سطح زیر کشت زعفران در کردستان به ۱۰۰ هکتار رسیده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: سال جاری سطح زیر کشت زعفران در استان کردستان در قالب کشاورزی قراردادی به ۱۰۰ هکتار رسیده است و پیش بینی می‌شود از این اراضی ۵۰۰ کیلوگرم زعفران تولید شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، سعدی نقشبندی با اشاره به آغاز فصل برداشت طلای سرخ اظهار کرد: خاستگاه اصلی زعفران ایران است و ۹۰ درصد این محصول ارزشمند در جهان در کشورمان تولید می‌شود.

وی با اشاره به فصل برداشت از بیستم مهر در استان و ادامه برداشت تا پایان آذر افزود: کشاورزان کردستانی در چند سال اخیر با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه و تمایل به کشت محصولات کم آب‌بر با پشتکار و علاقه‌مندی اقدام به کشت این ادویه گران‌قیمت کرده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در سال جاری سطح زیرکشت زعفران در استان در قالب کشاورزی قراردادی به ۱۰۰ هکتار رسیده است و پیش‌بینی می‌شود نسبت به سال گذشته عملکرد تولید ۱۰۰ کیلوگرم افزایش تولید داشته باشیم.

نقشبندی ادامه داد: در واحدهای فعال زعفران ۴۰ نفر نیرو به صورت دائم و حدود به ۳۰۰ نفر نیروی فصلی مشغول به کار هستند که این امر نشانگر نقش مهم زعفران در ایجاد اشتغال پایدار روستایی است.

وی تصریح کرد: سازگاری زعفران با شرایط اقلیمی کردستان باعث استقبال کشاورزان از کشت این محصول شده است زیرا زعفران تنها ۱۰ درصد از میزان آب مصرفی محصولاتی همچون سیب‌زمینی را نیاز دارد و در فصل تابستان بدون آبیاری رشد می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، زعفران را محصولی کاملاً اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: سودآوری این محصول برای کشاورزان نسبت به کشت غالب استان ۱۰ تا ۲۰ برابر است و همین مسئله موجب شده محصول زعفران جایگاه خود را به عنوان الگویی اقتصادی و پایدار در کشاورزی استان تثبیت کند.

نقشبندی عنوان کرد: زعفران گیاهی چند ساله است و پس از گذشت هشت سال از چرخه تولید، پیاز زعفران برداشت و مجدداً خریداری می‌شود تا برای ایجاد مزارع جدید مورد استفاده قرار گیرد.

وی اضافه کرد: پس از برداشت زعفران، هزینه‌های انجام شده توسط پیمانکاران از محل فروش محصول کسر و مابقی به کشاورز پرداخت می‌شود که این روش علاوه بر ایجاد نظم اقتصادی، منجر به سودآوری بیشتر برای تولیدکنندگان زعفران شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کشت طلای سرخ علاوه بر بهره‌وری بالا، زمینه اشتغال و رضایتمندی کشاورزان را فراهم کرده و ضمن فروش در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، مازاد تولید به کشورهای آسیایی و اروپایی در مقیاسی محدود صادر می‌شود.

نقشبندی ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۵۰۰ کیلوگرم زعفران از سطح ۱۰۰ هکتار از اراضی استان کردستان برداشت و روانه بازار مصرف شود که این موفقیت نشانه‌ای روشن از رشد اقتصادی و پویایی تلاش‌گران عرصه کشاورزی در کردستان است.

کد خبر 920429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.