اصفهان رتبه نخست تعداد جایگاه‌های شارژ خودروهای برقی را بین کلان‌شهرها دارد

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: اصفهان با تجهیز ۴۶ پارکینگ به جایگاه‌های شارژ خودروی برقی و افزایش تعداد جایگاه‌ها به ۸۰، رتبه نخست میان کلان‌شهرهای کشور در حوزه برقی‌سازی را به خود اختصاص داده و برنامه‌ریزی شده است تا پایان سال تعداد این جایگاه‌ها به بیش از ۱۰۰ مورد برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمید آقایی در قسمت سی‌وهفتم فصل هفتم برنامه تلویزیونی «اصفهان من» با اشاره به جمعیت بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفری شهر اصفهان اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده، نرخ سفر در این کلان‌شهر عدد دو را نشان می‌دهد که به معنای وقوع روزانه حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار سفر شهری است؛ سفرهایی که عمدتاً در شبکه‌ای به طول حدود هزار و ۹۰۰ کیلومتر از معابر شهری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه اولویت نخست اداره کل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک، ایمنی در شبکه معابر است، افزود: ایمنی شهروندان در هنگام استفاده از معابر، چه به‌عنوان عابر پیاده و چه به‌عنوان استفاده‌کننده از وسایل نقلیه، نیازمند طراحی دقیق، اجرای ضوابط و رعایت آئین‌نامه‌ها، نصب علائم عمودی و افقی و همچنین اجرای طرح‌های آرام‌سازی و آشکارسازی است.

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با تأکید بر اینکه تمام این اقدامات مبتنی بر طراحی تخصصی انجام می‌شود، تاکید کرد: طراحی‌های ایمنی در اداره ایمنی انجام و پس از ابلاغ، توسط مناطق پانزده‌گانه شهرداری اجرایی می‌شود و رؤسای ترافیک مناطق وظیفه دارند این طرح‌ها را به‌صورت دقیق عملیاتی کنند.

آقایی با اشاره به ساختار این اداره کل گفت: در مجموعه اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک، اداره ایمنی، اداره اجرایی، اداره هماهنگی مناطق و سازمان‌های مرتبط و اداره نگهداری و تعمیرات فعالیت می‌کنند که بر اساس اولویت، موضوع ایمنی در صدر مأموریت‌های ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده، شناسایی نقاط حادثه‌خیز شهر بوده است، خاطرنشان کرد: با استفاده از داده‌های پلیس راهور و بررسی کروکی‌های تصادفات، کارشناسان ما نقاط پرتصادف و پرتکرار را شناسایی کردند که در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۸ نقطه حادثه‌خیز در شهر اصفهان احصا و برای آن‌ها برنامه‌ریزی شد.

با اصلاح نقاط حادثه‌خیز، تعداد آنها از ۶۸ به ۱۰ نقطه کاهش یافته است

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: برای هر یک از این نقاط، طرح‌های ایمنی متناسب تعریف شد که بخشی از آن‌ها نیازمند اصلاح هندسی و رفع نقص‌های موجود در راه بود و پس از طراحی و اجرا، تعداد نقاط حادثه‌خیز از ۶۸ نقطه به ۱۰ نقطه کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه نقطه حادثه‌خیز بر اساس شاخص‌های مشخصی از جمله آمار فوتی‌ها تعریف می‌شود، افزود: نقطه‌ای که بیش از دو فوتی داشته باشد، نیازمند مداخله فوری است و در حال حاضر برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا طی شش ماه آینده همین ۱۰ نقطه باقی‌مانده نیز اصلاح شود و عملاً نقاط حادثه‌خیز شهر به صفر برسد.

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با تاکید بر جایگاه ایمنی اصفهان در مقایسه با شاخص‌های جهانی تاکید کرد: بر اساس ارزیابی‌ها، اصفهان از نظر ایمنی در میان کلان‌شهرهای کشور در رتبه هشت تا نه قرار دارد که نشان‌دهنده عملکرد مناسب در این حوزه است.

آقایی گفت: از مجموع هزار و ۹۰۰ کیلومتر شبکه معابر شهر، حدود ۷۰۰ کیلومتر شریانی، ۷۰۰ کیلومتر جمع و پخش‌کننده و بیش از ۲۰۰ کیلومتر بزرگراهی است که در سه تا چهار سال گذشته، ایمن‌سازی بزرگراه‌ها با تخصیص بودجه مناسب انجام شده و اصلاح حفاظ‌ها با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی همراه بوده است.

