تغییر رویکرد دورتموند به رژیم غذایی سازگار با اقلیم

شهر دورتموند آلمان با اجرای برنامه‌ای ویژه در مراکز روزانه کودکان، گامی مهم در جهت ارتقای سلامت عمومی و مقابله با تغییرات اقلیمی برداشته است؛ برنامه‌ای که به تغییر تغذیه و استفاده از محصولات ارگانیک و محلی در وعده‌های غذایی کودکان می‌پردازد و نویدبخش کاهش قابل‌توجهی در انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دورتموند، یکی از شهرهای بزرگ آلمان، از سال ۲۰۲۱ با اجرای برنامه جامع اقلیمی خود، یکی از پیشروترین نمونه‌ها در توجه به تأثیرات تغذیه و کشاورزی بر تغییرات اقلیمی شده است. این شهر در برنامه اقدام اقلیمی خود، مسئله تغذیه در نهادهای عمومی را به‌ویژه در مراکز روزانه کودکان موسوم به FABIDO (مخفف مراکز آموزشی مکمل خانواده برای کودکان در دورتموند) به‌عنوان نقطه شروع برگزیده است. بر اساس تخمین‌ها، اعمال تغییراتی در الگوهای غذایی و شیوه‌های کشاورزی می‌تواند منجر به صرفه‌جویی سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن کربن دی‌اکسید تا سال ۲۰۳۰ شود.

حدود ۱۰۰ مرکز روزانه FABIDO در این شهر فعالیت دارند که هدف این استراتژی، ارتقای سلامت کودکان از همان ابتدا و آموزش مسئولیت‌پذیری غذایی و زیست‌محیطی آنهاست. سیاست خرید مواد غذایی در این مراکز به گونه‌ای است که سهم محصولات ارگانیک، محلی و فصلی به طور منظم افزایش یابد و خریدها به صورت عمده و مدیریت‌شده باشد تا کیفیت غذا ارتقا یابد و میزان هدررفت کاهش پیدا کند.

تغییر رویکرد دورتموند به رژیم غذایی سازگار با اقلیم

محور برنامه، محدود کردن مصرف گوشت به یک‌بار در هفته است که ناشی از تأثیرات زیست‌محیطی گوشت بر انتشار گازهای گلخانه‌ای است. همچنین، منوها مطابق اصول رژیم‌های متعادل تأیید شده و تحت نظارت کارشناسان تغذیه کودک تنظیم می‌شوند و حتی یک کتابچه آشپزی اختصاصی با دستورپخت‌های اقلیمی و مناسب تهیه و در سراسر مراکز توزیع شده است.

مدیران این برنامه به اهمیت مشارکت خانواده‌ها و آموزش کودکان اشاره می‌کنند و می‌گویند کودکان فرصتی دارند تا با علاقه و کنجکاوی درباره منوی روزانه سوال کنند و در باغچه‌های سبزی‌کاری خود شرکت کنند؛ از برداشت میوه و سبزیجات گرفته تا پخت وعده‌های گیاهی که تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از زنجیره غذایی برای آنها فراهم می‌آورد.

این برنامه همچنین شامل بازدید از مزارع و کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌ها می‌شود تا فرهنگ غذایی سالم و پایدار در جامعه تقویت شود. تاکنون بیش از ۸ هزار کودک و خانواده در دورتموند از طریق این برنامه‌ها تحت پوشش قرار گرفته‌اند. زیرساخت‌های آموزشی شامل ایجاد ۱۵۰ باغچه، ۱۱۳ لانه پرنده و ۱۱۴ هتل حشرات در مراکز است تا کودکان تجربه‌ای مستقیم از چرخه تولید و مصرف غذا داشته باشند.

تغییر رویکرد دورتموند به رژیم غذایی سازگار با اقلیم

این موفقیت زمینه‌ساز طرح توسعه این استراتژی به سایر نهادهای اجتماعی و آموزشی در شهر است. گفت‌وگو برای اجرای این رویکرد در بیمارستان‌ها و مهدکودک‌های خارج از مدیریت شهری و همچنین مدارس نیز در حال انجام است. دورتموند نمونه بارزی است از موفقیتی که با توجه به سلامت، محیط زیست و مسئولیت‌پذیری اجتماعی در نهادهای عمومی و به‌ویژه در تغذیه کودکان حاصل شده است و الگویی است که سایر شهرها می‌توانند از آن بهره ببرند.

کد خبر 903227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.