پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی یک پیوست ضروری برای مدیریت شهری است

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مفهوم «طراحی محیطی» را به عنوان یک حوزه تخصصی جدید معرفی کرد و گفت: پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی یک پیوست ضروری برای مدیریت شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، عبدالرضا جوان جعفری امروز _چهارشنبه چهاردهم آبان_ در یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد با اشاره به اهمیت همایش‌های علمی، اظهار کرد: مقالات ارائه‌شده در این همایش‌ها از ارزشمندترین و مؤثرترین مقالات هستند که جدیدترین راهبردها و استراتژی‌ها را در حوزه‌های مربوطه ارائه می‌دهند.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به حقوق شهروندی در مدیریت شهری، افزود: مدیریت شهری بدون توجه به مفاهیم حقوقی کارایی چندانی ندارد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه همه مطالعات زمانی به ثمر می‌رسد که در قالب قوانین قابل اجرا قرار گیرد، عنوان کرد: پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی یک پیوست ضروری برای مدیریت شهری است.

جوان جعفری بر لزوم ایمن‌سازی محیط‌ها، معابر و میادین برای استفاده آسان شهروندان تاکید و اضافه کرد: شهروندان باید بتوانند از حقوق خود به راحتی بهره‌برداری کنند.

وی بر اهمیت ایجاد فضاهای گفت‌وگو میان شهروندان در محلات مختلف تاکید کرد و خواستار طراحی فضایی شد که افراد بتوانند درباره مسائل محله خود بحث و تبادل نظر کنند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: مشارکت عمومی در نظارت بر شهر باید به نحوی طراحی شود که نظارت طبیعی بر محیط زندگی مردم برقرار شود و این نظارت طبیعی به حداقل رساندن ارتکاب جرم را ممکن می‌کند.

جوان‌جعفری با ارائه مثالی از طراحی فضایی محلات، تاکید کرد: به عنوان مثال محله می‌تواند به شکل مُدور طراحی شود که دارای ورودی و خروجی مشخصی باشد، در چنین فضایی هر فردی که وارد محله می‌شود، احساس می‌کند که هزاران چشم او را مشاهده می‌کنند؛ این حس نظارت عمومی و همبستگی اجتماعی را تقویت می‌کند.

وی عنوان کرد: این طراحی به محلات یک شهر بزرگ، هویت محلی و همشهری بودن می‌بخشد و هر محله را به یک منطقه کوچک‌تر تبدیل می‌کند که در آن مردم یکدیگر را می‌شناسند، این شناخت متقابل، حس انسجام و همبستگی را افزایش می‌دهد به نحوی که افراد با مسئولان و عوامل محله خود آشنا می‌شوند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: در واقع، این ساختار اجتماعی به نحوی است که در شهرهای بزرگ، نظارت عمومی را به وجود می‌آورد، این همان الگوگیری از روستاهای کوچک است که بدون حضور ناظر رسمی و تنها با مشارکت و شناخت مردمی ما شاهد حداقل جرایم هستیم در حالی که در بسیاری از موارد، نهادهای رسمی کنترلی همچون پلیس یا دادگستری نیز حضور ندارند.

جوان‌جعفری گفت: این ویژگی‌ها موجب می‌شود که حقوق شهروندان رعایت شود و جرایم به حداقل ممکن برسد.

کد خبر 921513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.