روزانه ۵۰ مورد تجاوز مرزی در خراسان رضوی اتفاق می‌افتد

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۵۰ مورد تجاوز مرزی در مرزهای این استان اتفاق می‌افتد که بیشتر این افراد دستگیر می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از استانداری، امیرالله شقمدری اظهار کرد: کمترین میزان ورود غیرمجاز اتباع از مرزهای خراسان رضوی گزارش می‌شود و در حال حاضر، روزانه حدود ۵۰ مورد تجاوز مرزی در مرزهای این استان اتفاق می‌افتد که بیشتر افراد دستگیر می‌شوند و قوانین موجود در این زمینه بازدارنده است.

وی از آغاز فصل نوینی در ساماندهی اتباع خبر داد و افزود: استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در این حوزه، در دستور کار قرار گرفته و نخستین مینی‌بوس سیار بیومتریک کشور برای شناسایی اتباع توسط استان خراسان رضوی راه‌اندازی شده است.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی گفت: بخش قابل‌توجهی از اتباع غیرمجاز، افرادی هستند که به‌صورت قانونی وارد کشور شده‌اند، اما پس از پایان مهلت اقامت، از کشور خارج نشده‌اند و به‌صورت غیرمجاز باقی مانده‌اند.

شنقدری با اشاره به نقش ویژه این استان در ساماندهی اتباع خارجی، گفت: چند روز پیش از آغاز جنگ ۱۲ روزه، به همراه استاندار به دیدار وزیر کشور رفتیم و درخواست کردیم بخشی از اختیارات ایشان در حوزه اتباع به استاندار واگذار شود که با موافقت همراه شد.

وی عنوان کرد: ما در خط مقدم رویارویی با اتباع هستیم و در عین حال، باید از ظرفیت‌های حضور آن‌ها نهایت استفاده را ببریم، اتباع مجاز تهدید محسوب نمی‌شوند و ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی ارزشمندی در میان آن‌ها وجود دارد که باید به‌درستی از آن بهره‌برداری شود.

معاون استاندار خراسان رضوی با تأکید بر اینکه واگذاری این اختیارات به استانداران، امکان تصمیم‌گیری سریع‌تر و مؤثرتر در حوزه تمدید اقامت و اعطای امتیازات به اتباع را فراهم می‌کند، ادامه داد: در حال حاضر در استان خراسان رضوی ۳۹۸ هزار تبعه مجاز و شناسایی‌شده حضور دارند و تقریباً همین تعداد نیز به‌صورت غیرمجاز سکونت دارند که عمده اتباع غیرمجاز از مرز سیستان و بلوچستان وارد کشور شده‌اند.

شنقدری با بیان اینکه کشور به ظرفیت‌های کارگری اتباع نیازمند است، تاکید کرد: در حوزه کارگری، ۴۵ شغل وجود دارد که حضور نیروی کار داخلی در آن‌ها کمتر است و باید از ظرفیت اتباع افغان در این مشاغل استفاده شود. امیدواریم با تفویض رسمی اختیارات، امکان جذب هدفمند سرمایه‌های انسانی و مالی اتباع فراهم شود.

وی به بعضی چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: گلایه‌هایی از سوی مردم درباره حضور اتباع غیرمجاز مطرح است، به‌عنوان نمونه در مشهد هفت مدرسه غیرمجاز ویژه افغان‌ها شناسایی شد که در آن‌ها خانه‌های مسکونی به کلاس‌های درس تبدیل شده و معلمان و دانش‌آموزان همگی از اتباع بودند و هیچ‌گونه ارتباطی با وزارت آموزش و پرورش نداشتند در این خصوص با همه عوامل این مدارس برخورد قانونی انجام گرفت.

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تقویت امنیت مرزها، اظهار کرد: اعتبارات ویژه‌ای برای استحکامات مرزی و هوشمندسازی مرزها در نظر گرفته شده است که ساخت دیوار هوشمند مرزی، بهره‌گیری از رادار، سامانه‌های الکترونیکی و دیگر فناوری‌های نوین، بخشی از این اقدامات هستند.

شنقدری تاکید کرد: تاکنون حدود ۶۵ کیلومتر از این دیوار مرزی احداث شده و زیرسازی برای ۴۰ کیلومتر دیگر آن نیز در حال انجام است، هم‌اکنون ارتش در سه جبهه مشغول احداث، تولید و نصب دیوار در نزدیکی جدار مرز است.

وی از تعاملات دوجانبه با مسئولان محلی افغانستان خبر داد و گفت: استاندار خراسان رضوی نیز به تازگی از مرز بازدید کرد و والی منطقه نیز به‌زودی به مشهد سفر خواهد کرد تا همکاری‌های مرزی با رویکردی تعاملی ادامه پیدا کند.

کد خبر 884979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.