۹۰ درصد چک ها در اردیبهشت سال جاری وصول شد

بانک مرکزی اعلام کرد: بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۹۳۱۷ هزار میلیارد ریال در اردیبهشت ماه در سامانه چکاوک مبادله‌ شد که از این میزان، بیش از ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره به ارزش ۷۹۷۵ هزار میلیارد ریال وصول شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از از بانک مرکزی، در این گزارش خلاصه‌ای از آمار چک‌های مبادله‌ای، وصولی و برگشتی بر اساس اطلاعات سامانه انتقال تصویر چک (چکاوک) در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به شرح ذیل ارائه شده است: چک‌های مبادله‌ای در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور بیش از ۹.۸ میلیون فقره چک به ارزشی حدود ۹,۳۱۷ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۲.۵ درصد و ۴۷.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در ماه مورد گزارش، در استان تهران حدود ۳.۱ میلیون فقره چک به ارزشی حدود ۴,۴۸۷ هزار میلیارد ریال مبادله شد. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، ۴۹/۱ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در سه استان تهران (۳۱ درصد)، اصفهان (۲ .۱۱ درصد) و خراسان رضوی (۶.۹ درصد) مبادله شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

در ماه مذکور ۶۰/۹ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۴۸.۲ درصد)، اصفهان (۷.۳ درصد) و خراسان رضوی (۵.۴ درصد) مبادله گردیده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

چک‌های وصولی

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور بیش از ۸.۸ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ۷,۹۷۵ هزار میلیارد ریال وصول شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۲۱.۱ درصد و ۴۶.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در ماه مذکور از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده به ترتیب ۸۹.۹ درصد و ۸۵.۶ درصد وصول شده است. درصد تعداد و مبلغ چک‌های وصول شده در فروردین ماه ۱۴۰۴ به ترتیب معادل /۹ ۹۰ درصد و ۸۶.۲ درصد و در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به ترتیب برابر ۹۱.۱ درصد و ۸۷.۸ درصد بوده است. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در استان تهران حدود ۲.۸ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ۳,۹۲۱ هزار میلیارد ریال وصول شد که از نظر تعداد ۹۰.۱ درصد و از نظر ارزش ۸۷.۴ درصد از کل چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۲.۲ درصد)، قم (۹۱.۵) درصد، خوزستان و کرمانشاه (هرکدام ۹۱ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۸۵.۵ درصد)، خراسان شمالی (۸۵.۸ درصد) و کردستان (۸۵/۹ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

در ماه مورد بررسی در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های البرز (۸۷.۴ درصد)، زنجان (۸۷.۲) درصد و گلستان (۸۶.۷ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۷۵.۷ درصد)، خراسان جنوبی (۷۶.۴ درصد) و خراسان شمالی (۷۶.۶ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های برگشتی

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور حدود یک میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ۱,۳۴۱ هزار میلیارد ریال برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۳۵.۹ درصد و ۵۳.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مذکور از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله شده به ترتیب ۱۰.۱ درصدد و ۱۴.۴ درصد برگشت داده شده است. درصد تعداد و مبلغ چک‌های برگشت داده شده در فروردین ماه ۱۴۰۴ به ترتیب معادل ۹.۱ درصد و ۱۲.۶ درصد و در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به ترتیب برابر ۸.۹ درصد و ۱۲.۲ درصد بوده است.

۹۰ درصد چک ها در اردیبهشت سال جاری وصول شد

در ماه مورد گزارش در استان تهران حدود ۳۰۳ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۵۶۶ هزار میلیارد ریال برگشت داده شد که از نظر تعداد ۹.۹ درصد و از نظر ارزش ۱۲.۶ درصد از کل چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۱۴.۴ درصد)، خراسان شمالی (۱۴.۲ درصد) و کردستان (۱۴.۱ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های گیلان (۷.۸ درصد)، قم (۸.۵ درصد)، خوزستان و کرمانشاه (هرکدام ۹ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل تعداد چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

