ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه بیست‌وششم خرداد_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آغاز برخورد با پادوهای داخلی اسرائیل» نوشت: «همزمان با شروع حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، فرماندهی انتظامی کل کشور موفق به دستگیری عناصر نفوذی و وابسته به رژیم منحوس صهیونیستی در برخی شهرهای کشور شده است.

سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور روز یکشنبه در ارتباط تصویری با خبر ساعت ۱۴ شبکه یک سیما درباره کشف بمب و مواد منفجره از خانه تیمی موساد در کرج، گفت: خوشبختانه با اطلاعات خوبی که مردم از طریق ۱۱۰ در اختیار واحدهای پلیس قرار دادند، تعدادی از این واحدها کشف و برخورد شد. از جمله در خبری که شما اشاره کردید در البرز که همکاران عزیز من با اطلاع مردم و ورود سریعی که انجام دادند، هم توانستند مواد منفجره کشف و ضبط کنند و هم تعدادی را دستگیر کنند. این نه‌تنها در البرز، بلکه در بعضی از دیگر جاها هم ساری و جاری بوده است و همکاران عزیز من توانستند این بخش را کشف کنند.

رادان ضمن توصیه به مردم برای همکاری با پلیس افزود: از مردم عزیز می‌خواهم دقت داشته باشند، هرگونه موضوع مشکوکی را در همسایگی، در مجتمع‌ها و در هر واحدی که دیدند و احساس کردند که حرکات اینها مشکوک است، رفت‌وآمدهای جدیدی در واحدی است، یا رفت‌وآمدهای غریبانه‌ای صورت می‌گیرند، حتماً به فوریت و با آدرس دراختیار همکاران ۱۱۰ قرار بدهند.

وی تصریح کرد: همچنین درخواست می‌کنم از افرادی که ملک یا ساختمان‌های خودشان را ظرف چندماه گذشته به صورت متعارف یا غیرمتعارف در پوشش واحد مسکونی، شرکت، چه کوتاه‌مدت و چه بلندمدت در اختیار کسی یا کسانی قرار داده‌اند، با فوریت به ۱۱۰ اطلاع بدهند و همچنین دقت داشته باشند که تعدادی از این خائن‌ها با پرواز برخی از ریزپرنده‌ها به دنبال این هستند که پدافند کشور را مشغول کنند؛ لذا این‌گونه حرکات و خودروهای مشکوک را اطلاع بدهند.

فرمانده کل انتظامی کشور ادامه داد: چند دستگاه خودرو کشف شده است که حامل ریزپرنده و بعضی از پهپادهای تاکتیکی بوده است که این هم توسط مردم به ما اطلاع داده شده است. درخواست دارم اینها را هم با دقت بیشتر در رفت‌وآمدهایشان در کنترل‌هایی که می‌گذارند، توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی هم این نوع خودروها در فضای مجازی بارگذاری شده است که مردم می‌توانند مشاهده کنند.

رادان عنوان کرد: خوشبختانه مرکز مدیریت تحلیل داده‌های ما، شبکه‌های اجتماعی ما، شبکه‌های اجتماعی صهیونیستی که مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است، حکایت از ۵۰ درصد وحشت در درون صهیونیست‌ها را اعلام می‌کند و بالعکس شبکه‌های ما وفاق و همدلی، شور و شعف را از مردم مشاهده کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: دستور قاطع‌تر در برخورد با سارقین و ارازل و اوباش صادر شده است و حتی اگر این دسته از افراد در مکان‌هایی که مورد اصابت قرار می‌گیرد، حضور پیدا کنند، با برخورد قاطعانه پلیس روبه‌رو خواهند شد. اگرچه در آنجا هم نباشند، همکاران ما به دنبال آنها هستند و به مردم اطمینان می‌دهم که قاطعانه با این دسته از افراد هم برخورد شود.

گفتنی است، دفتر سخنگوی فراجا روز یکشنبه اعلام کرد: با تلاش نیروهای سازمان اطلاعات پلیس استان البرز دو نفر از اعضای تیم تروریستی موساد که در خانه‌ای تیمی اقدام به ساخت بمب، مواد منفجره، تله انفجاری و تجهیزات الکترونیک در ساوجبلاغ می‌کردند، دستگیر شدند.

