پیش‌بینی حضور میلیونی ایرانی‌ها در مراسم اعتکاف

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود مراسم اعتکاف در سال جاری در بیش از ۱۲ هزار مسجد با جمعیتی بالغ بر یک و نیم میلیون نفر در سراسر کشور برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر تکیه‌ای امشب _سه‌شنبه دوم دی_ در نشست با خبرنگاران در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مراسم اعتکاف سال گذشته در ۹ هزار و ۸۰۰ مسجد سطح کشور برگزار شد و پیش‌بینی می‌شود سال جاری در بیش از ۱۲ هزار مسجد با جمعیتی بالغ بر یک و نیم میلیون نفر برگزار شود.

وی ادامه داد: فارغ از آثار بندگی و معنویت اعتکاف، میزان مسئولیت پذیری نوجوانان و جوانان با این عبادت بالا می‌برد و اثرات اجتماعی، خانوادگی و شهروندی بسیار خوبی به دنبال دارد اما جای دارد تا مطالعات اجتماعی و پیمایش‌ها بیشتری در این زمینه انجام شود.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور افزود: در سال ۱۳۷۳ تعداد ۱۶ هزار نفر، سال ۱۳۸۳ سیصد هزار نفر، سال ۱۳۹۳ نیز ۹۶ هزار و ۶۰۰ هزار نفر اما در سال ۱۴۰۳ بیش از یک میلیون نفر در آئین اعتکاف شرکت کردند که این آمار نشان دهنده رشد معنوی مردم است.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای در رابطه با اقدامات بین‌المللی بنیاد اعتکاف بیان کرد: ترویج گفتمان معنویت اصیل اسلامی در سطح جهان، شناسایی، ارتباط و فعال‌سازی فعالان اجتماعی بین‌المللی برای ترویج اعتکاف و تولید محتوای دینی در حوزه اعتکاف از اقدامات و اهداف بنیاد بین‌المللی اعتکاف است.

وی با بیان اینکه امسال در اعتکاف ایران اسلامی در شهرهای مختلف، معتکفانی از ۵۴ کشور جهان شرکت می‌کنند، گفت: این آئین در سراسر جهان در بیش از ۶۰ کشور از چهار قاره جهان برگزار می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف افزود: با همکاری وزارت آموزش و پرورش حضور دانش‌آموز در این آئین تسهیل شده و در زمان سه روز اعتکاف و دو روز پس از آن هیچ امتحانی در مدارس برگزار نمی‌شود و مدارس موظفند به دانش آموزانی که برای اعتکاف ثبت نام کردند اجازه حضور بدهند.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای تصریح کرد: سال گذشته ۶۰۰ هزار دانش‌آموز برای اعتکاف به مساجد کشور رفتند و این نشان می‌دهد که نوجوانان ایرانی برخلاف تصوری که رایج شده، معنوی هستند. بهره‌گیری از مربیان توانمند در مساجد محل اعتکاف برای نوجوانان نیز از اقدامات این ستاد بوده و دوره‌های آنلاین در سطح ملی برای مسئولان مساجد و خادمان اعتکاف برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از ۶۱ درصد معتکفین کشور در سال گذشته بانوان بودند و امسال نیز برای حضور امن و آرام آنها برنامه‌ریزی و تلاش‌های زیادی شده، همچنین دوره‌هایی مرتبط با موضوع فرزندآوری نیز طراحی شده تا در مساجد محل اعتکاف بانوان برگزار شود.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور تصریح کرد: سال گذشته از ۱۳۰ مسجد استان سیستان و بلوچستان که برای اعتکاف در نظر گرفته شده بود، ۴۵ مسجد برای بانوان و ۳۸ مسجد برای آقایان بود، ۴۳ مسجد دانش آموزی نیز وجود داشت که ۲۰ مسجد برای پسران و ۲۳ مسجد برای دختران بود. همچنین چهار مسجد دانشجویی برای آقایان و بانوان تدارک دیده شده بود.

کد خبر 935107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.