طرح ملی بازگشت جاماندگان از تحصیل از سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود

معاون رئیس‌جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور گفت: طرح ملی شناسایی و بازگرداندن جاماندگان از تحصیل به‌صورت پایلوت از استان سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و هدف آن کاهش آمار بازماندگان تا کمترین میزان ممکن است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، عبدالکریم حسین‌زاده با اشاره به دغدغه بازماندگان از تحصیل اظهار کرد: این استان به عنوان پایلوت اجرای طرح ملی بازگرداندن جاماندگان از تحصیل انتخاب شده است و پس از ارزیابی نتایج در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی افزود: آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به تفکیک کد ملی، علت ترک تحصیل و شماره تماس خانواده‌ها شناسایی می‌شود تا تمام افرادی که امکان بازگشت به تحصیل دارند دوباره به چرخه آموزش بازگردند.

معاون رئیس‌جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه بسیاری از این دانش‌آموزان به‌دلیل مشکلات اقتصادی یا نداشتن سرپرست از تحصیل بازمانده‌اند، گفت: دستگاه‌های مسئول موظف هستند با همکاری نهادهای حمایتی، شرایط بازگشت آنان را فراهم کنند، درواقع اشتغال والدین و تأمین معیشت خانواده‌ها می‌تواند از بازماندگی مجدد دانش‌آموزان جلوگیری کند و این مهم در برنامه‌های توسعه‌ای لحاظ می‌شود.

حسین‌زاده با اشاره به اهمیت اشتغال پایدار در مناطق روستایی عنوان کرد: زیرساخت‌های متعددی در روستاها ایجاد شده اما عامل اصلی ماندگاری جمعیت، اشتغال پایدار و درآمد مستمر است، البته دولت در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری چشمگیری در زیرساخت‌های روستایی انجام داده و اکنون باید این ظرفیت‌ها به فرصت‌های اقتصادی تبدیل شوند.

وی از آمادگی این معاونت برای همکاری با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در زمینه توسعه گردشگری روستایی خبر داد و تصریح کرد: برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در روستاهای دارای ظرفیت گردشگری، حمایت‌های تسهیلاتی و مالی پیش‌بینی شده و آماده‌ایم با هماهنگی دستگاه‌های محلی این طرح‌ها را اجرا کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به وجود جمعیت عشایری فعال در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: توانمندسازی جوامع روستایی و عشایری از اولویت‌های دولت است و برنامه‌هایی برای حمایت از فعالیت‌های تعاونی، اشتغال خانگی و ایجاد زنجیره‌های ارزش محلی در دست اجرا قرار دارد.

عدالت در تخصیص اعتبارات و اصلاح شاخص‌های توسعه

حسین‌زاده به موضوع عدالت در توسعه منطقه‌ای پرداخت و ادامه داد: تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که برخی شاخص‌های توسعه استانی ناعادلانه تنظیم شدند و موجب عقب‌ماندگی استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان شده است.

وی افزود: در شاخص‌های توسعه، سیستان و بلوچستان همواره در رتبه‌های آخر قرار داشته در حالی که ظرفیت‌های انسانی، معدنی و جغرافیایی آن کم‌نظیر است، بنابراین ترفندهایی که موجب استمرار این نابرابری‌ها شده باید اصلاح تا عدالت در توزیع منابع برقرار شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور از امضای تفاهم‌نامه با سازمان برنامه و بودجه برای اصلاح نظام تخصیص اعتبارات خبر داد و اضافه کرد: بر اساس شاخص‌های جدید، ۱۰ استان دارای تنش آبی بحرانی در اولویت ویژه قرار گرفته‌اند تا توسعه متوازن در سطح کشور برقرار شود.

وی به مشکلات قانونی در زمینه تخصیص مالیات بر ارزش افزوده در محدوده روستاها اشاره کرد و گفت: در حال بررسی راهکاری برای اصلاح این موضوع هستیم تا منابع در محل واقعی خود هزینه شود و منافع آن به مردم برسد.

کد خبر 922499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.