وی با بیان اینکه تمرکز اصلی بر ایمن‌سازی و آرام‌سازی حلقه سوم ترافیکی بوده است، ادامه داد: این اقدامات به‌تدریج به سایر معابر شهری نیز تسری پیدا می‌کند تا ایمنی در کل شبکه معابر شهر ارتقا یابد و این مسیر با نظارت مستمر اداره ایمنی ادامه خواهد داشت.

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: علاوه بر ایمنی، توسعه حمل‌ونقل همگانی نیز از وظایف مهم این اداره کل است و در حوزه سامانه اتوبوس تندرو، ۱۲ خط مصوب در شهر اصفهان تعریف شده که تاکنون شش خط آن به بهره‌برداری رسیده است.

آقایی گفت: این شش خط اتوبوس تندرو به طول حدود ۹۵ کیلومتر و با حدود ۹۰ ایستگاه، به‌صورت شمالی-جنوبی و شرقی-غربی اجرا شده و ایستگاه‌ها با طراحی متناسب با معماری ایرانی-اسلامی در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

وی با اشاره به سهم حمل‌ونقل همگانی از سفرهای شهری افزود: از مجموع چهار میلیون و ۴۰۰ هزار سفر روزانه، حدود ۱۲ درصد مربوط به حمل‌ونقل همگانی است که به‌جز مترو، روزانه حدود ۴۰۰ هزار نفر از خطوط اتوبوسرانی استفاده می‌کنند و حدود ۱۵۰ هزار نفر از این تعداد، مسافران خطوط اتوبوس تندرو هستند.

۵۱ پارکینگ عمومی با حدود ۱۳ هزار فضای پارک در شهر اصفهان وجود دارد

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با تاکید بر اهمیت طراحی خطوط اتوبوس تندرو تاکید کرد: طراحی مسیرها، سکوها، نحوه سوار و پیاده شدن مسافران و عبور عرضی آن‌ها، همگی نیازمند بررسی‌های فنی است که در کمیته‌های تخصصی و با حضور کارشناسان و پلیس راهور انجام می‌شود.

آقایی گفت: پس از نهایی شدن طرح‌ها، اجرای آن‌ها به مناطق پانزده‌گانه ابلاغ می‌شود و نگهداری و تعمیر این خطوط نیز اهمیت بالایی دارد، به‌طوری‌که تیم‌های تخصصی به‌صورت روزانه و حتی شبانه، وضعیت ایستگاه‌ها، جداسازی‌ها، روشنایی و نظافت را رصد می‌کنند.

وی با اشاره به وضعیت پارکینگ‌های عمومی شهر افزود: در حال حاضر ۵۱ پارکینگ عمومی با حدود ۱۳ هزار فضای پارک در اصفهان وجود دارد که ۲۶ پارکینگ روباز، ۲۵ پارکینگ طبقاتی و ۱۰ پارکینگ زیرسطحی هستند و نگهداری این فضاها به‌طور مستمر انجام می‌شود.

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان تاکید کرد: با وجود این تعداد، فضای پارک موجود برای شهر اصفهان کافی نیست و بر همین اساس، افزایش پارکینگ‌ها در خارج از حلقه اول ترافیکی در دستور کار قرار گرفته تا شهروندان به استفاده از حمل‌ونقل همگانی تشویق شوند.

آقایی گفت: در حوزه برقی‌سازی نیز اقدامات قابل‌توجهی انجام شده و اصفهان در میان کلان‌شهرها رتبه نخست تعداد جایگاه‌های شارژ خودرو برقی را دارد، به‌طوری‌که ۴۶ پارکینگ به تجهیزات شارژ مجهز شده و تعداد جایگاه‌ها به ۸۰ مورد رسیده است.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی شده است تا پایان سال، تعداد جایگاه‌های شارژ خودرو برقی به بیش از ۱۰۰ مورد افزایش پیدا کند تا شهروندان به استفاده از خودروهای برقی و ناوگان حمل‌ونقل پاک ترغیب شوند.

مدیرکل اجرایی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات شامل ارتقای ایمنی، توسعه حمل‌ونقل همگانی، گسترش پارکینگ‌ها، مسیرهای دوچرخه و برقی‌سازی، نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت زندگی شهروندان اصفهانی ایفا می‌کند.

کد خبر 937191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.