تکمیل زیرساخت‌های مرز چیلات ضرورت دارد

استاندار ایلام با اشاره به دیدار با رئیس سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق و استاندار میسان گفت: تمرکز اصلی مذاکرات بر رفع موانع بازگشایی مرز چیلات و تکمیل زیرساخت‌های دو طرف قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، احمد کرمی در مورد سفر هفته گذشته خود به استان‌های میسان، کربلاو بغداد در عراق، اظهار کرد: در راستای پیگیری دیپلماسی همسایگی و سیاست‌های دولت چهاردهم بر توسعه روابط استان‌های مرزی، سفری فشرده و راهبردی به کشور عراق انجام شد که محور اصلی آن گره‌گشایی از پرونده مرز چیلات و توسعه روابط تجاری و فرهنگی بود.

وی افزود: نشست‌های تخصصی با استانداران میسان و کربلا و همچنین مقام‌های ارشد بغداد برگزار شد.

استاندار ایلام تصریح کرد: مهم‌ترین بخش این سفر، دیدار با رئیس سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق و استاندار میسان بود که تمرکز اصلی مذاکرات بر رفع موانع بازگشایی مرز چیلات و تکمیل زیرساخت‌های دو طرف قرار داشت.

کرمی با اشاره به تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی و اربعین خاطرنشان کرد: مقرر شد برای تأمین زیرساخت‌های اربعین در مرز چیلات به صورت موقت سازه‌هایی مستقر شود تا بتوانیم با هماهنگی میان مقام‌های دو استان، ترددها را در مقیاس محدود تا ایام اربعین آغاز کنیم.

وی ادامه داد: افزون بر فراهم کردن شرایط موقت، طراحی سایت کامل و جامع پایانه مرزی چیلات نیز برای تثبیت فعالیت‌های تجاری و مسافری در دستور کار قرار گرفته است که بخش‌های اقتصادی و تجاری آن در مرحله‌های بعدی عملیاتی خواهد شد.

استاندار ایلام با اشاره به دستاوردهای سفر به کربلا عنوان کرد: در نشست با استاندار کربلا، راهکارهای توسعه روابط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.

کرمی اضافه کرد: خروجی این نشست‌ها تشکیل کمیته‌های مشترک بود و توافق شد که در آینده‌ای نزدیک، نخستین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع‌دستی استان ایلام در کربلا برپا شود.

وی تاکید کرد: این تبادلات فرهنگی و اقتصادی در راستای دیپلماسی بین استانی که مورد تاکید ویژه دولت چهاردهم است، منجر به تعمیق پیوندها و بهبود تراز تجاری استان ایلام خواهد شد.

استاندار ایلام نشست برگزار شده در بغداد را بسیار راهگشا توصیف کرد و گفت: در ادامه رایزنی‌ها در استان میسان، نشستی با حضور «عمر الوائلی» رئیس سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

کرمی گفت: رئیس گذرگاه‌های مرزی عراق به عنوان کلیدی‌ترین مقام تصمیم‌گیر در این حوزه، موافقت خود را با طرح‌های پیشنهادی اعلام و دستورهای لازم را برای شتاب‌بخشی در روند کار صادر کرد.

وی افزود: امید است با تداوم این نشست‌های مستمر، شاهد تحولات مثبت در حوزه زیارتی و تجاری در مرز چیلات و دیگر مبادی مرزی استان باشیم و بتوانیم هرچه سریع‌تر تمهیدهای لازم را برای خادمی زائران اباعبدالله الحسین (ع) در این منطقه فراهم کنیم.

کد خبر 934055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.