حسین ضیایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه بستنی سالم باید با شیر پاستوریزه تهیه و در محیطی بهداشتی تولید و نگهداری شود، اظهار کرد: بهتر است در تولید بستنی از رنگها و طعمدهندههای طبیعی زعفران، کاکائو و عصاره میوهها استفاده شود و به مصرفکنندگان بستنی توصیه میشود این محصول را فقط از فروشگاههای معتبر و دارای مجوز بهداشتی تهیه کنند.
وی افزود: بستنی ناسالم به طور معمول در شرایط غیربهداشتی و با شیر خام، غیرپاستوریزه تولید میشود این بستنیها ممکن است آلوده به باکتریهایی اشرشیاکُلی باشد که میتواند موجب اسهال و استفراغ بهویژه در کودکان شود.
کارشناس آزمایشگاه سازمان غذا و دارو ادامه داد: استفاده از رنگهای مصنوعی در تولید بستنی میتواند برای کودکان موجب بروز عوارض بیش فعالی و حساسیت شود.
ضیایی تصریح کرد: هرچند بعضی رنگهای مصنوعی سانست یلو و تارترازین در فهرست رنگهای مجاز قرار دارد، اما استفاده از آنها در بستنی که کودکان مصرفکننده آن هستند ممنوع است، زیرا میتواند باعث بروز واکنشهای بیشفعالی و حساسیت شود، بنابراین توصیه استفاده از رنگهای طبیعی است
وی خاطرنشان کرد: خانوادهها باید محصولات را از فروشگاههای معتبر و دارای مجوز بهداشتی تهیه کنند و به برچسبهای سلامت و تاریخ انقضا توجه ویژه داشته باشند.
کارشناس آزمایشگاه سازمان غذا و دارو اضافه کرد: به خانوادهها توصیه میشود از خرید بستنی، یخمکهای فلهای و بدون بستهبندی مناسب خودداری کنند، دقت به رنگ، طعم و ظاهر طبیعی این محصولات، به حفظ سلامت کودکان کمک میکند.
ضیایی با بیان اینکه اگر بستنی در شرایط غیربهداشتی تولید یا نگهداری شود ممکن است آلوده به باکتری اشرشیاکُلی شود، گفت: این باکتری موجب مسمومیتهای غذایی میشود، همچنین میتوانند باعث اسهال، استفراغ و عوارض جدیتر به ویژه در کودکان شود و رعایت بهداشت در تمام مراحل تولید و نگهداری بستنی برای پیشگیری از این خطر بسیار حیاتی است.


نظر شما