۳ ماه تلاش بی‌وقفه؛ نجات گور ایرانی در دل خشکسالی

در نخستین نشست منطقه‌ای برای تدوین برنامه حفاظت از گورخر آسیایی در شهر قطرویه، تشکیل کارگروه ملی حفاظت از گورخر با مشارکت استان‌های مختلف نظیر فارس، یزد، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، غلامرضا ابدالی در نخستین نشست منطقه‌ای برای تدوین برنامه حفاظت از گورخر آسیایی به اهمیت استفاده از تحقیقات علمی در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی اشاره کرد و با بیان اینکه دانشگاه اصفهان مطالعات ارزشمندی در زمینه کریدورهای ارتباطی گورخر آسیایی انجام داده است، اظهار کرد: نتایج این پژوهش‌ها به‌زودی به استان‌های مرتبط ارائه خواهد شد.

وی افزود: این اطلاعات علمی پایه و اساس برنامه‌ریزی برای ایجاد مسیرهای امن و متصل‌کننده زیستگاه‌ها خواهد بود و به هم‌افزایی بیشتر استان‌ها در حفاظت از این گونه کمک شایانی خواهد کرد.

لیلا تاج گردون، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس نیز در این نشست به ضرورت مشارکت استان‌های همسایه در حفاظت از زیستگاه‌های با توجه به مسیر مهاجرت فصلی این گونه اشاره کرد.

نگهداری، معاون توسعه سرمایه انسانی مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز نیز گزارشی از اقدامات زیست‌محیطی اخیر ارائه داد و با تأکید بر اهمیت موضوع محیط زیست اظهار داشت: با تأکیدات ویژه، در شرایط کم‌آبی و گرمای طاقت‌فرسا، وظیفه انسانی و اجتماعی ما ایجاب می‌کرد که با همه توان در کنار محیط زیست بایستیم. خوشحالیم که توانستیم با این اقدامات حمایتی، گامی مؤثر در نجات حیات‌وحش و پوشش گیاهی منطقه برداریم و امروز ثمره این تلاش‌ها را در زنده ماندن گور ایرانی و عبور حیات‌وحش منطقه از تابستانی گرم و بی‌سابقه شاهد هستیم.

به گزارش ایمنا، نخستین نشست منطقه‌ای برای تدوین برنامه حفاظت از گورخر آسیایی با حضور مدیران و کارشناسان حفاظت محیط زیست استان‌های فارس، یزد و کرمان شهر قطرویه استان فارس برگزار شد.

این نشست با هدف هم‌افزایی برای حفاظت از این گونه در حال انقراض در منطقه حفاظت شده بهرام گور و پارک ملی قطرویه تشکیل شد و کارشناسان در آن به بررسی چالش‌ها و راهکارهای موجود پرداختند و بر ضرورت تدوین برنامه ملی حفاظت از آن گونه تأکید کردند.

در این نشست، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش کشور، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، معاونان محیط طبیعی و کارشناسان دفاتر حفاظت و مدیریت حیات وحش و زیستگاه‌ها، مسئولان امور مناطق، رؤسای ادارات حفاظت و مدیریت حیات وحش استان‌های فارس، یزد و کرمان و یگان حفاظت اداره کل فارس و پارک ملی قطرویه حضور داشتند.

از مصوبات این جلسه، تشکیل کارگروه ملی حفاظت از گورخر برای تدوین یک برنامه عملیاتی ملی بود که استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سمنان نیز به آن اضافه شدند. همچنین در سطح منطقه‌ای تلاش شد تا با هم‌افزایی امکانات هر سه استان، به نحو مطلوبی از این‌گونه در وضعیت بحرانی و در معرض انقراض حمایت شود و محدوده پراکنش آن گسترش یابد.

کد خبر 904025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.