رونمایی از طرح‌های شاخص شهری قزوین / از مجتمع شهدای غواص تا میدان میوه و تره‌بار

جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قزوین امروز (شنبه) از طرح‌های شاخص در حال اجرای شهرداری قزوین بازدید کردند که مهم‌ترین بخش این بازدید به پروژه میدان میوه و تره‌بار قزوین اختصاص داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، تور رسانه‌ای یک‌روزه بازدید از طرح‌های شاخص عمرانی در دست احداث شهرداری قزوین امروز _شنبه هشتم شهریور_ با حضور مهدی صباغی شهردار قزوین، فرج‌الله فصیحی رامندی رئیس شورای اسلامی شهر قزوین و خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قزوین برگزار شد.

ساخت مجتمع تفرجگاهی شهدای غواص

در مرحله نخست این تور رسانه‌ای خبرنگاران از مجتمع تفرجگاهی شهدای غواص در پارک ملی باراجین بازدید کردند؛ مهدی صباغی، شهردار قزوین با بیان اینکه مجتمع تفرجگاهی شهدای غواص در ۱۰ هکتار ساخته شده است، اظهار کرد: این مجتمع تفرجگاهی شهدای غواص دارای دو مخزن آب با حجم ۱۳۸ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و یک پیاده راه ۱۶۰۰ متری و مسیری برای دوچرخه و محوطه تفرجگاهی برای استفاده شهروندان به مساحت ۱۶۰۰ متر با ۵۰۰ صندلی آمفی تئاتر روباز است.

وی با بیان اینکه این مجتمع در طول چهار سال احداث و تکمیل شده است، گفت: این مجتمع ۱۰ هکتار است که با ۴۵۰ میلیارد تومان احداث شده و در اختیار منطقه گردشگری باراجین است و سهم آب آن از حقابه رودخانه باراجین تأمین می‌شود.

شهردار قزوین تاکید کرد: برای اجرای این طرح مطالعه‌ای در سال ۱۳۹۰ صورت گرفت و قرار شد برای ترسیم چشم انداز بوستان ۱۴۰۰ هکتاری باراجین همه منابع تأمین آب را در نظر گرفتند که حقابه از رودخانه بارجبن تأمین شد و ۶۰۰ هزار مترمکعب مجوز ذخیره داریم که ظرفیت مخازن ۱۳۸ هزار مترمکعب است و ما ۱۰۰ هزار مترمکعب ذخیره می‌کنیم.

احداث بلوار شهید حاجی‌زاده

اما در مرحله دوم خبرنگاران از بلوار در دست ساخت سردار شهید حاجی‌زاده بازدید کردند؛ شهردار قزوین درباره ویژگی‌های این طرح گفت: این بلوار برای کاهش بار ترافیکی محور استادیوم سردار آزادگان به بلوار آیت‌الله باریک‌بین و خیابان نوروزیان به ویژه در روزهایی که تیم شمس آذر بازی خانگی دارد و تراکم بالای تردد خودرو وجود دارد، برای تخلیه بار ترافیکی بسیار مهم است.

صباغی با بیان اینکه این بلوار به طول دو کیلومتر و عرض مسیر ۵۵ متر است در ۱۲ ماه اجرا می‌شود، افزود: همچنین احداث پارکینگ و روکش آسفالت پارکینگ ورزشگاه سردار آزادگان به ظرفیت توقف ۸ هزار دستگاه خودرو در دست ساخت توسط شهرداری است‌. همچنین برای روکش آسفالت پارکینگ ورزشگاه سردار آزادگان بیش از ۲۰ هزار تن آسفالت ریزی شده است.

وی ادامه داد: پارکینگ ورزشگاه سردار آزادگان ۸ هزار خودرو گنجایش دارد و برای ساخت آن اعتباری ۲۲۰ میلیارد تومانی تخصیص داده شده است.

بازدید از بوستان امیرکبیر

مرحله بعدی این تور رسانه‌ای یک‌روزه به بازدید خبرنگاران از بوستان در ساخت امیرکبیر اختصاص داشت.

امین کاظمی، معاون عمرانی شهرداری منطقه سه قزوین درباره این طرح گفت: این بوستان در منطقه پونک بلوار امیرکبیر واقع شده است. این بوستان در مساحت ۲.۵ هکتار احداث شده و با داشتن ۸ چشمه سرویس بهداشتی، فضای سبز و نشیمن، زمین بازی والیبال، پارک ترافیک در مرحله پونک قزوین در حال اجرا است.