دادستانی کل کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: پیرو اطلاعیه نخست که در صبح روز جمعه ۲۳ خرداد صادر شد، قویاً تاکید می‌نمائیم که با توجه به استمرار شرارت‌های رژیم منحوس صهیونیستی علیه کشورمان، با کلیه‌ی عناصری که به انحای مختلف با متخاصمین به‌ویژه باند تبهکار و فاجر صهیونیستی همدستی و همکاری می‌کنند و ایضاً سعی در ارعاب و ارهاب مردم دارند، وفق قانون با قاطعیت برخورد خواهد شد و مجرمین با اشد مجازات روبه‌رو خواهند شد.»

ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آماده‌ایم ماه‌ها موشک باران کنیم» نوشت: «تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران و رویارویی با کشورمان، وارد سومین روز پیاپی شد. سه روزی که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به اقدام جنایتکارانه این رژیم شرور، در عملیاتی ترکیبی و تلافی‌جویانه، موشکی و پهپادی و با عبور از سامانه‌های متعدد پدافندی صهیونیست‌ها و شرکایش بارها و بارها قلب تل‌آویو، حیفا و دیگر مراکز نظامی این رژیم را شکافت و تا عمق سرزمین‌های اشغالی را پیش رفتند. درباره تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، و زمان توقف آن تاریخ دقیقی را نمی‌شود، تخمین زد. هرچند که سران این رژیم از حمله دوهفته‌ای یاد کرده‌اند، اما هر متغیر جدیدی می‌تواند این زمان را دستخوش تغییر کند. با این حال فرماندهان جدید نظامی می‌گویند ایران آمادگی دارد تا ماه‌ها بدون وقفه و هر شب و روز اسرائیل را با موشک‌های بالستیک و هایپرسونیک موشکباران کند. سران رژیم صهیونی شاید با تصورات باطل خود فکر می‌کردند، با ترور و حذف فرماندهان ارشد نظامی، پاسخ ایران را دچار وقفه کنند، اما اقدام بموقع نیروهای مسلح نشان داد، جانشینان جدید فرماندهان شهید، بسیار پرانگیزه و عملیاتی، روز و شب صهیونیست‌ها برایشان تیره و تار خواهند کرد.

پاسخ مشروع و مقتدرانه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تداوم حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مراکز و مناطقی از کشور، از بامداد و عصر یک‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ برای دومین و سومین بار از سرگرفته شد و مناطقی از سرزمین‌های اشغالی مورد حمله پهپادی - موشکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. چند ساعت پس از اجرای موج ششم «وعده صادق ۳»، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران موج دیگری از حملات پهپادی - موشکی را به سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد و شهرهای اشدود و تل آویو هدف قرار گرفت. در این موج، موشک‌های بالستیک ایرانی با عبور از چندین لایه دفاعی، به نقاط تعیین شده برخورد کردند. همچنین تعدادی از موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به مناطق مختلفی در شمال، جنوب و شرق سرزمین‌های اشغالی برخورد کردند.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) روز گذشته در اظهارنظری کوتاه گفت: در تداوم عملیات‌های غرورآفرین نیروهای مسلح مقتدر و آماده ایران اسلامی، سلسله عملیات‌ها تا پشیمانی کامل دشمن صهیونیستی ادامه دارد. سردار سرلشکر پاسدار «علی شادمانی» با بیان اینکه عملیات‌های نیروهای مسلح علیه رژیم اشغالگر صهیونی تا پشیمانی کامل دشمن، کوبنده‌تر ادامه دارد، تصریح کرد: در تداوم عملیات‌های غرورآفرین نیروهای مسلح مقتدر و آماده ایران اسلامی، این سلسله عملیات‌ها تا پشیمانی کامل دشمن جنایت‌کار و متجاوز صهیونیستی، به مراتب وسیع‌تر و کوبنده‌تر از قبل ادامه خواهد یافت.

