جزییات انتخابات تناسبی شوراها از زبان سخنگوی ستاد انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در تشریح جزییات قانون جدید انتخابات تناسبی گفت: در نظام جدید، انتخابات از حالت اکثریتی که در آن هر نامزدی که بیشترین رأی را کسب می‌کرد برنده اعلام می‌شد، خارج شده و به نظام تناسبی تغییر پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن اسلامی در تشریح جزئیات قانون جدید انتخابات تناسبی اظهار کرد: در دوره هشتم انتخابات شوراهای اسلامی شهر، انتخابات در شهر تهران و همچنین شهرهای با جمعیت بالای ۵۰۰ هزار نفر به صورت تناسبی برگزار خواهد شد.

وی افزود: این به معنای تغییری در نظام انتخاباتی کشور است. در نظام جدید، انتخابات از حالت اکثریتی (که در آن هر نامزدی که بیشترین رأی را کسب می‌کرد برنده اعلام می‌شد) خارج شده و به نظام تناسبی تغییر یافته است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: در انتخابات تناسبی، احزاب، جبهه‌های سیاسی و فهرست‌ها وارد عرصه رقابت می‌شوند، اساس این نظام بر مبنای فهرست‌های انتخاباتی است؛ به این صورت که هر فهرست متناسب با میزان آرایی که به دست می‌آورد، سهمی از کرسی‌های شورای شهر خواهد داشت.

اسلامی اضافه کرد: به‌طور مشخص، در شورای اسلامی شهر تهران که ۲۱ کرسی دارد، این کرسی‌ها بر اساس درصد آرای صحیح ماخوذه، به فهرست‌ها یا احزاب اختصاص داده می‌شود.

وی عنوان کرد: البته داوطلبان مستقل یا منفرد نیز امکان ثبت‌نام و رقابت در انتخابات را خواهند داشت و مردم می‌توانند هم به فهرست‌های حزبی و هم به نامزدهای منفرد رأی دهند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: اما نحوه اعمال این آراء تفاوت‌هایی دارد؛ اگر یک فهرست (مثلاً یک حزب) تمام ۲۱ نفر را معرفی کرده باشد، رأی‌دهندگان فقط می‌توانند با وارد کردن کد شناسایی آن فهرست، به صورت یک‌جا به همه نامزدهای آن رأی دهند و در این حالت دیگر امکان رأی دادن به نامزدهای منفرد وجود ندارد.

اسلامی تصریح کرد: اگر فهرستی کمتر از ۲۱ نفر، اما حداقل دو سوم (یعنی ۱۴ نفر) را معرفی کرده باشد، رأی‌دهندگان می‌توانند به آن فهرست رأی دهند و سپس تعداد باقی‌مانده (یعنی ۷ نفر) را از میان نامزدهای منفرد انتخاب کنند.

وی گفت: رأی‌دهندگان می‌توانند صرفاً به نامزدهای منفرد رأی دهند و هیچ فهرستی را انتخاب نکنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: این تغییر، به معنای پررنگ‌تر شدن نقش احزاب و جبهه‌های سیاسی در فرایند انتخابات است و می‌توان آن را گامی در راستای تقویت نهادهای حزبی دانست؛ موضوعی که قانون‌گذار نیز بر آن تأکید داشته است.

منبع: فارس

کد خبر 913277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.