وی اضافه کرد: بوستان امیرکبیر ببا ۶۰ میلیارد تومان بودجه در حال احداث است و در روزهای آینده کاشت نهال و ایجاد فضای سبز آن آغاز می‌شود.

ساخت فرهنگسرای مینودر

خبرنگاران در ادامه این تور رسانه‌ای یک‌روزه از فرهنگسرای در دست ساخت مینودر بازدید کردند؛ امین کاظمی، معاون عمرانی شهرداری منطقه سه در مورد این پروژه گفت: فرهنگسرای مینودر در محله مینودر در دست ساخت است و رویکرد شورا و شهرداری احداث فرهنگسرا در مناطق کم برخوردار است و در این راستا تاکنون ساخت فرهنگسرا در ناصرآباد، هادی آباد و مشعلدار انجام شده است.

وی افزود: فرهنگسرای مینودر با زیربنای ۵ هزار مترمربع در ۴ طبقه و دو طبقه زیرزمین در دست ساخت است این مجموعه دارای بخش‌های فرهنگی، آموزشی، سالن نمایش و بخش اداری است. همچنین فرهنگسرای مینودر در سه فاز طراحی شده و ۷۰ میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه می‌شود.

وی بیان کرد: این فرهنگسرا با ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی، در مدت ۱۲ ماهه احداث می‌شود و فاز سوم آن در دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد. فرهنگسرای مینودر با ۴۱۶ متر بخش ورزشی، تجاری ۱۱۵ متر، آموزشی ۱۹۰۰ متر دارای پیشرفت فیزیکی ۶۸ درصدی است.

پیشرفت ۱۵ درصدی ساخت میدان میوه و تره‌بار

اما خبرنگاران قزوین در مهم‌ترین بخش این تور رسانه‌ای از پروژه در حال ساخت میدان میوه و تره‌بار قزوین در جاده بویین زهرا بازدید کردند.

شهردار قزوین در حاشیه بازدید از روند احداث میدان جدید میوه و تره‌بار در جمع خبرنگاران گفت: فاز نخست این میدان با حدود ۳۰۰ غرفه در زمینی به مساحت ۹۰ هزار مترمربع و با اعتباری بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال در حال احداث است. این پروژه در سه فاز طراحی شده که شامل میدان تره‌بار، بخش خشکبار، سردخانه‌ها، سالن‌های صادراتی، حمل‌ونقل و خدمات پشتیبان خواهد بود.

صباغی افزود: در کنار غرفه‌های عرضه میوه و تره‌بار، امکاناتی همچون بانک، باربری، مهمان‌سرا، حمام، رستوران و خدمات شهری نیز پیش‌بینی شده است تا این مجموعه به یک مرکز جامع تأمین و توزیع کالا تبدیل شود.

وی با اشاره به رویکرد اقتصادی این طرح گفت: یکی از وظایف شهرداری‌ها در جهان ایجاد درآمد پایدار است. میدان میوه و تره‌بار قزوین نیز با همین هدف ساخته می‌شود تا شهرداری علاوه بر خدمات‌رسانی، بتواند بخشی از هزینه‌های جاری خود را از این طریق تأمین کند.

شهردار قزوین یکی از مهم‌ترین مزایای اجرای این پروژه را کاهش ورود کامیون‌های سنگین به سطح شهر دانست و عنوان کرد: حدود ۷۰ درصد میوه و تره‌بار قزوین از جنوب کشور وارد می‌شود و در گذشته کامیون‌ها برای ورود به مراکز شهری باعث ترافیک، فرسایش جاده‌ها و آلودگی هوا می‌شدند. با انتقال میدان تره‌بار به حاشیه شهر، علاوه بر سهولت حمل‌ونقل، هزینه‌ها کاهش یافته و امنیت ترافیکی افزایش می‌یابد.

صباغی اضافه کرد: با بهره‌برداری از این مجموعه پنج بخش عمده شامل میوه و تره‌بار، خشکبار، آهن‌فروشان، مصالح‌فروشان و سنگ‌فروشان در این میدان مستقر خواهند شد. همچنین زیرساخت‌های صادراتی، انبارش و سردخانه‌ها نیز در فازهای بعدی تکمیل می‌شود.

وی ادامه داد: این مجموعه علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای صدها نفر نقش مهمی در تنظیم بازار و کاهش هزینه‌های شهروندان خواهد داشت، با وجود برخی مشکلات در روند اجرای پروژه، با رفع موانع و تسریع عملیات عمرانی، تلاش می‌کنیم فاز نخست این میدان تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 900199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.