به تأیید منابع خبری بر اثر اصابت پهپادها و موشک‌های ایرانی، چندین ساختمان در تل آویو تخریب و دچار آتش سوزی شده است. در پی حمله پهپادی - موشکی ایران، آژیر ممتد خطر در مناطق مختلف در سرزمین‌های اشغالی به صدا در آمد و میلیون‌ها اسرائیلی مجبور شدند به پناهگاه‌ها بروند. قطع برق در تعدادی از شهرک‌های صهیونیست نشین در پی حمله پهپادی - موشکی ایران گزارش شده و رسانه‌های اسرائیلی نیز از شنیده‌شدن صدای چندین انفجار در مناطق اطراف فرودگاه بن‌گوریون و شرق تل‌آویو خبر داده‌اند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته همچنین در پی شهادت فرماندهان ارشد نیروی هوافضای سپاه در جنایت بامداد روز جمعه رژیم صهیونیستی در پیامی تأکید کرد: عملیات وعده صادق ۳ تنها آغاز مسیر «انتقام ملی» است و رژیم صهیونیستی بداند که دوران جنایت بی‌پاسخ به پایان رسیده است.

در پیام روابط عمومی سپاه آمده است: شهادت مظلومانه و پرافتخار جمعی از فرماندهان برجسته و ارشد نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (همراهان سردار بزرگوار سردار حاجی زاده) سرداران والامقام شهیدان: محمود باقری، داوود شیخیان، محمدباقر طاهرپور، منصور صفرپور، مسعود طیب، خسرو حسنی و جواد جرس را در جنایت آفرینی‌های تروریستی و بزدلانه اخیر رژیم جنایتکار صهیونیستی در بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، را به محضر مقدس حضرت ولی‌عصر (عج)، نایب برحقش مقام عظمای ولایت و رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز (مدظله‌العالی)، خانواده‌های معزز و صبار شهیدان، فرماندهان و کارکنان غیور نیروی هوافضای سپاه و عموم ملت شریف و مقاوم ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض می‌نمائیم. بی‌تردید مجاهدت‌های این شهدای گران‌قدر برای همیشه در حافظه تاریخی ملت ایران، به‌ویژه در کارنامه درخشان نیروی هوافضای سپاه، ماندگار و منشأ جوشش و حرکت نسل‌های آینده این نیرو بلکه آحاد جوانان این سرزمین در مسیر ایثار و فداکاری برای دفاع از انقلاب و نظام اسلامی و عزت و امنیت ایران و ایرانی خواهد بود و راه نورانی و پرفروغ آنان توسط همرزمانشان با صلابت و قدرت مضاعف ادامه خواهد یافت.»

ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «شخم می‌زنیم» را برگزید و نوشت: «شامگاه شنبه ۲۴ خرداد، دور دوم عملیات «وعده صادق ۳» آغاز شد و در چند موج، این حملات تا ساعاتی بعد - بامداد یکشنبه ۲۵ خرداد - ادامه یافت. این دور از حملات یک عملیات ترکیبی بود که با استفاده از پهپادها و انواع موشک‌ها انجام گرفت.

به گزارش «وطن امروز»، اوضاع جنگ اسرائیل با ایران آنطور که صهیونیست‌ها انتظارش را داشتند پیش نمی‌رود. عملیات تهاجمی ایران هر بار گسترده‌تر، دقیق‌تر و سنگین‌تر می‌شود. ساعت حوالی ۲۳:۳۰ دقیقه شامگاه ۲۴ خرداد، موج دیگری از موشک‌های ایرانی در قالب عملیات «وعده صادق ۳» روانه سرزمین‌های اشغالی شد. البته این بار پهپادها نیز موشک‌ها را همراهی می‌کردند.

