هفته جهانی آگاهی از مقاومت میکروبی/ هشدار  علوم پزشکی اهواز نسبت به بحران خاموش

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به هفته جهانی آگاهی از مقاومت میکروبی گفت: مقاومت میکروبی بحرانی جاری است که درمان بسیاری از عفونت‌های شایع را دشوار کرده و سلامت مردم و پایداری نظام سلامت را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با بیان اینکه شعار امسال «اقدام فوری، حفاظت از امروز، تضمین آینده» انتخاب شده است، اظهار کرد: بی‌توجهی به این بحران هزینه‌های سنگینی برای فردا به همراه خواهد داشت و آموزش، نظارت و مسئولیت‌پذیری سه محور اصلی مقابله با این تهدید است.

وی افزود: مقاومت میکروبی سالانه جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان می‌گیرد و درمان بسیاری از عفونت‌های رایج را دشوار کرده است، به همین دلیل مرکز بهداشت استان با رویکرد «سلامت واحد» مجموعه‌ای از برنامه‌های آموزشی و اجرایی را در سطح استان برگزار می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در تشریح این برنامه‌ها تصریح کرد: برنامه‌های ما شامل آموزش عمومی در مراکز خدمات جامع سلامت برای افزایش آگاهی مردم نسبت به خطرات مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها، برگزاری کارگاه‌های تخصصی ویژه پزشکان و داروسازان در زمینه تجویز منطقی داروهای ضد میکروبی و همچنین نشست‌های مشترک با دامپزشکان، کشاورزان و فعالان محیط‌زیست برای کنترل مصرف داروهای ضد میکروبی در حیوانات و محصولات غذایی است.

شریفی در ادامه به روزنگار ملی این پویش اشاره کرد و گفت: هر روز از هفته جهانی با موضوعی ویژه‌ای دنبال می‌شود؛ از مسئولیت اجتماعی و فرهنگ‌سازی گرفته تا نقش رسانه‌ها، پژوهش و فناوری، ارائه خدمات سلامت، مسئولیت دامپزشکی و مدیریت پسماند که همه در روزشمار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: این روزنگار نقشه راهی برای همکاری بخش‌های انسانی، دامپزشکی و محیط‌زیست است تا کشور بتواند در برابر تهدید خاموش مقاومت میکروبی با اقدامی علمی، هماهنگ و فوری ایستادگی کند.

کد خبر 925497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.