سکوت آژانس درباره جنگ ۱۲ روزه قابل قبول نیست

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آژانس هنوز درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای ما واکنشی نداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد اسلامی امروز _چهارشنبه هشتم بهمن_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش‌هایی که غرب در مسیر پیشرفت صنعت هسته‌ای ایران به وجود آورده است، اظهار کرد: این توهم، یا یک باور ناصواب و نادرست، ناشی از قرائتی نیست که علیه کشور ارائه و روایت می‌شود، بلکه حقیقتی است مبنی بر اینکه موانعی برای جلوگیری از پیشرفت ایجاد کرده‌اند. قرینه این حرف آن است که در اسناد توسعه و اسناد راهبرد امنیت ملی کشورهای توسعه‌یافته، به ویژه ایالات متحده آمریکا، توسعه هسته‌ای در صدر برنامه‌های توسعه‌ای آن‌ها قرار دارد.

در توسعه فناوری تن به هیچ رکودی نخواهیم داد

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه همان سندی که به‌تازگی رئیس‌جمهور آمریکا آن را امضا و ابلاغ کرده در توسعه فناوری‌ها، هوش مصنوعی، هسته‌ای و کوانتوم را در اولویت قرار داده و برای آن برنامه‌های کمی و کیفی نیز ابلاغ کرده است، تصریح کرد: طبیعی است هنگامی که این حوزه‌ها اولویت راهبردی آن‌ها برای پیشرفت فناوری محسوب می‌شود، حق ملت ایران نیز است که این فناوری‌ها را در اولویت خود قرار دهد. ما نیز در همین راستا و بر اساس منافع ملی کشور، این مسیر را دنبال می‌کنیم و در پیشبرد برنامه‌های خود هیچ‌گونه رکودی را راه نمی‌دهیم.

آژانس رویه بازرسی از تاسیسات بمباران شده را اعلام کند تا بتوانیم مطابق آن عمل کنیم

اسلامی در واکنش به تهدید مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران برپایه اعلام پایبند نبودن ایران به NPT گفت: انتظارمان از گروسی این است که از چنین ادبیاتی استفاده نکنند. او مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که ذیل سازمان ملل تعریف شده و اساسنامه، تکالیف روشنی را برای ایشان تعیین کرده است. انتظار داریم در ادبیات و گزارش‌های خود به وظایف قانونی‌شان پایبند باشند.

وی ادامه داد: همه واحدهایی که مورد اصابت نظامی قرار گرفته‌اند، در آژانس ثبت شده و تحت نظارت آژانس بوده‌اند. آژانس باید نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد. ما هیچ‌گونه بی‌تعهدی نداشته‌ایم. اگر سایت‌های ما را هدف گرفتند و بمباران کردند و از بین بردند؛ اکنون به‌دنبال چه چیزی هستند و چه چیزی را می‌خواهند نظارت کنند؟ قانون آژانس در این زمینه چه می‌گوید؟ قانون آژانس آنچه را که در چارچوب پادمان است، درباره حوادث طبیعی بیان کرده است. درباره حمله نظامی، آژانس باید اعلام کند که رویه‌های آن چیست تا ما بتوانیم مطابق آن رویه عمل کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ارائه پیشنهاداتی در زمینه هسته‌ای گفت این موارد و پیام‌ها با وزارت امور خارجه، است.

فناوری هسته‌ای تنها بمب اتم نیست

اسلامی درباره میزان تاثیر گذاری تحریم‌ها بر تعاملات ایران با کشورهای دیگر گفت: ما محصولاتی داریم که به ۵۰ کشور صادر شده و صادرات ما در حوزه‌های گوناگون برقرار است. فناوری هسته‌ای دامنه‌ای گسترده دارد و به این معنا نیست که تنها همان چیزی باشد که القا می‌کنند، یعنی بمب اتم. خود آن‌ها این مسیر را طی کرده‌اند. اگر کشوری وجود داشته باشد که از بمب اتم استفاده کرده و مسیر فناوری هسته‌ای را منحرف کرده است، ایالات متحده آمریکاست و حق ندارد چنین القائاتی را به جهان ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه‌های گوناگون، از معدن تا سلامت و امنیت غذایی، از محیط زیست تا انرژی، دارای فعالیت‌های گسترده هسته‌ای هستیم، گفت: فناوری‌ها، محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهیم، یک جریان پایدار خدمت‌رسانی به مردم است؛ چه در حوزه علوم و فنون پیشرفته و چه در حوزه فرایندهای صنعتی. ابزار دقیق هسته‌ای در همه صنایع کاربرد دارد. اگر سامانه‌های سنجش برپایه منابع پرتویی وجود نداشته باشد، امکان کنترل دقیق فرایندهای حساس فراهم نخواهد بود.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه این فرایندها، اجزا و سامانه‌های آن‌ها سال‌هاست که تحت تحریم قرار دارند و با صنایع ما همکاری نمی‌شود؛ توضیح داد: سازمان انرژی اتمی همه این موارد را طراحی و تولید کرده و در حال پشتیبانی از صنایع کشور است. امروز نیز در حوزه هسته‌ای، گداخت، کوانتوم، لیزر و دوترها، یک جریان فعال خدمت‌رسانی به جامعه وجود دارد. تعاملات ما با کشورهای مختلفی که با ما همکاری دارند هم ادامه دارد.

کد خبر 943651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.