انجام ۱۳۳ درصد تعهدات با ایجاد ۷۲ هزار شغل برای معلولان کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور از ثبت رکورد اشتغال زایی برای افراد دارای معلولیت براساس سهمیه سالانه، خبر داد و گفت: سال گذشته با ایجاد ۷۲ هزار شغل برای جامعه هدف موفق به تحقق ۱۳۳ درصد تعهدات اشتغال زایی سازمان شدیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان بهزیستی کشور، سیدجواد حسینی که به منظور شرکت و سخنرانی در هجدهمین اجلاس بین‌المللی سالانه کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت(CRPD) در مقر سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده، در دیدار با امیرسعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل، اظهار کرد: سهمیه سازمان بهزیستی برای ایجاد اشتغال در سامانه ملی «رصد» ۵۵ هزار شغل بود که با ایجاد ۷۲ هزار فرصت شغلی برای زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت،، ۳۳ درصد نیز بیشتر از تعهد سازمانی، اشتغالزایی کردیم.

وی افزود: در زمینه اشتغال معلولان، قانونی داریم که ۳ درصد از ظرفیت استخدامی دستگاه‌های دولتی باید به این گروه اختصاص داده شود و سال گذشته برای نخستین بار، آزمون استخدامی اختصاصی معلولان را برگزار کردیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت اجرای کامل قانون به‌کارگیری افراد معلول در دستگاه‌های اجرای، در ۱۰ سال گذشته باید ۵ هزار و ۱۰۰ نفر نفر استخدام شوند بنابراین با اخذ مجوزهای لازم، آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت با ظرفیت ۵ هزار و ۱۰۰ نفر را برگزار کردیم.

وجود ۱۰ میلیون معلول در کشور

حسینی گفت: استاندارد جهانی جمعیت دارای معلولیت حدود ۱۵ درصد است، اما پیمایش جامع ملی را در ۲۳ استان و با مطالعه ۲۳۹ هزار خانوار انجام دادیم و برخلاف سرشماری عمومی که تنها وجود معلولیت را ثبت می‌کند، این پیمایش داده‌های چندلایه ارائه می‌دهدو نتایج آن نشان داد نزدیک به ۱۰ میلیون نفر معادل ۱۱.۵ درصد جمعیت حداقل یک نوع معلولیت دارند.

وی ادامه داد: از این تعداد، یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری ماهانه از سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند که بر اساس «دهک درآمدی» و «بعد خانوار» تعیین می‌شود ضمن اینکه به هشت میلیون نفر نیز خدمات مشاوره‌ای، مددکاری، ژنتیکی و توانبخشی مانند فیزیوتراپی ارائه می‌شود.

حسینی تصریح کرد: در حوزه اجتماعی، سالانه ۶۷ هزار مورد تصادف منجر به معلولیت در کشور روی می‌دهد که نرخ آن نسبت به جمعیت، بالاتر از میانگین جهانی است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سازمان بهزیستی مرجع ملی کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD)، است و ضروری است دستاوردهای ایران در عرصه بین الملل مطرح شود.

سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، شامگاه شنبه هفدهم خرداد به منظور شرکت و سخنرانی در هجدهمین اجلاس بین‌المللی سالانه کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت(CRPD) عازم نیویورک شد.

موضوع اجلاس هجدهم؛ تقویت آگاه‌سازی عمومی از حقوق و کمک افراد دارای معلولیت به توسعه اجتماعی منتهی به اجلاس جهانی اجتماعی است

کد خبر 873832

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.