ایران با اتکا به توان داخلی، وارد عصر منظومه‌های ماهواره‌ای می‌شود

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دیده‌پرداز گفت: ایران با اتکا به توان داخلی، وارد عصر منظومه‌های ماهواره‌ای می‌شود و در این راستا ۲٠٠ ماهواره تولید خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید محمد فقیه‌ایمانی امروز _یکشنبه چهاردهم دی_ با حضور در دویست‌وسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک اعیاد ماه رجب و همچنین آرزوی سالی پربرکت برای ملت‌ها، به‌ویژه مردم ایران، درباره نقش شرکت دیده‌پرداز در این پروژه ملی اظهار کرد: شرکت دیده‌پرداز از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرده و از نخستین شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بوده است.

وی افزود: ما با تمرکز بر حوزه پردازش تصویر وارد این مجموعه شدیم و هم‌زمان با شکل‌گیری صنعت فضایی کشور در اواخر دهه ۸۰ به‌صورت فعال در پروژه‌های فضایی مشارکت داشتیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دیده‌پرداز با اشاره به فراز و نشیب‌های صنعت فضایی کشور تصریح کرد: با وجود رکود و حتی تعطیلی نسبی این صنعت در برخی مقاطع، به‌ویژه در اوایل دهه ۹۰، ما مسیر خود را متوقف نکردیم و با حفظ تیم‌های تخصصی، این حوزه را ادامه دادیم؛ در نهایت سال ۱۳۹۷ تصمیم گرفتیم با مشارکت چند شرکت خصوصی، به‌صورت مستقل وارد اجرای پروژه‌های ماهواره‌ای شویم.

فقیه‌ایمانی ادامه داد: در قالب این همکاری، طراحی و ساخت دو ماهواره «کوثر» با مأموریت تصویربرداری و «هدهد» با مأموریت مخابراتی در دستور کار قرار گرفت؛ این پروژه‌ها با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با حمایت‌هایی از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پیش رفت.

وی با تشریح رویکرد جدید صنعت فضایی جهان گفت: طی دو دهه اخیر، صنعت فضایی از ماهواره‌های بزرگ و محدود به سمت منظومه‌های ماهواره‌ای در مدار پایین زمین (LEO) حرکت کرده است؛ جایی که تعداد زیادی ماهواره کوچک با هماهنگی یکدیگر پوشش پیوسته‌ای از سطح زمین ایجاد می‌کنند. این همان مدلی است که امروز در اینترنت ماهواره‌ای جهانی مشاهده می‌شود و از منظر حاکمیتی نیز اهمیت راهبردی بالایی دارد.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دیده‌پرداز افزود: ماهواره‌های ما در هر مدار حدود یک ساعت و نیم زمین را دور می‌زنند و تنها حدود ۱۰ دقیقه در هر عبور بر فراز ایران قرار دارند؛ بنابراین برای ایجاد پوشش دائمی، نیازمند تعداد بیشتری از ماهواره‌ها هستیم. هدف نهایی ما رسیدن به یک منظومه ماهواره‌ای کامل است.

فقیه‌ایمانی با اشاره به تجربه پرتاب ماهواره‌ها در سال گذشته گفت: شرکت دیده‌پرداز نخستین شرکت خصوصی ایرانی بود که با ماهواره‌بر سایوز روسیه قرارداد پرتاب بین‌المللی منعقد کرد و ماهواره‌های «کوثر» و «هدهد» آبان سال گذشته با موفقیت پرتاب شدند؛ حضور در پایگاه پرتاب و مشاهده احترام و جایگاهی که نمایندگان کشورهای مختلف برای ایران قائل بودند، تجربه‌ای افتخارآمیز و فراموش‌نشدنی بود.

وی با انتقاد از کم‌توجهی رسانه‌ای به این دستاوردها در سال گذشته تأکید کرد: بازتاب این موفقیت‌ها در جامعه، نقش مهمی در ایجاد امید و اعتماد عمومی دارد. خوشبختانه امسال این ارتباط بهتر برقرار شد و جامعه بیش از گذشته در جریان پیشرفت‌های علمی کشور قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دیده‌پرداز درباره آخرین وضعیت ماهواره جدید «کوثر» گفت: با گذشت یک هفته از پرتاب، ارتباط کامل با ماهواره برقرار شده، مرحله پایدارسازی چرخش با موفقیت انجام شده و به‌زودی وارد فاز عملیاتی تصویربرداری خواهیم شد. این ماهواره علاوه بر قابلیت مخابراتی، توان تصویربرداری با قدرت تفکیک پنج متر را دارد.

فقیه‌ایمانی کاربردهای این ماهواره‌ها را متنوع دانست و افزود: در حوزه مخابرات، بستر ارتباطی اینترنت اشیا (IoT) روی این ماهواره‌ها پیاده‌سازی شده که می‌تواند در مدیریت شهری، کشاورزی هوشمند، آبیاری، مدیریت بحران و مناطقی که زیرساخت مخابراتی ندارد، مورد استفاده قرار گیرد؛ در حال حاضر نمونه‌های عملیاتی این فناوری در بخش کشاورزی در حال بهره‌برداری است.

وی خاطرنشان کرد: این سامانه‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که پیام‌ها می‌توانند از هر نقطه جهان دریافت و ارسال شوند و ایران نیز به شبکه‌ای متشکل از حدود دو هزار ایستگاه زمینی بین‌المللی متصل است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان دیده‌پرداز تاکید کرد: هدف نهایی ما تکمیل یک منظومه ماهواره‌ای متشکل از حدود ۲۰۰ ماهواره است تا پوشش پایدار و دائمی فراهم شود؛ این مسیر دشوار است، اما با تکیه بر نیروی انسانی جوان، باانگیزه و متعهد و با الهام از الگوهای جهادی کشور، با قدرت ادامه خواهد یافت.

کد خبر 938130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.