جشنواره سراسری نمایش دانشگاه آزاد باید به رویداد بین دانشگاهی و پژوهشی تبدیل شود

دبیر علمی جشنواره سراسری نمایش دانشجویی دانشگاه آزاد گفت: هدف ما غنی‌سازی این رویداد و فراهم کردن بستری برای شکوفایی استعدادهای دانشجویان بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسلم آئینی عصر امروز_ پنجشنبه بیستم آذر_ در اختتامیه جشنواره سراسری نمایش دانشجویی دانشگاه آزاد اظهار کرد: حضور هنرمندان برجسته همچون اکبر زنجان پور، علی سرابی و مارال بنی آدم در نجف‌آباد برای ما افتخار بزرگی بود. این همراهی نشان داد که جشنواره توانسته جایگاهی برای تعامل میان دانشگاه و جامعه هنری کشور ایجاد کند.

وی افزود: برای نخستین بار بخش نمایش خیابانی به جشنواره اضافه شد، همچنین کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی با حضور اساتید دانشگاهی و هنرمندان برجسته برگزار شد تا دانشجویان بتوانند از تجربه‌های عملی بهره‌مند شوند. جلسات نقد و بررسی نیز هر روز پس از اجراها برگزار شد تا نقاط قوت و ضعف آثار شناسایی شود و پیشنهادات منتقدان راهگشای دانشجویان باشد در این دوره بیش از ۳۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. انتخاب و بازبینی این آثار کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی بود و نیازمند همکاری یک مجموعه بزرگ بود. در بخش نمایشنامه‌نویسی نیز از میان آثار متعدد، ۲۱ اثر انتخاب شد که پنج اثر به مرحله نهایی راه یافتند. این حجم آثار نشان‌دهنده استقبال گسترده دانشجویان از جشنواره است.

دبیر علمی جشنواره سراسری نمایش دانشجویی دانشگاه آزاد بیان کرد: به عنوان کسی که در چند جشنواره دیگر نیز داور بوده‌ام، باید اذعان کنم جشنواره نمایش دانشگاه آزاد از نظر کیفیت و سطح شرکت‌کنندگان در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. نگاه متنوع دانشجویان در کارگردانی و پرداخت متون، حتی در بخش خیابانی که نخستین بار برگزار شد، نشان داد که ظرفیت‌های بزرگی در میان دانشجویان وجود دارد. این جشنواره وظیفه‌ای سنگین بر دوش مدیران فرهنگی می‌گذارد. دانشجویان هنری باید حمایت شوند و استعدادهای آنان باید به مسیر درست هدایت شود. دانشگاه تنها وظیفه آموزش ندارد؛ بلکه باید زمینه تربیت اجتماعی و آماده‌سازی دانشجویان برای آینده را فراهم کند، به نظر من باید الزام حضور فقط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی حذف شود و جشنواره به رویدادی بین دانشگاهی تبدیل گردد تا همه دانشجویان دانشگاه‌های کشور بتوانند شرکت کنند.

آئینی ادامه داد: یکی از خلأهای جشنواره نبود بخش پژوهشی بود، می‌توان با برگزاری نشست‌های علمی، ارائه مقالات پژوهشی و کرسی‌های تخصصی در حوزه هنرهای نمایشی این بخش را تقویت کرد. بسیاری از دانشجویان در حال نگارش مقالات علمی و انتقادی هستند و جشنواره می‌تواند بستری برای ارائه این آثار باشد. دانشگاه آزاد نجف‌آباد با این وسعت و امکانات نیازمند راه‌اندازی گروه هنرهای نمایشی است. این اقدام می‌تواند خون تازه‌ای به تئاتر استان اصفهان و کشور تزریق کند.

کد خبر 931644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.