شهید طهرانچی، شهید چمران عصر حاضر بود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با بیان اینکه محمدمهدی طهرانچی یکی از چهره‌های بسیار به نام، پیشتاز و موثر در عرصه‌های پیشرفته علمی کشور بود، گفت: شخصیت ایشان شبیه دکتر چمران در عصر ما بود.

محمدرضا دهقانی‌اشکذری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در یزد ضمن تسلیت شهادت جمعی از فرماندهان ارشد سپاه، دانشمندان هسته‌ای، مردم، زنان و کودکان جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: شهید محمدمهدی طهرانچی شخصیتی بود که اگر شهید نمی‌شدند ابعاد وجودی ایشان هویدا نمی‌گشت، چرا که انسان به تمام معنا جامع الشرایط از حیث ایمان و عمل بود.

وی افزود: در سفری که شهید طهرانچی به یزد داشت، متوجه شدم که او همیشه آماده شهادت است و در سطح امنیتی بالایی بود و با شهادت مزد زحمات خود را گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: او از ۱۶ سالگی در جنگ حضور داشت و از رزمندگان و یادگاران دوره دفاع مقدس بود، هم‌رزمان ایشان در دوران نوجوانی شهید می‌شدند و ایشان نیز تا این اواخر همیشه آماده شهادت بودند.

دهقانی اشکذری ادامه داد: وی بعد از جنگ وارد حوزه علم و حوزه هسته‌ای شد و در علم فیزیک هسته‌ای بنیان‌گذار بسیاری از زیرساخت‌ها و تولید علم هسته‌ای بود، به همین خاطر از همان اوایل در لیست‌های ترور اسرائیل قرار داش و چند بار در این سال‌ها به ایشان سو قصد شده بود، حتی قبل از شهید علی‌محمدی هم گزینه ترور بود و شهید شهریاری هم دانشجو و شاگرد ایشان بود.

وی با بیان اینکه دکتر طهرانچی یکی از چهره‌های بسیار به نام، پیشتاز و مؤثر در عرصه‌های پیشرفته علمی کشور بود، گفت: شخصیت ایشان شبیه دکتر چمران در عصر حاضر بود و ایمان و عمل از ویژگی‌های مهمی بود که دکتر طهرانچی داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با بیان اینکه شهید طهرانچی در تمام سخنرانی‌هایی که در استان‌ها داشت، عمده صحبت‌هایش با محوریت قرآن بود، گفت: وقتی از او پرسیدم که شما کجا این ایده‌های قرآن را دریافت می‌کنید و در حوزه علم به کار می‌برید، گفت: «اصلاً من با سوال به سمت قرآن می‌روم و بیش از ۳۰ سال است که پای درس مفسران قرآن نشسته‌ام.»

دهقانی‌اشکذری ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های مهم او که موجب شد که باور و ایمان قلبی‌اش خیلی استوار بماند، ولایت پذیری او بود و اگر نکته‌ای از سخنان مقام معظم رهبری می‌شنید با همه وجود تلاش می‌کرد که قدری از این دغدغه رو کم کند.

وی گفت: در این مدتی که شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد مسئولی داشت، اسناد مختلفی را تدوین کرد که نشان داد که لایه لایه‌های این اسناد، راهکارها، کنش‌ها، بستر کاری و نگاهش به منویات مقام معظم رهبری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد ادامه داد: زمانی که هوش مصنوعی مطرح شد، در دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی سند نوشت و در حوزه کوانتوم نیز کار شد و مجهزترین سیستم کوانتوم کشور شکل گرفت.

دهقانی اشکذری بیان کرد: در حوزه تحول‌خواهی در حوزه علم، علم مرجعیت‌ساز و تمدن‌ساز نیز دکتر طهرانچی یک سند تنظیم کرد که این سند نقشه راه حرکت نظام دانشی کشور خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بیان کرد: نکته بسیار مهم شخصیت دکتر طهرانچی تربیت همه‌جانبه جوانان کشور بود، ایشان دغدغه مهم او این بود که جوان این کشور هم در حوزه علمی، در حوزه مهارتی، حوزه تربیتی و فرهنگی باید رشد کند.

دهقانی‌اشکذری تصریح کرد: بیانیه تربیت اجتماعی که این شهید منتشر کرد، یک سند تاریخی در حوزه تربیت نسل جوان است، او صاحب سبک بود.

وی افزود: تراوشات ذهنی که او در این سال‌ها داشت، عمیق بود، زیرا برگرفته از قرآن بود، ایده‌هایی خلاقانه بود که این ایده‌ها و الهام اصلی آن از قرآن بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: امروز پرچم بلندی که این فرماندهان و دانشمندان بزرگ کشور برافراشتند، نقطه حرکت ما رو به سمت افق مهدوی را ترسیم کردند، بدون شک بر زمین نخواهد ماند.

دهقانی‌اشکذری ادامه داد: دانشگاه ما و سایر دانشگاه‌ها بدون شک راه این شهیدان بزرگوار را ادامه خواهند داد، در ایام عید غدیر، بیعت می‌کنیم با امیرالمومنین (ع که ادامه دهنده خون شهدا باشیم و امیدواریم تاوان این خون‌ها ظهور حضرت مهدی (عج) باشد

کد خبر 875481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.