استقبال مشاور وزیر فرهنگ از نمایش حماسی «افسانه سیاوش»

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بازدید از نخستین نمایشگاه تخصصی «تَن‌پوشِ پهلوان» رفت و گفت: خوب است با نگاهی معاصر به اسطوره‌های شاهنامه، آثار نو و خلاقانه‌تری از این گروه هنری روی صحنه بیاید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی احمدی، مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی این وزارتخانه به بازدید از نخستین نمایشگاه تخصصی طراحی صحنه، لباس و آکسسوار نمایش‌های موزیکال «هفت‌خان اسفندیار» و «نبرد رستم و سهراب» با عنوان «تَن‌پوشِ پهلوان» پرداخت.

وی در حاشیه این نمایشگاه گفت: پوشش‌ها و طراحی‌های ارائه‌شده در این نمایشگاه، نشانه‌هایی از ارزش‌های فرهنگی و ملی ما هستند. این نمایشگاه نه‌تنها در خدمت هنر و زیبایی‌شناسی است، بلکه به تبیین مفاهیمی، چون ملی‌گرایی و حفظ هویت ایرانی می‌پردازد.

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شاهنامه فردوسی یکی از پشتوانه‌های تمدن ما ایرانیان است. فردوسی با زبان فارسی و روایت‌های اساطیری‌اش، مانعی شد برای فراموشی زبان و تمدن ایرانی. دکتر هیکل، دانشمند مصری، زمانی گفته بود که ایران فردوسی داشت و ما نداشتیم؛ همین باعث شد ایرانی‌ها مسلمان شوند، اما عرب نشوند، در حالی که تمدن مصر در اثر عربی شدن، هویت پیشین خود را از دست داد.

احمدی تأکید کرد: «بخشی از شاخص‌های تمدن ایرانی در شاهنامه نهفته است. باید این اثر ارزشمند را از دو مسیر؛ یکی از طریق ادبیات و دیگری از راه هنرهای سمعی و بصری به جامعه منتقل کردT چراکه تأثیر زبان هنر از زبان خطابه بیشتر است. همچون داستان رستم و سهراب اگر در قالب نمایشی تصویری ارائه شود، تأثیرگذاری آن چندین برابر خواهد بود.

وی با اشاره به دو نمایش اخیر حسین پارسایی گفت: این نمایش‌ها را باید نمایش‌های جدی فرهنگی دانست که در قالبی هنری، هویت ملی ما را به تصویر می‌کشند. طراحی لباس‌ها در این آثار با دقت هنری بالایی صورت گرفته و هر لباس متناسب با شخصیت و ویژگی‌های کاراکترها طراحی شده است. این موضوع اهمیت فراوانی دارد، چون اگر پوشش با شخصیت تطابق نداشته باشد، باورپذیری از بین می‌رود.

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «این نوع دقت در طراحی، نشان‌دهنده بلوغ هنری در تولید آثار نمایشی است. از پارسایی برای این تلاش ارزشمند قدردانی می‌کنم. حتی یک حمایت کلامی از چنین آثاری می‌تواند بسیار مؤثر باشد. ورود او به حوزه تاریخ ایران در قالب هنر بسیار ضروری است، چرا که بخشی از جوانان ما آشنایی کافی با تاریخ ایران ندارند.

احمدی با تأکید بر اهمیت تداوم این مسیر گفت: «آثاری همچون نمایش‌های پارسایی به معرفی هویت و قدرت تمدن ایرانی کمک می‌کنند. امیدوارم این مسیر با قدرت ادامه پیدا کند.

وی درباره نمایش موزیکال «افسانه سیاوش»، سومین اثر از سه‌گانه اساطیری حسین پارسایی اظهار داشت: خوب است با نگاهی معاصر به اسطوره‌های شاهنامه، آثار نو و خلاقانه‌تری از این گروه هنری روی صحنه بیاید.

لازم به‌ذکر است؛ در روزهای اخیر سیدمحمود شبیری (تهیه‌کننده) از آغاز پیش‌تولید نمایش موزیکال «افسانه سیاوش» سومین اثر از سه‌گانه اساطیری حسین پارسایی در زمستان سال ۱۴۰۴ خبر داده بود.

نمایشگاه «تَن‌پوشِ پهلوان» بر اساس طراحی‌های آثار صحنه‌ای پرمخاطب حسین پارسایی و به تهیه‌کنندگی سیدمحمود شبیری و حسین پارسایی برگزار شده است.

این نمایشگاه شامل بخش‌هایی متنوع از جمله عکس‌هایی از بازیگران با لباس و گریم شخصیت‌ها، اسکیس‌ها و نقاشی‌های طراحی صحنه و لباس، کانسپت‌های اولیه، ویدئوهایی از پشت‌صحنه و بیش از ۲۰۰ قطعه لباس و آکسسوار اصلی این دو نمایش است.

این نمایشگاه توسط مؤسسه فرهنگی‌هنری حریر هنر شرق و با مشارکت خانه هنرمندان ایران، از نوزدهم تا بیست‌وسوم خرداد ۱۴۰۴، هر روز از ساعت ۱۴ تا ۲۱ در گالری استاد ممیز و گالری زمستان خانه هنرمندان ایران پذیرای علاقه‌مندان است.

کد خبر 874392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.