چند دقیقه بعد کیلومترها آن طرف‌تر، نگاه‌ها به شهر بندری حیفا معطوف شده بود. «قلب انرژی رژیم صهیونیستی» که با تأسیسات نفتی، پالایشگاه، ذخایر نفت و آمونیاک و مراکز استراتژیک اهمیت بسیاری برای صهیونیست‌ها دارد. این شهر ساحلی مهم، در موج اول حملات ایران، نشانه گرفته شد. به‌رغم سانسورهای شدیدی که ارتش اشغالگر قدس درباره اخبار جنگ ایجاد کرده است، خیلی زود مشخص شد موشک‌های ایرانی به اهداف برخورد کرده‌اند، چرا که شعله‌های زبانه کشیده از پالایشگاه استراتژیک حیفا، از کیلومترها دورتر دیده می‌شد. همزمان با حیفا، تل‌آویو نیز زیر ضربات موشکی و پهپادی ایران قرار گرفت؛ مرکز اقتصادی و علمی رژیم صهیونیستی که تا قبل از اعلام بیت‌المقدس (اورشلیم) به عنوان پایتخت اسرائیل، مرکز سیاسی این رژیم نیز به شمار می‌رفت و در یک کلام، مهم‌ترین شهر رژیم صهیونیستی است.

حملات ایران در چند موج تا ساعاتی از بامداد ادامه یافت. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در دقایق آغازین شروع عملیات موشکی سپاه بیانیه‌ای صادر کرده بود، پس از انجام موج اول عملیات بیانیه دیگری صادر کرد و در آن نوشت: در استمرار عملیات تهاجمی - ترکیبی «وعده صادق ۳» در پاسخ به شرارت‌ها و تعرض‌های رژیم صهیونی، تأسیسات تولید سوخت جنگنده‌ها و مراکز تأمین انرژی رژیم با انبوهی از پهپادها و موشک‌ها هدف قرار گرفت.

این بیانیه تاکید کرد: عملیات تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صورت تداوم شرارت‌ها و تعرضات، سهمگین‌تر و گسترده‌تر ادامه خواهد داشت.

این بیانیه افزود: سامانه پدافند هوافضای سپاه تحت فرماندهی شبکه یکپارچه و قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور موفق به رهگیری و انهدام ۳ فروند موشک کروز، ۱۰ فروند پهپاد و ده‌ها فروند ریزپرنده متجاوز ارتش صهیونیستی در مناطق درگیر کشور شده است.

موج دوم ساعت ۱:۳۰ بامداد انجام شد و موج سوم نیز از ساعت ۳ بامداد به مرحله اجرا گذاشته شد که در این مرحله، پهپادها نیز وارد سرزمین‌های اشغالی شدند و عملیات ترکیبی ایران، صهیونیست‌ها را بیش از پیش سردرگم کرد. همزمان یمنی‌ها نیز با چند فروند موشک فراصوت «فلسطین ۲»، بندر ایلات را مورد هدف قرار دادند تا همزمان از شرق تا غرب سرزمین‌های اشغالی در تیررس موشک‌های محور مقاومت قرار گیرد.

با ورود پهپادها به حریم سرزمین‌های اشغالی، رسانه‌های اسرائیلی از حملات پهپادی گسترده ایران به شرق فلسطین اشغالی و به صدا درآمدن آژیر حمله هوایی در چندین شهرک خبر دادند. همچنین برخی رسانه‌های عبری نیز گزارش دادند پهپادهای انتحاری ایران به سمت پایگاه هوایی رامات دیوید در حرکت هستند.

تا اینجای کار چند مرکز مهم در شهرهای حیفا، تل‌آویو و مناطقی در شمال، غرب و شرق این رژیم مورد هدف قرار گرفتند که مهم‌ترین این اهداف پالایشگاه حیفا، پژوهشگاه علوم (فیزیک و شیمی) وایزمن در رخووت و منطقه بات یام در حومه تل‌آویو بودند. حملات هدفمند ایران در دور دوم عملیات «وعده صادق ۳» مراکز عمده انرژی، اقتصاد و اطلاعات رژیم صهیونیستی را نشانه گرفته بود. پالایشگاه نفت حیفا در شمال اسرائیل، تأمین‌کننده بیش از ۶۰ درصد سوخت مصرفی رژیم است؛ از بنزین و دیزل گرفته تا سوخت جت برای نیروی هوایی. با آسیب دیدن این تأسیسات در حملات موشکی و پهپادی ایران، اسرائیل با بحران جدی سوخت مواجه می‌شود. هواپیماها دچار اختلال حمل‌ونقل شده و صنایع و تأمین انرژی در سرزمین‌های اشغالی بحرانی خواهد شد. در واقع حمله به حیفا ضربه‌ای اساسی به ستون فقرات انرژی و اقتصاد و البته نظامی رژیم صهیونیستی بود.

