تصویب قانون مدیریت متمرکز شهری تعارض منافع را رفع می‌کند

رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج گفت: تحول در شیوه اداره شهرداری‌ها ضروری است، تصویب قانون مدیریت متمرکز شهری می‌تواند بسیاری از تعارضات منافع را برطرف کند.

مجتبی حاجی‌قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز، اظهار کرد: سیستم شهرداری را نمی‌توان با نگاه تنها حسابداری اداره کرد و بر همین اساس از سال گذشته حرکت به سمت ایجاد سرمایه‌های غیرنقدی و تهاتر دارایی‌ها در شهرداری آغاز شده است.

وی با اشاره به اهمیت کسب درآمد پایدار در شهرداری افزود: قانون تجارت می‌تواند حلّال بسیاری از مشکلات مالی شهرداری کرج باشد و بخشی از پروژه‌های شهری از طریق این رویکرد و مکانیزم تهاتر تأمین مالی شده است.

عضو شورای اسلامی شهر کرج یکی از ابزارهای مهم تأمین مالی را انتشار اوراق مشارکت دانست و گفت: شهرداری کرج موفق به دریافت کد ناشر از سازمان بورس شده و امسال با کمترین نرخ ممکن اوراق مشارکت را منتشر کرده است. به گفته وی، این ابزار مالی در پروژه‌های اتوبوس‌رانی و قطار شهری نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

حاجی‌قاسمی با انتقاد از اینکه آئین‌نامه‌های مالی تهران که به سایر شهرها تسری یافته‌اند ظرفیت اجرای برخی طرح‌ها را ندارند، اضافه کرد: این قوانین متعلق به دهه ۴۰ هستند و با شرایط اقتصادی امروز همخوانی ندارند؛ به همین دلیل استفاده از ظرفیت‌های قانون تجارت ضروری است.

وی ظرفیت بالای بازار سرمایه برای شهرداری کرج را یادآور شد و اضافه کرد: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ حدود پنج میلیون مترمربع پروانه ساختمانی صادر شده که ارزش تقریبی آن‌ها ۷۰ میلیون تومان برآورد می‌شود، در حالی که ارزش سالانه ساخت‌وساز در شهر حدود ۷۰ همت است و سهم درآمدی شهرداری از این محل تنها ۳۵ همت بوده است.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به کمبود ساختارهای مدرن مالی در کرج عنوان کرد: در حالی که شهر تهران ۲۵ شرکت مبتنی بر قانون تجارت دارد، کلان‌شهر کرج حتی یک شرکت تجاری هم ندارد و از وزارت کشور خواستار حمایت و مساعدت بیشتری در این زمینه هستیم.

کد خبر 925463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.