کرمانشاه؛ قطب پرورش ماهی و میگوی آب شیرین کشور

سرپرست اداره‌کل شیلات استان کرمانشاه گفت: شهرستان قصرشیرین به عنوان محور اصلی پرورش ماهیان گرمابی و میگوی آب شیرین کشور شناخته می‌شود و بیش از ۵۰۰ نفر در این حوزه فعالیت دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سیامک الیاس‌پور امروز _دوشنبه بیست‌وچهارم شهریور_ اظهار کرد: سالانه حدود ۷۵۰۰ تن ماهی گرمابی در قصرشیرین تولید و نیمی از آن در بازار داخلی کرمانشاه عرضه و مابقی به عراق صادر می‌شود.

وی افزود: تنها مرکز تکثیر میگوی آب شیرین کشور نیز با ظرفیت سالانه پنج میلیون قطعه پست لارو در این شهرستان فعال است.

سرپرست شیلات استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت بالای دالاهو گفت: در منطقه ریجاب ۲۲۳ مزرعه پرورش ماهی سردابی فعال است که مجتمع پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمان ریجاب با ظرفیت تولید ۱۰ هزار تن در سال، سهم بزرگی در اشتغال‌زایی دارد.

الیاس‌پور با تأکید بر لزوم توسعه صنایع وابسته شیلات، خواستار ایجاد کارخانه‌های فرآوری و تولید خوراک آبزیان در استان شد و عنوان کرد: آبزی‌پروری در اورامانات نیز رونق دارد و گونه‌هایی مانند قزل‌آلای رنگین‌کمان، کپور، آمور و فیتوفاک پرورش داده می‌شود.

وی آمار کلی مزارع پرورش ماهی استان را ۵۰۲ مزرعه شامل ۴۲۰ مزرعه سردابی، ۸۰ گرمابی و ۲ مزرعه خاویاری اعلام کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۲۲ هزار تن انواع ماهی، میگو و خاویار در استان تولید شد و حدود ۳۸۰۰ نفر در این صنعت مشغول به کار هستند.

سرپرست شیلات استان کرمانشاه حفظ کیفیت آب را عامل اصلی افزایش تولید دانست و تاکید کرد: تا پایان سال جاری تولید آبزیان استان کرمانشاه از مرز ۲۵ هزار تن خواهد گذشت و این استان همچنان رتبه نخست پرورش ماهیان گرمابی در میان استان‌های غیرساحلی کشور را حفظ خواهد کرد.

کد خبر 905524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.