خواستیم صدای زنان ورزشکار را بازتاب بدهیم/ فیلم درباره هویت است

تهیه کننده فیلم مستند «رویای ناتمام» گفت: این مستند نه فقط درباره ورزش بلکه درباره هویت، انگیزه مقاومت و رویای دیده شدن بود؛ دغدغه ما این بود که صدای این تیم و زنان ورزشکار را بازتاب بدهیم تا بیشتر دیده شوند.

کیومرث کرده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به موضوع مستند «رؤیای ناتمام» اظهار کرد: مستند ما یک روایت از تلاش‌ها چالش‌ها و واقعیت‌های کمتر دیده شده تیم ملی فوتسال بانوان ایران است؛ دغدغه اصلی در این اثر، نشان دادن فاصله میان توانایی و اراده زنان ورزشکار با محدودیت‌ها و نابرابری‌هایی است که در مسیر پیشرفت آنها قرار دارد.

وی افزود: ما در این اثر تلاش کردیم که از زوایای انسانی و نزدیک، داستان زنانی را روایت کنیم که با وجود کمبود امکانات، بی توجهی ساختاری، نبود پوشش رسانه کافی، همچنان با انگیزه و امید برای رسیدن به جایگاه مبارزه می‌کنند.

تهیه کننده مستند «رؤیای ناتمام» گفت: این مستند نه فقط درباره ورزش بلکه درباره هویت، انگیزه مقاومت و رؤیای دیده شدن بود و دغدغه ما این بود که صدای این تیم و زنان ورزشکار را بازتاب بدهیم تا بیشتر دیده شوند؛ چرا که ورزش یک زبان مشترک برای همه مردم جهان است.

کرده در خصوص چالش‌های در مسیر تولید این مستند گفت: در طول ساخت این مستند با چالش‌های مختلفی روبرو بودیم که بخش مهمی از آن به ماهیت موضوع و شرایط کاری تیم ملی فوتسال بانوان باز می‌گشت هماهنگ کردن زمان تصویربرداری، اردوهای داخلی و خارجی، نیازمند صبر و پیگیری مداوم بود؛ از سوی دیگر کمبود آرشیو تصویری و نبود پوشش رسانه مناسب از مسابقات و موفقیت‌های تیم باعث شد که ما بخش عمده‌ای از روایت را از صفر بسازیم و با فیلمبرداری های متعدد به نحوی شکاف‌های آرشیو را پر کنیم.

خواستیم صدای زنان ورزشکار را بازتاب بدهیم/ فیلم درباره هویت است

وی همچنین گفت: محدودیت بودجه یکی از اصلی‌ترین محدودیت‌های هر پروژه‌ای است؛ حمل و نقل، تجهیزات ضبط در چند شهر، همراهی با تیم در سفرهای ورزشی موضوعات مضاعفی بود که به گروه تولید وارد می‌شد؛ با وجود همه سختی‌ها تلاش شد تا روایت صادقانه و نزدیک‌تری از مسیر پر چالش این تیم بسازیم، روایتی که فرایند تولیدش هم انعکاسی از واقعیت‌های پنهان دنیای ورزش بانوان در ایران بود.

تهیه کننده مستند «رؤیای ناتمام» با اشاره به اهمیت موضوع ورزش بانوان عنوان کرد: به نظر من ساخت مستندهایی با موضوع ورزش زنان به ویژه در سطح ملی، ضرورت فرهنگی و رسانه‌ای است؛ بسیاری از این تلاش‌ها موفقیت‌ها و سختی‌هایی که ورزشکاران خانم تجربه می‌کنند در فضای رسمی و رسانه‌ای ثبت نمی‌شود و همین باعث می‌شود بخش مهمی از تاریخ معاصر ورزش کشور نادیده بماند.

کرده در ادامه عنوان کرد: مستندی که حالا از آن صحبت می‌شود، نه فقط به دیده شدن زنان ورزشکار کمک می‌کند، بلکه در اصلاح نگاه جامعه، شکستن کلیشه‌ها، افزایش اعتماد به نفس نسل جوان و مطالبه‌گری برای امکانات برابر هم نقش مهمی دارد؛ روایت‌هایی از این دست می‌تواند فاصله میان واقعیت و تصور عمومی را کم کند و نشان دهد که پشت هر موفقیت چه تلاش‌هایی پنهان بوده است؛ از طرف دیگر مستندسازی درباره این موضوعات به ثبت میراث ورزش کشور کمک می‌کند؛ اتفاقاتی که امروز ثبت نشوند، فردا جای خالی آنها در حافظه جمعی محسوس خواهد بود بنابراین ما نیاز داریم تعداد بیشتری از این روایت‌ها ساخته شود تا تصویر واقعی‌تر عادلانه‌تر و کامل‌تری از حضور زنان در ورزش ارائه شود.

کد خبر 931762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.