اردبیل، قطب تولید عسل ایران/ از ثبت جهانی تا رتبه نخست کشوری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: این استان با تولید میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو در سال ۱۴۰۳، رتبه اول کشوری را به دست آورده است و عسل سبلان نیز سال گذشته به عنوان بهترین عسل در سازمان مالکیت فکری جهانی ثبت شده است.

احدی عالی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در اردبیل با اشاره به پتانسیل بالای منطقه سبلان در تولید عسل، اظهار کرد: به برکت وجود دامنه پرگل و گیاه سبلان، این منطقه دارای منابع سرشار و غنی از شهد و گرده بوده و جزو مناطق منحصر به فرد از لحاظ تنوع و کیفیت تولید عسل در دنیا می‌باشد.

وی افزود: عسل سبلان در سال گذشته با همت مسئولین و کارشناسان بخش، به عنوان بهترین عسل توسط سازمان مالکیت فکری جهانی (WIPO) ثبت جهانی شده است.»

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل وجود منابع غنی، زنبورداران با تجربه و حرفه‌ای، و ارائه خدمات و آموزش‌های علمی و فنی به‌روز را از جمله عوامل موفقیت استان در این زمینه دانست و گفت: طبق سرشماری سال ۱۴۰۳، زنبورداران استان اردبیل به طور میانگین ۲۰.۲ کیلوگرم عسل از هر کندو تولید کرده‌اند که این میزان، استان را در رتبه اول کشوری قرار می‌دهد.

احدی عالی ادامه داد: میزان تولید عسل در این استان در سال ۱۴۰۳، ۱۰۲۹۵ تن بوده که این میزان، استان را در رتبه چهارم کشوری قرار می‌دهد. شایان ذکر است که میزان تولید عسل در سال ۱۴۰۲، ۷۴۰۰ تن بوده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در پایان گفت: استان اردبیل با داشتن ۵۱۳۳۳۳ کندوی مدرن، رتبه ششم کشوری را از نظر تعداد کندو دارا است و این دستاوردها نشان از ظرفیت بالای استان اردبیل در تولید عسل با کیفیت و اهمیت حمایت از زنبورداران و توسعه این صنعت در استان دارد.

کد خبر 897880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.