پیش‌بینی برداشت ۱۱.۵ میلیون تن میوه‌های سردسیری و خشک در سال جاری

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی گفت: تولید ۱۱.۵ میلیون تن میوه‌های سردسیری و خشک از باغ‌های کشور در سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، داریوش سالم‌پور اظهار کرد: پیش‌بینی اولیه حاکی از تولید بیش از ۱۲.۵ میلیون تنی محصولات سردسیری و خشک در سال‌جاری بود، اما با احتساب خسارت عوامل جوی از قبیل سرمازدگی، طوفان، سیل، تگرگ و مشکلات گرده‌افشانی در باغ‌های بعضی از مناطق کشور در ابتدای بهار سال جاری برآوردها حاکی از برداشت حداقل ۱۱.۵ میلیون تن انواع محصولات سردسیری و خشک طی سال‌جاری است.

وی افزود: سطح باغ‌های میوه‌های سردسیری و خشک را بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: این سطح حدود ۶۰ درصد کل سطح باغات کشور است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: کل سطح باغ‌های کشور سه میلیون و ۱۶۵ هزار هکتار است که از این سطح دو میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار باغ‌های بارور و ۲۱۵ هزار هکتار باغ‌های جوان و غیربارور است که در سال‌های آینده به مرحله باردهی اقتصادی و تولید می‌رسند.

سالم‌پور تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ها و اهداف کلان وزارت جهاد کشاورزی و معاونت امور باغبانی، به‌طور متوسط سالانه حدود ۵ درصد به باغات ارقام تجاری و روز جهان، مقاوم به شرایط محیطی از قبیل شوری، خشکی و کم‌آبی و دارای ارزش افزوده بالای اقتصادی همچون گردو، پسته، بادام، گیاهان دارویی، سنجد و زیتون افزوده شده است.

وی ادامه داد: ظرف پنج سال اخیر بین ۱۷ تا ۲۰ درصد به تولیدات این ارقام افزوده شده است.

سالم پور درباره اهداف و برنامه‌های این دفتر در حوزه میوه‌های سردسیری و خشک نیز توضیح داد: سال جاری اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ در سطح ۸۶ هزار هکتار، سرشاخه کاری درختان میوه به‌ویژه درختان پسته، بادام، گردو، سیب و گیلاس در سطح ۱۷ هزار هکتار، و حذف و جایگزینی بیش از ۲۵ هزار هکتار از باغ‌های درجه ۳ هدف‌گذاری شده است.

وی اجرای طرح فراز انگور (ایستاده کردن تاکستان‌ها) در سطح ۹۲۵۰ هکتار و توسعه ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتاری باغ‌های دیم در اراضی شیب‌دار را نیز از دیگر برنامه‌های دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری نام برد.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک، طرح شناسنامه‌دار کردن باغات، توسعه تولید و استفاده از پایه و پیوندک‌های سالم و اصیل و نهال گواهی شده، تکمیل زنجیره‌های ارزش تولید تا عرضه، توسعه کشاورزی قراردادی، توسعه مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت، تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های فنی، به‌روزرسانی استانداردها و توسعه استفاده از فناوری‌های نوین در کلیه مراحل مطالعه تا بهره‌برداری از باغات را از جمله برنامه‌ها برای افزایش کمی و کیفی محصولات سردسیری و خشک برشمرد.

سالم پور تاکید کرد: مکانیزاسیون در باغ‌های میوه سردسیری و خشک به‌ویژه در مراحل برداشت و پس از برداشت باید توسعه بیشتری پیدا کند.

کد خبر 883833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.