سعدی نقشبندی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: برداشت انار در استان از اواخر مهر آغاز میشود تا نیمه آبان ادامه دارد و سطح زیرکشت این محصول در حال حاضر به حدود ۱٬۲۵۰ هکتار رسیده است.
وی افزود: بیش از ۹۰ درصد باغات انار کردستان در شهرستانهای کامیاران و سروآباد قرار دارد و این مناطق به دلیل اقلیم مناسب، قطب اصلی تولید این محصول در استان هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: انار از گونههای نیمه گرمسیری است و به همین دلیل، کشت آن بیشتر در نیمه غربی استان و در مناطق دارای میکروکلیمای مناسب امکانپذیر است، بهجز بعضی نقاط محدود، شرایط اقلیمی سایر مناطق استان برای توسعه باغات انار مناسب نیست.
نقشبندی با اشاره به روند رو به رشد سطح کشت انار در سالهای اخیر، عنوان کرد: بازار فروش مطلوب، کیفیت بالای انار تولیدی استان و فراهم بودن زیرساختهای فراوری از مهمترین دلایل گرایش باغداران به کشت این محصول است.
وی درباره ارقام کشت شده در استان تاکید کرد: ارقام عمدهای که در استان تولید میشود شامل ملس ساوه، رباب نیریز، شیرین ساوه و محلی هورامان است که مشتریان و بازارپسندی خوبی دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان درباره مشکلات باغداران انار در استان خاطرنشان کرد: آفت کرم گلوگاه انار، گرمای بیش از حد تابستان و آفتاب سوختگی از چالشهای اصلی تولید کنندگان است که موجب کاهش بازارپسندی محصول میشود.
نقشبندی نبود سردخانههای تخصصی برای نگهداری و عرضه تدریجی محصول را از چالشهای مهم عنوان کرد و گفت: نبود سردخانه موجب افت قیمت محصول در زمان برداشت میشود.


نظر شما