پژوهشکده علوم وایزمن اسرائیل نیز که از آن با عنوان مرکز علمی - اطلاعاتی رژیم نام برده می‌شود، از جمله اهداف عملیاتی ایران در دور دوم عملیات «وعده صادق ۳» بود. مؤسسه وایزمن یکی از پژوهشگاه‌های علمی - دولتی اسرائیل در حوزه فیزیک، شیمی و علوم جدید است که ارتش اسرائیل از نتایج پژوهش‌هایش استفاده گسترده‌ای می‌کند.

این مؤسسه قدمتی بیش از عمر رژیم منحوس صهیونیستی دارد و توسط عزر وایزمن نخستین رئیس رژیم اشغالگر در سال ۱۹۳۴ تأسیس شده است؛ پژوهشگاهی در شهر رخووت ۱۴ کیلومتری جنوب تل‌آویو که از آن با عنوان مغز علمی ارتش و صنایع پیشرفته دفاعی این رژیم نام برده می‌شود. در واقع ایران در حمله به مؤسسه وایزمن، ضربه‌ای اساسی به پشتوانه علمی و تربیت نیروهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی وارد کرد.

در حملات بامداد ۲۵ خرداد ایران به سرزمین‌های اشغالی، علاوه بر ضربات شدید به شریان اقتصادی، انرژی، علمی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، تلفات قابل توجهی نیز به صهیونیست‌ها وارد آمد. فقط در بیت یام که نزدیک تل‌آویو است، به اذعان مسؤولان محلی، ۶۱ ساختمان توسط موشک‌های ایرانی آسیب دید که در این میان ۶ ساختمان به طور کامل تخریب شد.

همچنین موشک ایرانی به طور مستقیم یکی از برج‌های بلند در منطقه موسوم به «تل‌آویو بزرگ» را هدف قرار داد که باعث خسارات و تلفات بسیاری به صهیونیست‌ها شد. یکی از مسائلی که باعث بهت و حیرت رسانه‌های عبری و بین‌المللی شده، قدرت انفجاری موشک‌های ایرانی است. در همین باره خبرگزاری فرانسه گزارش داد تخمین زده می‌شود برخی موشک‌های ایرانی کلاهک‌هایی به وزن ۱.۵ تن داشتند. برخی منابع آگاه نیز اطلاع دادند ایران از موشک‌های عماد، قدر و خیبرشکن در حمله به حیفا و تل‌آویو استفاده کرده است. همچنین گزارش‌ها حکایت از استفاده نیروی هوافضای سپاه از موشک‌های بالستیک تاکتیکی و هدایت‌پذیر سوخت جامد حاج‌قاسم دارد.

در نهایت با روشن شدن هوا و بالا آمدن آفتاب روز ۲۵ خرداد، در یک جمع‌بندی کلی عنوان شد صهیونیست‌ها در شب پشت سر گذاشته ۱۱ کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح داده‌اند و ۳۸ نفر نیز همچنان زیر آوار مانده‌اند. البته این آماری بود که از سوی منابع عبری منتشر شد و به حتم آمار واقعی بسیار بیشتر است.»

ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «شمشیر داموکلس بر سر ۳۶ کشور» را برگزید و نوشت: «براساس سندی داخلی که به دست روزنامه «واشنگتن‌پست» رسیده است، دولت ترامپ در حال بررسی افزودن نام ۳۶ کشور دیگر به فهرست ممنوعیت سفر به آمریکاست؛ مگر آنکه این کشورها از معیارها و الزامات مشخص‌شده توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده پیروی کنند. دونالد ترامپ پیش‌تر در تاریخ چهارم ژوئن با امضای فرمانی، ورود شهروندان ۱۲ کشور را به خاک آمریکا ممنوع و اعلام کرده بود این اقدام برای محافظت در برابر «تروریست‌های خارجی» و دیگر تهدیدهای امنیتی ضروری است.

