واکنش پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به یادگاری‌نویسی دروازه ملل

پس از انتشار خبر یادگاری‌نویسی در دروازه ملل تخت جمشید، این پایگاه ضمن عذرخواهی، از حذف آثار تخریب و پیگیری قانونی عاملان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، در پی انتشار خبری درباره یادگاری‌نویسی در دروازه ملل، توضیحاتی ارائه کرد.

در این توضیحات آمده است: متأسفانه خبر مربوط به یادگاری‌نویسی بر روی دروازه ملل تخت جمشید صحت دارد. این اقدام مخرب به‌صورت خراش سطحی بر سطح عمودی جرز شمالی درگاه شرقی دروازه ملل و در ابعاد ۲۰ در ۱۵ سانتی‌متر با درج عبارت «۱۹/۱۱/۱۴۰۴ Poya Nadia» انجام شده بود.

بر اساس اعلام این پایگاه، بلافاصله پس از شناسایی، خطوط ایجادشده توسط کارشناسان گروه مرمت از سطح اثر تاریخی پاک‌سازی شد و پیگیری قضایی برای شناسایی و مجازات عامل یا عوامل این اقدام در دستور کار قرار گرفت.

روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با عذرخواهی از بروز این اتفاق، آن را هشداری جدی برای ضرورت افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه حفاظت و صیانت از آثار تاریخی کشور دانست و از گردشگران و بازدیدکنندگان خواست با رعایت ضوابط بازدید، در حفظ این میراث ارزشمند جهانی همکاری کنند.

در ادامه این توضیحات با اشاره به پدیده وندالیسم (تخریب‌گرایی) آمده است: آثار تاریخی همواره از آسیب‌های ناشی از ناهنجاری‌های اجتماعی در امان نبوده‌اند و مجموعه میراث جهانی تخت جمشید نیز از گذشته‌های دور هدف یادگاری‌نویسی قرار داشته است؛ به‌گونه‌ای که دروازه ملل و کاخ تچر بیش از سایر بخش‌ها با این پدیده مخرب مواجه بوده‌اند.

کد خبر 948370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.