده شود تا زمینه سوءاستفاده ایجاد نشود، از این‌رو توجه جدی به خواسته‌های شهروندان و تسریع در اجرای طرح‌های شهری، مهم‌ترین وظیفه امروز مدیران است.

سیده مریم حسینی رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز هم با بیان اینکه چند روزی از حماسه‌ای ماندگار می‌گذرد، اظهار کرد: مردم ایران با وجود تمام سختی‌های معیشتی، بار دیگر پای کار نظام و میهن ایستادند و ثابت کردند که امنیت را می‌فهمند و برای این مرز و بوم هزینه می‌دهند.

وی افزود: وظیفه مسئولان امروز سنگین‌تر از همیشه است؛ به‌ویژه در شرایطی که امنیت کشور و مرزها در معرض تهدید جنگ‌افروزان خارجی قرار دارد و نیروهای مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند. در چنین شرایطی باید بیش از گذشته مراقب جنگ روانی دشمن بود.

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با هشدار نسبت به اثرگذاری برخی جنجال‌های داخلی گفت: گاهی برخی حاشیه‌سازی‌ها ناخواسته تبدیل به خوراک تبلیغاتی رسانه‌هایی می‌شود که علیه امنیت ایران توطئه می‌کنند. نباید آب به آسیاب دشمن ریخت؛ صدای اختلاف، هرچقدر هم بلند باشد، از سیمای خدمت پایین‌تر است.

حسینی اظهار کرد: مردم امروز از ما عمل می‌خواهند نه هیاهو، و تفاوت یک مدیر معمولی با مدیر خوش‌فکر و بصیر دقیقاً در همین نقطه مشخص می‌شود. بصیرت یعنی بدانیم در کجای تاریخ ایستاده‌ایم و بفهمیم که دشمن از جنگ سخت ناامید شده و به جنگ نرم و تشویش اذهان عمومی روی آورده است.

وی با اشاره به تلاش برخی جریان‌ها برای زیر سؤال بردن خدمات نظام افزود: مردم در ۲۲ بهمن با حضور خود پاسخ این فضاسازی‌ها را دادند و این حضور، بزرگ‌ترین شکست برای آن جریان فکری بود.

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه شورا و شهرداری همچنان سنگر خدمت است، گفت: رویکرد مدیریت شهری، نگاه تحول‌آفرین به مناطق محروم و کم‌برخوردار است و معتقدیم کلید حل بسیاری از مشکلات کشور از مسیر خدمت به محرومان می‌گذرد، نه از حاشیه‌سازی و تخریب.

حسینی اظهار کرد: مسیر ما، مسیر آسفالت کوچه‌های خاکی فراموش‌شده، حل مشکلات فاضلاب محلات کم‌برخوردار، توانمندسازی خانواده‌هایی است که چشم امیدشان به مدیریت شهری دوخته شده و جبران عقب‌ماندگی‌هایی که سال‌ها به‌عنوان محرومیت انباشته شده‌اند.

وی با اشاره به مطالبات افکار عمومی افزود: مردم از حواشی خسته شده‌اند؛ از ما نمی‌پرسند چه کسی علیه چه کسی نطق کرد، می‌پرسند چرا پروژه‌ای نیمه‌کاره مانده است. قضاوت عملکرد ما را باید به مردم و تاریخ سپرد.

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: اگر امروز دشمن بیرونی ما را تهدید کند، ناامید کردن مردم و تشویش اذهان عمومی بزرگ‌ترین خیانت به این ملت است. باید سلاح‌مان را نه به سوی یکدیگر، بلکه به سمت محرومیت نشانه بگیریم.

حسینی با اشاره به حوادث و اعتراضات ماه‌های اخیر اظهار کرد: اعتراضات به‌حق ناشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی، توسط دشمنان خارجی و ایادی آنان مورد سوءاستفاده قرار گرفت و به فتنه‌ای بزرگ تبدیل شد؛ موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز در تحلیل آن فرمودند عده‌ای ناآگاه و احساساتی در کنار دشمنان آگاه قرار گرفتند و نتیجه آن، جان‌باختن تعدادی از جوانان بی‌گناه از نیروهای امنیتی و معترضان بود.

وی افزود: اینجا جای قضاوت نیست، اما جای تأمل و اقدام است. این رویداد تلخ برای همه مدیران شهری و استانی یک درس روشن داشت؛ بی‌توجهی به مطالبات به‌حق مردم، زمینه‌ساز بحران و سوءاستفاده دشمن می‌شود.

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: امروز وظیفه ماست که به مردم نشان دهیم صدایشان شنیده می‌شود و دردشان فهمیده شده است. البته بیان به‌تنهایی کافی نیست؛ جوانان به‌ویژه آنهایی که دچار ناامیدی شده‌اند، به اشتغال، برنامه‌ریزی برای آینده و امید واقعی نیاز دارند.

حسینی خواستار آغاز جهاد همگانی برای اشتغال جوانان شد و اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند و اتصال و انسجام ملی را از شهر شیراز آغاز کنیم. بزرگ‌ترین پدافند غیرعامل در برابر تهدیدهای خارجی، امید و رضایت جوانان است.

وی افزود: شورا و شهرداری آمادگی دارند با ایجاد مراکز کارآفرینی، حمایت از استارتاپ‌ها و توجه ویژه به مناطق کم‌برخوردار، سهم خود را در این جهاد بزرگ ایفا کنند و به جوانان ثابت کنند که نظام و انقلاب با نگاه پدرانه، نگران آینده آنهاست.

به گزارش ایمنا، شورای اسلامی شهر شیراز در دویست و بیست و سومین جلسه علنی خود، ضمن تصویب متمم لایحه بودجه ۱۴۰۴ با رقم ۴۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، بودجه سال ۱۴۰۵ شهرداری شیراز را نیز به ارزش ۵۰ همت( ۵۰ هزار میلیارد تومان) تعیین کرد.

در تبصره‌های این بودجه‌ها، بر موضوعاتی چون تسریع در اتمام پروژه‌های اولویت‌دار (ستاره‌دار)، تخصیص سه درصد از اعتبارات عمرانی به محرومیت‌زدایی از محلات کم‌برخوردار (با عنوان پروژه ارتقای کیفیت زندگی در محلات هدف) و احیای محلات مسجد محور تاکید شده است.

همچنین به شهرداری اجازه داده شد تا سقف ۲۵ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کند.

کد خبر 948650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.