به نوشته واشنگتن‌پست، فهرست جدید شامل ۲۵ کشور آفریقایی، ازجمله برخی شرکای استراتژیک آمریکا مانند مصر و جیبوتی و همچنین کشورهایی در حوزه کارائیب، آسیای مرکزی و چندین کشور جزیره‌ای در اقیانوس آرام است.

انتشار این خبر در حالی صورت می‌گیرد که یک روز پیش از آن، اسرائیل با به‌کارگیری هواپیماهای جنگی و پهپادهایی که پیش‌تر به داخل ایران قاچاق شده بود، حملاتی را به قلب ساختارهای هسته‌ای و نظامی این کشور آغاز کرد تا تأسیسات کلیدی را هدف قرار داده و شماری از فرماندهان و دانشمندان ارشد را به قتل برساند.

در سندی که واشنگتن‌پست به آن دست یافته، آمده است که برخی از این کشورها «فاقد یک نهاد دولتی مرکزی ذی‌صلاح و آماده همکاری برای صدور اسناد هویتی معتبر یا دیگر اسناد سجلی» هستند یا از «فساد گسترده دولتی» رنج می‌برند.

دلیل دیگری که برای این تصمیم ذکر شده، شمار بالای شهروندان برخی از این کشورهاست که پس از ورود به آمریکا، بیش از مدت اعتبار ویزای خود در این کشور مانده‌اند. این کشورها تا ساعت هشت صبح روز چهارشنبه به وقت شرق آمریکا فرصت دارند تا برنامه اقدام اولیه خود را برای برآورده‌کردن الزامات وزارت امور خارجه ارائه دهند.

این طرح احتمالی، پیش از اجرائی‌شدن نیز با انتقادهایی از سوی سازمان‌های حقوق‌بشری و قانون‌گذاران دموکرات مواجه شده است. منتقدان معتقدند این سیاست، اقدامی تبعیض‌آمیز و یادآور فرمان‌های اجرایی جنجالی دولت ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او است که با چالش‌های حقوقی گسترده‌ای روبه‌رو شد. آنها همچنین هشدار می‌دهند که قراردادن نام متحدان کلیدی آمریکا در این فهرست می‌تواند به روابط دیپلماتیک و همکاری‌های امنیتی دوجانبه آسیب جدی وارد کند.

با این حال، حامیان این طرح در دولت تأکید می‌کنند که این معیارها نه براساس مذهب یا نژاد، بلکه یک پروتکل امنیتی ضروری برای اطمینان از همکاری کشورهای شریک در زمینه اشتراک‌گذاری اطلاعات و تأیید هویت شهروندانشان است و هدف نهایی، حفظ امنیت ملی آمریکا عنوان می‌شود.»

ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «سراب وعده‌های دیپلماتیک ترامپ» را برگزید و نوشت: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با قدرت گرفتن دوباره و ورود به کاخ سفید سه اولویت کوتاه‌مدت اوکراین، غزه و ایران را برای سیاست خارجی خود تعیین کرد که بتواند بر اولویت بلندمدت خود یعنی چین متمرکز شود. اکنون و در این لحظه هر سه این حوزه‌ها نه تنها دستاورد دیپلماتیکی را برای ترامپ به ارمغان نیاورده، بلکه سایه تشدید درگیری و جنگ و کشیده شدن دوباره آمریکا به خاورمیانه را در افق قرار داده است.

