رشد ۱۵.۸ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته / رسیدن به هدف ۲۳ درصدی برنامه هفتم

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با نگاهی گذرا به آمار صادرات غیرنفتی در سال گذشته، گفت: عملکرد صادرات غیرنفتی در سال گذشته قابل قبول بود و موفق شدیم ۱۵.۸ درصد رشد صادرات داشته باشیم، هرچند از چشم‌انداز رشد ۲۳ درصدی برنامه هفتم توسعه فاصله داشتیم اما این رشد نسبت به سال‌های گذشته بهتر بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در نشست بررسی و تحلیل عملکرد صادرات کالاهای غیرنفتی کشور با حضور محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، اظهار کرد: مجموع سرمایه‌گذاری در صنعت بیش از بهره‌وری است به‌عنوان مثال در سال پروانه ساخت ۶ میلیون دستگاه کولر آبی داده شده است در حالی که بیش از یک میلیون دستگاه تولید می‌شود و برای این تعداد نیز بازار به میزان کافی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه بازار ایران اشباع شده است، افزود: باید بازار ۹۰ میلیونی را حداقل ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد نفری کنیم تا بتوانیم از ظرفیت صنعتی داخل کشور بیشتر بهره بگیریم؛ باید سرمایه گذاری‌های خود را به سمت تکمیل حلقه‌های زنجیره ارزش استوار کنیم.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به تسهیل‌گری در روند تجارت خارجی، گفت: دولت اقدامات خوبی در زمینه پیوستن به پیمان‌های منطقه‌ای و جهانی انجام داده است و امیدواریم که آثار آن ایجاد و مشوق‌های لازم به آنها داده شود. همچنین تأمین منابع مالی و تخصیص تسهیلات سرمایه در گردش باید بهنگام در اختیار صنعتگران قرار داده شود و امیدواریم در آینده بتوان تسهیلات در بخش تولید به صنعت‌گران را افزایش بدهیم.

جلوگیری از خام‌فروشی نباید به توقف صادرات منجر شود

در این نشست دهقان دهنوی، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز با نگاهی گذرا به آمار صادرات غیرنفتی در سال گذشته اظهار کرد: عملکرد صادرات غیرنفتی در سال گذشته قابل قبول بود و ما موفق شدیم ۱۵.۸ درصد رشد صادرات داشته باشیم هر چند از چشم‌انداز رشد ۲۳ درصدی برنامه هفتم توسعه فاصله داشتیم اما این رشد نسبت به سال‌های گذشته بهتر بود.

وی با بیان اینکه امیدواریم روند رو به رشد تجارت در سال جاری نیز ادامه پیدا کند، افزود: به نظر می‌رسد بعد از انتشار آمار ۳ ماهه و ۴ ماهه تحقق این مهم دشوار شده باشد؛ آمارها هشدار لازم را به ما دادند که در فرصت باقیمانده بتوانیم شرایط را به نفع رشد تجارت خارجی تغییر دهیم.

به گفته معاون وزیر صمت؛ در این نشست باید بر شناسایی مهمترین عوامل کاهش صادرات و تدوین برنامه‌هایی برای ۷ ماهه آینده به‌منظور رشد صادرات غیرنفتی متمرکز شویم.

دهنوی راهکار عبور از خام‌فروشی را سرمایه‌گذاری منابع حاصل از منابع خام در زنجیره تولید همان کالا، کالاهای مشابه خام و تولید کالا با ارزش افزوده بالاتر عنوان کرد و افزود: جلوگیری از خام‌فروشی نباید به توقف صادرات منجر شود سرمایه باید مولد و زمینه‌ساز کسب سود باشد.

وی با اشاره به احیای دفتر مطالعات کالا، تصریح کرد: در اولین قدم میزهای استانی را برای کالاهایی که آن استان‌ها در آن مزیت دارند را فعال کردیم؛ در واقع هدف از شکل‌گیری این دفتر در سازمان تشکیل میزهای اصلی و ملی است و تلاش خواهیم کرد که مفهوم میز را به معنی واقعی در کشور اجرا کنیم.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه اگر ارز حاصل از صادرات در دوره تحریم به چرخه اقتصادی باز نمی‌گشت، ادامه مسیر سخت می‌شد، گفت: تحریم‌های ظالمانه محدودیت‌هایی به ما تحمیل کرد، اما نباید مانع تلاش و فکر کردن ما برای گذر از این مسیر دشوار شود. ارز حاصل از صادرات باید به کشور بازگردد و اگر قیدهای در این مسیر تنظیم می‌شود باید به‌گونه‌ای باشد که روند بازگشت ارز به دشواری انجام نشود.

دهنوی بر حمایت از صادرکنندگان واقعی و افرادی که در چرخه اقتصادی درست عمل می‌کنند، تاکید کرد.

کد خبر 896184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.