تامین ارز واردات فقط از محل ارز صادرات انجام شود

بر اساس ابلاغ جدید بانک مرکزی،‌ تامین ارز برای واردات کالاها و مواد اولیه تولید فقط از محل ارز حاصل از صادرات و در مرکز مبادله ارز و طلا صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در نامه مدیریت کل امور تجارت خارجی اداره رسیدگی به تعهدات صادراتی و وارداتی بانک مرکزی، خطاب به رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آمده است: نظر به راه‌اندازی تالار دوم بازار ارز تجاری در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، به منظور شفاف‌سازی معاملات ارزی و تسهیل در ایفای تعهدات ارزی، گروه کالایی مشمولان بند ۲ آئین نامه اجرایی تبصره ۶ بند ح ماده ۲ مکرر قانون مبارزه قاچاق کالا و ارز به استحضار می‌رساند از آنجا که مطابق با تصمیم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، تأمین ارز مورد نیاز جهت واردات بخشی از کالاهای مورد نیاز کشور، صرفاً از محل منابع ارزی حاصل از صادرات قابل عرضه در این بازار (بازار مبادله) امکان پذیر خواهد بود، لذا تمامی صادرکنندگان محترم می‌توانند با مراجعه به بانک‌های عامل، نسبت به واگذاری ارز صادراتی خود به واردکنندگان مشمول خرید ارز از این محل اقدام نمایند.

شایان ذکر است شیوه نامه مربوط طی نامه مورخ ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ به بانک‌های عامل و اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران ابلاغ شده است.

یکی از دلایلی که صادرکنندگان غیر نفتی به ویژه صادرکنندگان پتروشیمی حاضر به ارائه ارز صادراتی خود در مرکز مبادله ارز و طلای بانک مرکزی نبودند، این بود که بین نرخ توافقی در مرکز مبادله با نرخ ارز در بازار آزاد، فاصله زیادی بود، بنابراین صادر کنندگان تمایل چندانی به ارائه همه ارز خود در این مرکز نداشتند.

با پیشنهاد بانک مرکزی قرار شد، برای صادرکنندگان یک جایزه ارائه ارز در نظر گرفته شود و آن اینکه وارد کننده یا متقاضی ارز مستقیماً از خود صادر کننده یا عرضه کننده، ارز مورد نیاز واردات کالاها و مواد اولیه خود را در مرکز مبادله ارز و ارز بانک مرکزی دریافت کند و تفاوت نرخ را به شکا اعتبار صادراتی دریافت کند، بدین ترتیب صادر کننده رغبت بیشتری به ارائه ارز خود در این مرکز پیدا خواهد کرد.

‌منبع: فارس

کد خبر 897479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.