بهینه‌سازی تولیدات دامی در راستای توسعه پایدار

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تعیین وزن و سن بهینه پرورش مرغ در سویه‌های مختلف گفت: در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه، تولید مرغ سایز با هدف ارتقای بهره‌وری اقتصادی، سلامت محصول و کاهش ضایعات در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسن‌نژاد اظهار کرد: موضوع «مرغ سایز» زمانی جدی‌تر شد که سویه ایرانی آرین به‌عنوان نژاد سبک‌وزن مورد توجه بیشتری قرار گرفت است.

وی افزود: وزن مناسب مرغ در سویه‌های مختلف متفاوت است و به‌عنوان نمونه، در سویه سبک‌وزن آرین، مرغی با وزن زنده حدود ۲ کیلوگرم که پس از کشتار به حدود یک کیلوگرم می‌رسد وزن مطلوبی دارد، در حالی که در سویه‌های سنگین‌تر همچون نژاد «رأس»، وزن مناسب قبل از کشتار حدود ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم و پس از کشتار بین ۱.۳ تا ۱.۴ کیلوگرم است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نتایج بررسی‌های مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور تصریح‌کرد: وزن و سن پرورش مناسب در هر سویه به‌صورت علمی تعیین و به ما اعلام شده است.

حسن نژاد ادامه داد: بخش عمده تولید فعلی کشور نیز در همین محدوده وزن بهینه انجام می‌شود.

وی با تاکید بر نقش بازارپسندی و ذائقه مردم در تعیین روند تولید مرغ، بیان کرد: مردم مرغ با وزن متوسط را ترجیح می‌دهند، از این رو تولیدکنندگان نیز متناسب با این ذائقه اقدام به تولید می‌کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه‌کرد: در واحدهای قطعه‌بندی، مرغ‌های سنگین‌وزن نیز به‌دلیل بازارپسندی و ارزش اقتصادی بالاتر، مورد استقبال هستند.

حسن‌نژاد خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات ما در وزارت جهاد کشاورزی، ترویج مصرف و تولید مرغ سایز مناسب است ضمن آنکه دستورالعمل‌های پرورش نیز بر مبنای سن و وزن مطلوب تنظیم شده‌اند، به‌گونه‌ای که اگر یک نژاد در ۴۴ روز به وزن هدف برسد، تغذیه و خوراک در همان بازه زمانی طراحی می‌شود.

وی عنوان کرد: در بیشتر واحدهای پرورش، به‌ویژه با سویه‌های رایج داخلی همچون رأس، برنامه پرورش و تغذیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رسیدن به وزن استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: یکی از اقدامات در وزارت جهاد کشاورزی، ترویج مصرف و تولید مرغ سایز مناسب است ضمن آنکه دستورالعمل‌های پرورش نیز بر مبنای سن و وزن مطلوب تنظیم شده‌اند، به‌گونه‌ای که اگر یک نژاد در ۴۴ روز به وزن هدف برسد، تغذیه و خوراک در همان بازه زمانی طراحی می‌شود.

حسن نژاد ادامه داد: در اغلب واحدهای پرورش، به‌ویژه با سویه‌های رایج داخلی همچون رأس، برنامه پرورش و تغذیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای رسیدن به وزن استاندارد در نظر گرفته می‌شود.

کد خبر 919038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.