سید مهدی موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری با اشاره به آمار تولد شش ماهه ۱۴۰۴ در استان اظهار کرد: شش هزار و ۲۰۶ ولادت در استان به ثبت رسیده است که از این تعداد سه هزار و ۲۶۶ نوزاد پسر و دو هزار و ۹۴۰ نوزاد دختر ثبت شده است.
وی افزود: نرخ موالید شش ماهه استان، ۱۲ در هر هزار نفر جمعیت ساکن در استان بوده و نسبت جنسی تولد ۱۱۱.۱ بوده، یعنی به ازای هر ۱۰۰ نوزاد دختر، حدوداً ۱۱۱ نوزاد پسر به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبتاحوال چهارمحالوبختیاری گفت: بیشترین نرخ تولد به ترتیب در لردگان، کوهرنگ، اردل و فارسان بوده است.
موسوی با بیان اینکه در طول شش ماهه نخست سالجاری، پنج هزار و ۹۶۸ مورد تک قلوزایی به ثبت رسیده است، ادامه داد: از مجموع کل موالید استان ۳.۸ درصد یعنی ۲۳۸ مورد آنها چند قلو زایی بوده است.
وی تصریح کرد: در این مدت، ۱۱۰ مورد دوقلو و شش مورد سه قلو به ترتیب در شهرکرد، بروجن و لردگان به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبتاحوال چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه ۳۱ درصد از این موالید فرزند اول بودند، بیان کرد: از تعداد کل موالید استان، ۳۶ درصد فرزند دوم، ۲۲ درصد فرزند سوم، ۹ درصد فرزند چهارم و دو درصد فرزند پنجم به بالا بودهاند.
موسوی عنوان کرد: در این مدت، دو هزار و ۴۰۲ مورد فوتی در استان ثبت شده که از این تعداد فوتی یک هزار و ۳۷۷ مورد مرد و یک هزار و ۲۵ مورد زن بوده است.
وی تصریح کرد: از مجموع فوتهای ثبت شده یک هزار و ۸۰۱ مورد در شهرها و ۶۰۱ مورد در روستاها بوده است.
مدیر کل ثبتاحوال چهارمحالوبختیاری ادامه داد: نرخ فوت در شش ماهه سالجاری در استان، ۴.۶۳ بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۳ که ۴.۵۹ بوده، ۰.۰۴ در هر هزار نفر رشد داشته است.
موسوی گفت: نسبت جنسی ثبت وفات در این مدت، ۱۳۴.۳ نفر است یعنی به ازای هر ۱۰۰ زن، ۱۳۴.۳ مرد فوت ثبت شده است.
کاهش ۱۷ درصدی طلاق در چهارمحالوبختیاری
وی با اشاره به آمار طلاق و ازدواج در چهار ماه سالجاری افزود: در این مدت در چهارمحالوبختیاری، دو هزار و ۳۰ ازدواج به وقوع رسیده که یک هزار و ۲۷۶ مورد از آنها شهری و ۳۵۴ مورد روستایی بودهاند.
مدیرکل ثبتاحوال چهارمحالوبختیاری افزود: نرخ ازدواج استان در این مدت ۵.۸۷ در هر هزار نفر بوده است، در چهار ماه سال گذشته این عدد ۷.۱۵ در هر هزار نفر بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱.۲۸ در هر هزار نفر کاهش داشته است.
موسوی اضافه کرد: نسبت ازدواج وقوع شده به طلاق وقوع شده در چهار ماه سالجاری ۴.۶ است، یعنی به ازای هر ۴.۶ ازدواج وقوع شده یک مورد طلاق هم به وقوع رسیده است.
وی تصریح کرد: در چهار ماه سالجاری ۴۴۰ مورد واقعه طلاق در استان به وقوع رسیده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته عدد ۵۳۵ را نشان میدهد که حاکی از کاهش ۱۷.۸ درصدی طلاق در استان است.
مدیرکل ثبتاحوال چهارمحالوبختیاری ادامه داد: نرخ طلاق در چهار ماه سالجاری ۱.۲۷ در هر هزار نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۲۹ در هر هزار نفر جمعیت ساکن کاهش داشته است.
موسوی خاطر نشان کرد: از ۴۴۰ مورد طلاق، ۳۸۲ واقعه شهری و ۵۸ واقعه روستایی بوده است، همچنین میانگین سن طلاق زوج در این بازه زمانی در استان ۳۹.۸۱ سال و میانگین سن زوجه ۳۴.۵۷ سال است.
وی اضافه کرد: بالاترین نرخ طلاق در چهارمحالوبختیاری به ترتیب مربوط به شهرستانهای فلارد با ۲.۳۴ و سامان با ۲.۰۳ و کمترین نرخ طلاق برای شهرستان فرخشهر با ۰.۳۹ به ثبت رسیده است.


نظر شما