در ماه مورد بررسی در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان، به ترتیب به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۲۴.۳ درصد)، خراسان جنوبی (۲۳.۶ درصد) و خراسان شمالی (۲۳.۴ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های البرز (۱۲.۶ درصد)، زنجان (۱۲.۸ درصد) و گلستان (۱۳.۳ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

چک‌های برگشتی به تفکیک علل

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور حدود ۹۷۷ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۱,۳۰۴ هزار میلیارد ریال به دلایل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در کل کشور از نظر تعداد ۹۷.۷ درصد و از نظر مبلغ ۹۷.۲ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلیل کسری یا فقدان موجودی بوده است.

در ماه مورد بررسی در استان تهران حدود ۲۹۵ هزار فقره چک به ارزشی حدود ۵۴۶ هزار میلیارد ریال به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت داده شده است. در واقع در استان تهران از نظر تعداد ۹۷.۳ درصد و از نظر ارزش ۹۶.۵ درصد از کل چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی بوده است. در ماه مورد بررسی در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل تعداد چک‌های برگشتی در استان، به ترتیب به استان‌های چهارمحال و بختیاری (۹۸.۸ درصد)، خراسان جنوبی (۹۸.۷ درصد) و زنجان (۹۸.۵ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های سیستان و بلوچستان (۹۶.۴ درصد)، کهگیلویه و بویراحمد (۹۶.۵ درصد) و البرز (۹۶.۹ درصد) کمترین نسبت تعداد چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل تعداد چک‌های برگشتی در استان را به خود اختصاص داده است.

در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور، بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک‌های برگشتی در استان، به ترتیب به استان‌های چهارمحال و بختیاری (۹۸.۹ درصد)، خراسان شمالی و خوزستان (هرکدام ۹۸.۸ درصد)، بوشهر، خراسان جنوبی، کرمان و کرمانشاه (هرکدام ۹۸.۷ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های اردبیل (۹۳.۹ درصد)، قزوین (۹۴.۸ درصد) و ایلام (۹۶.۲ درصد) کمترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به دلایل کسری یا فقدان موجودی به کل ارزش چک‌های برگشتی در استان را به خود اختصاص داده است.

چک‌های رمزدار وصولی

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور بیش از ۱۸۴ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ۱,۶۱۲ هزار میلیارد ریال وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب ۴۸.۹ درصد و ۶۴.۷ درصد افزایش داشته است. در ماه مورد بررسی در استان تهران حدود ۶۱ هزار فقره چک رمزدار به ارزشی حدود ۱,۰۱۵ هزار میلیارد ریال وصول شد. در ماه مذکور ۵۲ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران (۳۲.۹ درصد)، خراسان رضوی (۱۰.۳ درصد) و اصفهان (۸.۸ درصد) وصول شده است که بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنین ۷۶.۳ درصد از ارزش چک‌های مورد اشاره، در سه استان تهران (۶۳ درصد)، خراسان رضوی (۸.۱ درصد) و اصفهان (۵.۲ درصد) وصول شده است.

چک‌های وصولی برحسب عادی و رمزدار

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در کل کشور بیش از ۹ میلیون فقره چک وصول شد که از این تعداد بالغ بر ۸.۸ میلیون فقره عادی و حدود ۰.۲ میلیون فقره رمزدار بوده است.

بر این اساس در کل کشور ۹۸ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی، عادی و ۰.۲ درصد رمزدار بوده است. در ماه مورد بررسی در کل کشور بالغ بر ۹,۵۸۷ هزار میلیارد ریال چک وصول شد که بیش از ۷,۹۷۵ هزار میلیارد ریال آن چک عادی و حدود ۱,۶۱۲ هزار میلیارد ریال چک رمزدار می‌باشد.

به عبارتی در کل کشور ۸۳.۲ درصد از کل ارزش چک‌های وصولی، عادی و ۱۶.۸ درصد رمزدار بوده است.

کد خبر 882778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.