برنامه رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه این بود که بعد از حل و فصل این مسائل به سراغ چین برود. البته در نهایت مجبور شد در جنگ تعرفه‌ها علیه چین نیز کوتاه بیاید. زمانی که دونالد ترامپ در ژانویه برای دومین بار به عنوان رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا سوگند یاد کرد، به مخاطبان داخلی و جهانی‌اش گفت: «افتخارآمیزترین میراث من، صلح‌آفرینی و اتحاد بخشی از طریق قدرت خواهد بود.» اما امروز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ در حالی که نزدیک به پنج ماه از استقرار ترامپ در کاخ سفید می‌گذرد؛ تقریباً در هیچکدام از این سه پرونده توفیقی نداشته است؛ وضعیت مردم غزه روزبه‌روز بغرنج‌تر می‌شود؛ تبادل آتش بین روسیه و اوکراین ادامه دارد و مذاکرات هسته‌ای با ایران نه تنها به نتیجه‌ای نرسیده، بلکه از بامداد جمعه ۲۳ خرداد شاهد حملات تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه کشورمان هستیم؛ تجاوزی که ساعاتی بعد با پاسخ قاطع ایران مواجه شد.

از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ۱۴۰۳) ترامپ در ایالات‌متحده زمام امور را در دست دارد. ترامپ وعده داده بود جنگ در اوکراین را در ۲۴ ساعت پس از تحلیف پایان دهد، اما صلح همچنان حاصل نشده است. هرچند رئیس‌جمهور آمریکا کمی بعدتر در مصاحبه‌ای، ضمن عقب‌نشینی از اظهارات پیشین خود، تصریح کرد: «وقتی می‌گفتم ظرف یک روز جنگ اوکراین را تمام خواهم کرد، شوخی می‌کردم.» پس از پیروزی او در انتخابات، ترامپ مدعی شد که ظرف یک ماه، به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد. با گذشت تقریباً ۵ ماه از زمان روی کار آمدن دولت دوم ترامپ، جنگ در اوکراین همچنان ادامه دارد و انتقادات گسترده‌ای در خصوص نزدیکی او به روسیه شکل گرفته است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با افتخار می‌گوید تنها کسی است که می‌تواند با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین به توافق برسد. اما اکنون روسیه بیشترین تعداد پهپاد و موشک از زمان تهاجم تمام‌عیار سال ۲۰۲۲ را بر اوکراین فرود می‌آورد.

باوجود طرح‌ها و وعده‌های توخالی ترامپ، آتش‌بسی که دولت ترامپ میان اسرائیل و حماس در غزه ترتیب داده بود، ظرف چند هفته فروپاشید و اسرائیل بار دیگر بمباران‌های گسترده و محاصره کامل سه‌ماهه بر کمک‌های انسانی به غزه را آغاز کرد؛ آماری که نشان می‌دهد جنایت در حق فلسطینیان به بیش از ۵۵ هزار نفر رسیده است. این تحولات نشان‌دهنده ناکامی کامل تلاش‌های دیپلماتیک دولت ترامپ در مهار بحران انسانی و نظامی غزه است.

اما در مورد ایران، رئیس‌جمهور آمریکا با سیاست فشار و دیپلماسی جلو آمد؛ هم صحبت از بازگشت فشار حداکثری و احتمال حمله علیه تهران می‌کرد و هم خواهان برگزاری مذاکرات دیپلماتیک بود. در نهایت ۵ دور مذاکره بین ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم در رم و مسقط انجام گرفت و در حالی که قرار بود دور ششم مذاکرات برگزار شود، بعد از صدور قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی به همراهی آمریکا در شورای حکام و برخی لفاظی‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اسرائیل از فضای ایجاد شده استفاده کرد و حمله‌ای را علیه ایران آغاز کرد. در این بین در حالی که ترامپ مدعی بود می‌تواند بحران‌های جهانی را با دیپلماسی حل کند، موجی از تجاوز هوایی اسرائیل به ایران تنها چند ساعت پس از آن رخ داد که ترامپ از اسرائیل خواسته بود از حمله به ایران خودداری کند. مارکو روبیو، وزیر خارجه ترامپ، این حمله را «یک‌جانبه» توصیف و تاکید کرد آمریکا در آن دخالتی نداشته است، اما ترامپ خود اذعان کرد که از برنامه اسرائیل مطلع بوده و حتی هشدار داد که حملات بعدی «حتی بی‌رحمانه‌تر» خواهد بود.»

ایستادگی ایران؛ شخم می‌زنیم

کد خبر 876015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.