تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، گفت: لازم است با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش دهیم و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر لزوم کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا اظهار کرد: یک بعد غذایی که تأمین می‌شود میزان کالری مورد نیاز برای مردم به ویژه در سنین کودکان است، به طور معمول آنچه که یک غذای کامل را تشکیل می‌دهد شامل قند، چربی، پروتئین و ویتامین‌ها هستند، اینکه نسبت این موارد چقدر باشد، میزان کالری را تشکیل می‌دهد و دانش در اینجا بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، افزود: اگر دانش تنها سراغ بازار رود، چه اتفاقی می‌افتد؟ بی‌تردید چاقی و کبد چرب در کودکان و همچنین فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌ها در بزرگسالان را شاهد خواهیم بود، تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد و مبنای نظارت‌ها نیز باید علم باشد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: به عنوان مثال سال‌ها افرادی را می‌دیدیم که توده‌ای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود، به این ترتیب بود که با اصلاحی جامع‌نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر این موارد را نمی‌بینیم، بنابراین در این چنین موارد به مداخلات اصلاحی جامع‌نگر نیاز داریم.

ظفرقندی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه غذا گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است؛ به طوری که ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در این حوزه کار و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نظارت می‌کنند.

وی به سلامت نان اشاره کرد و افزود: در زمینه سبوس‌دار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اقداماتی در حال انجام است و این موضوع کاری ملی می‌خواهد.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم اعلام دستاوردها و آمارها در کشور، به مقوله دیپلماسی سلامت اشاره کرد و گفت: در زمینه سلامت غذایی جزو سه کشور اول منطقه هستیم، این آمارها باید اعلام شود؛ به عنوان مثال آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۲ در ۱۰۰ هزار است و جهت کاهش این آمار اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده و اکنون جزو چند کشور اول دنیا هستیم و این در حالی است که سه سال است آمارهای مرسوم که رتبه کشوری را بالا می‌برند به سازمان جهانی بهداشت اعلام نشده بود.

ظفرقندی ادامه داد: باید با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش دهیم و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم، مبنای صادرات نیز آن است که بگوییم غذای ما با کیفیت است و آمارها را در این زمینه اعلام کنیم.

کد خبر 873585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.