جمع‌آوری ۱۷۵۰ سگ بلاصاحب در شهر سنندج

معاون عمرانی استاندار کردستان گفت: در شهر سنندج حدود ۱۷۵۰ قلاده سگ بلاصاحب جمع‌آوری شده است و بدون شک استفاده از ظرفیت شرکت‌های خصوصی و جذب نیروهای متخصص می‌تواند فرایند جمع‌آوری، نگهداری و یا عقیم‌سازی این حیوانات را نظام‌مند و پایدار کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کیومرث حبیبی در جلسه کارگروه استانی کنترل جمعیت و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب که در محل سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: سگ‌های بلاصاحب نه تنها در استان کردستان بلکه در استان‌های دیگر کشور نیز در حال تبدیل شدن به یک پدیده مزاحم شهری است و از مرحله نیاز و مراقبت به مرحله‌ای رسیده‌اند که اگر به صورت اصولی و فرهنگی مدیریت نشوند می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامت و امنیت جامعه در کوتاه‌مدت و بلندمدت باشند.

وی افزود: براساس برآوردهای اولیه که در جلسات گذشته توسط دستگاه‌های مربوطه مطرح شد، جمعیت سگ‌های بلاصاحب در سطح استان حدود ۱۱ هزار قلاده تخمین زده می‌شود و قطعاً بدون داده‌های دقیق و علمی، هیچ برنامه‌ریزی اثربخشی برای کنترل و مهار این جمعیت امکان‌پذیر نخواهد بود.

معاون عمرانی استاندار کردستان با تاکید بر نقش فرهنگ‌سازی، گفت: مشکل تنها مدیریت فیزیکی نیست و تا زمانی که رفتار شهروندان اصلاح نشود و همکاری دستگاه‌ها شکل نگیرد، هیچ راه‌حل پایدار نخواهد بود.

حبیبی با اشاره به نارضایتی عمومی از رهاسازی سگ‌ها، تصریح کرد: در مواردی که شهرداری‌ها اقداماتی انجام داده‌اند واکنش مردم متفاوت بوده است، بخشی از شهروندان قدردان نظم‌بخشی بوده‌اند و بخشی دیگر نگرانی‌هایی داشته‌اند که این نشان می‌دهد کنترل جمعیت و ساماندهی این حیوانات بدون کار فرهنگی و همراهی اجتماعی به ویژه در بخش سمن‌های شهری قابل مدیریت نیست.

وی با اشاره انتقال پناهگاه‌ها به حاشیه شهرها و لزوم نظم داخلی در این مراکز، عنوان کرد: در سنندج طی چند ماه گذشته حدود ۱۷۵۰ قلاده سگ جمع‌آوری شده است و بدون شک استفاده از ظرفیت شرکت‌های خصوصی و جذب نیروهای متخصص می‌تواند فرایند جمع‌آوری، نگهداری و یا عقیم‌سازی این حیوانات را نظام‌مند و پایدار کند.

معاون استاندار کردستان با تاکید بر اینکه تمام اقدامات باید در چارچوب ابلاغیه وزارت کشور و دستورالعمل سازمان شهرداری‌ها انجام شود، گفت: معدوم‌سازی صرف یا هر اقدام غیرانسانی و خارج از مقررات غیرقابل قبول است و رعایت حقوق حیوانات و نگاه مهربانانه به آن‌ها یکی از الزامات این کار است.

حبیبی با اشاره به انباشت مسئولیت‌های شهری بر دوش شهرداری‌ها، خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها با مسائل متعددی مواجه هستند و نباید با تصمیمات غیرکارشناسی بار بیشتری روی دوششان گذاشت، از این رو تمام دستگاه‌های مربوطه در چارچوب وظایف خود نسبت به مدیریت این موضوع عمل کنند.

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده همچون ایجاد پناهگاه‌ها، سایت‌ها و جمع‌آوری مقطعی در برخی شهرها مثبت بوده است اما کافی نیست، گفت: اجرای دقیق دستورالعمل‌ها با مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، جامعه علمی و سایر دستگاه‌های مؤثر چون اداره دامپزشکی، علوم پزشکی، محیط زیست، نیروی انتظامی با شهرداری‌ها شرط موفقیت است و می‌تواند هم سلامت مردم و هم تداوم زیست حیوانات را تضمین کند.

کد خبر 930913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.